Tærte med pistaciefyld, vaniljecreme og blåbær
27. juli 2015

Tærte med pistaciefyld, vaniljecreme og blåbær

Ca. 6-8 personer

Ingredienser

Mørdej

300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L

Pistaciefyld

150 g pistaciemarcipan (se opskrift)
100 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g sukker
2 æg, str. M/L
1 nip salt
1 spsk hvedemel

Vaniljecreme

1,5 vaniljestang
60 g sukker
3 æggeblommer
2 spsk maizena, majsstivelse
3 dl sødmælk
½ citron, saften
½ dl fløde, pisket til flødeskum

I øvrigt

grønne usaltede pistacienødder
blåbær, friske
evt. spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Sigt mel og flormelis i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne til det ligner brødkrummer. Ælt æg ind i dejen. Stop med at ælte så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i minimum 30 minutter.

Få mine bedste tips og tricks til en sprød mørdej i denne how to video.

2
Pistaciefyld

Ælt pistaciemarcipan, marcipan, sukker og smør sammen, gerne med hænderne. Ælt æg, salt og mel i massen til den er homogen.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og kom dejen i en aflang tærteform.

Kom pistaciefyldet i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader i ca. 15-20 minutter. Lad tærten køle helt af på en bagerist.

3
Vaniljecreme

Kom vaniljekorn, sukker, æggeblommer, maizena og 1 dl af mælken i en skål og pisk det godt sammen. Kom de tomme vaniljestænger og resten af mælken i en gryde og bring i kog. Når mælken så småt koger kommes æggeblandingen op i gryden og der piskes godt til den tykner. Pisk gerne nogle minutter efter den er tyknet, således at maizenaen er kogt ud. Kom vaniljecremen i en skål og beklæd den med film helt ned til cremen, så den ikke danner skin. Lad den køle ned (max 5 grader).

Cremen piskes til en homogen og glat creme. Citronsaft og flødeskum vendes i, og cremen kommes over tærten (gem lidt til pyntning).

4
I øvrigt

Hak nødder fint og drys over tærten. Placér en stribe vaniljecreme i midten er tærten. Pynt med blåbær og blomster. Servér den gerne med ekstra blåbær.

Tips

Se denne how to video og få mine tips til en perfekt konditorcreme.