2 I Glutenfri/ Kager

Nem og svampet, glutenfri, brownie

Nogle gange skal kager også være nemme og ikke mindst hurtige at lave 😉 Hvis du lige som jeg elsker en svampet brownie, som endda er glutenfri, så er denne virkelig lækker! 🙂

Glutenfri_brownie

 

 

 

 

 

 

 

Nem og svampet, GLUTENFRI, brownie:
200 g smør
200 g sukker
200 g god mørk chokoladelade, gerne 60% eller over
6 store æg
2 store spsk mandelmel
60 g ristet hasselnødder, hakket
Lidt friske bær
Revet hvid chokolade

  • Ovnen tændes på 175 grader.
  • Hasselnødder kommes på en bageplade beklædt med bagepapir, og ristes af i ca. 10-15 min. (de skal svede)
  • Smør, sukker og chokolade (hak den fint) kommes i en skål, og smeltes over et vandbad.
  • Når chokoladeblandingen er smeltet piskes æggene i, gerne lidt af gangen, så kagen bliver luftig.
  • Vend mandelmelet i.
  • Hak hasselnødder, som du ønsker – grove eller fine – og vend i.
  • Beklæd en springform (24 cm) med bagepapir, og bag kagen i ca. 30-45 min.

Pynt kagen med bær, revet chokolade eller hvad du ellers lige ved hånden.

Tip: Du kan undlade hasselnødderne, hvis det skal gå meget hurtigt, men de giver en virkelig god smag og bid til kagen.

Glutenfri_brownie

 

 

 

 

 

 

Kagen bliver kun bedre på 2. og 3. dagen 🙂 Så du kan med fordel lave den midt på ugen, hvis den skal bruges i weekenden. 

Rigtig god fornøjelse!

 

Læs flere indlæg

2 Kommentarer

  • Besvar
    Marie Skov-Kipp
    11. september 2015 kl. 16:33

    Virkelig skønne kager du bager, glæder mig til at følge dig i bagedysten. Og skal helt sikkert have afprøvet nogle af dine opskrifter – din brownie og fraglilite roulade her i weekenden. Får nemlig gæster, der ikke kan tåle gluten 😊

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      13. september 2015 kl. 21:07

      Årh hvor dejligt!! Glad for du vil prøve nogle af mine opskrifter 🙂 God fornøjelse.

    Skriv en kommentar