Citroncupcakes med lemoncurd og marengs
6. april 2016

Citroncupcakes med lemoncurd og marengs

12-15 cupcakes

Ingredienser

Citroncupcakes

60 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
1 vaniljestang
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saften og skallen heraf
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk

Lemoncurd

3 blade husblas
4 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
160 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
60 g smør

Marengs

4 past. æggehvider (180 g)
360 g hvidt sukker
En nip salt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citroncupcakes

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og bland det med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål, og rør (gerne en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel cupcakesdejen i 12-15 cupcakesforme (gerne en fast cupcakesform med cupcakespapir i). Bages ved 190 garder varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.

2
Lemoncurd

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme til det tykner. Tilsæt husblas sammen med smørret og rør det ud i massen. Stil citroncreme på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 minutter). Kom citroncremen op i en sprøjtepose, og klip et passende hul. Placer en lille “klat” lemoncurd i midten på toppen af hver cupcakes (ca. på størrelse med en tommelfinger).

3
Marengs

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt en rosette rundt om lemoncurd’en. Brænd evt. marengsen med en gasbrænder. Pynt af med en stedmorblomst eller hvad du lige har.

GemGem