Chokoladekage med hindbærmousse og karamel
12. maj 2016

Chokoladekage med hindbærmousse og karamel

4-6 personer

Ingredienser

Karamel

1 dåse chokolade kondenseretmælk

Chokoladecreme

100 g god mørk chokolade 70 %
1 dl piskefløde

Hindbærmousse

2 blade husblas
200 g hindbær, friske eller frosne
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

Chokoladebund

100 g lyst rørsukker
4 æggeblommer
100 g smør
80 g god mælkechokolade
40 g hasselnødder eller mandler
10 hindbær, friske

Chokolademousse

2 blade husblas
150 g mørk chokolade ca. 70%
3 æggeblommer
3 spsk lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde

I øvrigt

100 g friske hindbær
lidt guldstøv
spiseligt bladguld
frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Karamel

Kog dåse i en gryde i mindst 3 timer under låg. Dåsen skal konstant være dækket af vand. Når dåsen har kogt færdig stilles den på køl. Kom karamellen op i en sprøjtepose.

2
Chokoladecreme

Chokoladen hakkes fint. Fløden varmes op i en gryde, må ikke koge. Hæld den varme fløde over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber i cirkulære bevægelser – vær forsigtig. Lad den køle ned ved  stuetemperatur til den er tyk og sprøjtefast. Kom chokoladecremen op i en sprøjtepose.

3
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har hindbærsaft tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme hindbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Pisk hindbærlagen og en fjerdedel af flødeskummet godt sammen. Vend hindbærfløden i den resterende letpiskede fløde til en ensartet mousse. Kom hindbærmoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 3 cm og 5 cm halvkugleforme af silikone. Stil dem på frost i mindst 3 timer. Se evt. denne video.

4
Chokoladebund

Pisk rørsukker og æggeblommer til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret og opløs mælkechokoladen heri. Hak nødderne fint i en minihakker og vend forsigtigt chokoladesmørret samt nødderne i æggesnapsen. Fordel dejen i en justerbar kagering (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 40 minutter. Køl chokoladebunden helt af inden den befries fra form og bagepapir.

Placer chokoladebunden på et kagefad og tag en kagering som er lidt større end springformen (ca. 24-25 cm i diameter) og læg et stykke kageplast ned langs siden. Placer nogle hindbærmoussebomber på hele bunden og afsæt nogle karamel- og chokoladedutter. Placer også nogle friske hindbær.

5
Chokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Pisk æggeblommer og rørsukker hvidt og luftigt. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme, mens du hele tiden rører. Vigtigt: Chokoladen må ikke blive varm! Vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Pisk fløden til en let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen mens du forsigtigt vender det sammen. Vend til slut flødeskum i massen til en luftig og jævn mousse. Fordel moussen udover bunden med moussebomber samt rundt i kanten. Giv kagen nogle lette bank mod bordpladen for at undgå lufthuller. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

6
I øvrigt

Dekorer med små toppe af overskydende chokoladecreme, friske hindbær, frysetørrede hindbær og lidt guld.

Tips

Både karamel, chokoladecreme og hindbærmousse kan med fordel laves dagen før eller 2 dage før. Opbevar din chokoladecreme på køkkenbordet, så er den perfekt sprøjtefast

Chokoladekage

Min kæreste og jeg har været sammen i mere end 8 år, og i den anledning lavede jeg en chokoladekage med hindbærmousse og karamel til os. Helt ærligt var kagen lavet af resten i fryseren og fra skabene – utroligt, hvad jeg efterhånden har liggende. Smider aldrig mousse ud, laver altid moussebomber af det, og fryser dem ned. På den måde har jeg altid en masse sjovt i fryseren til næste gang jeg skal trylle i køkkenet. Ja, sådan er jeg hihi!! Men farverne rød og mørk (brun) er jo nogle forførende farver, så vi måtte i chokolade og hindbærland.

En kagen kan bestemt også gøres smuk inden i (billedet herunder er kagen indeni).

chokoladekage

GemGem