KAGEMAGI forsalget er skudt igang - WEHU !!!

Cheesecake med figner, blommer og portvin

Cheesecake_ditte_julie_jensenDet vælter frem med friske figner og blommer, og Netto havde tilbud på neutral flødeost (10,-) – såååå jeg måtte handle ind til en cheesecake ;o)) Jeg har en KÆMPE svaghed for portvin. Er du ikke til portvin kan du bruge æblemost eller andet du godt kan lide.

I spørger tit til; “Kan jeg forberede dele af kagen i forvejen”, “kan jeg lave kagen 2 dage i forvejen” m.fl. Her kommer et lille tip til denne kage:
– Mariner fignerne og blommerne flere dage i forvejen, så de er klar.
– Bunden kan laves 1-2 dage i forvejen, og dækkes til med husholdningsfilm indtil kagen samles.

cheesecake

Cheesecake med figner, blommer og portvin
Til 10-12 personer

Fignebund

80 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
80 g lyst rørsukker
80 g blødt smør
2 friske figner (ca. 100 g)
50 g hasselnødder
1 kniv spids salt

Ælt mel, bagepulver, sukker og smør godt sammen. Fjern top og bund på fignerne og hak dem i små stykker (med skræl), og hak hasselnødderne. Rør figner, hasselnødder og salt i dejen. Pres dejen ud i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 10-15 min. Lad bunden køle af. Befri bunden fra formen og rengør den. Læg bunden tilbage i den rengjorte form og læg et stykke kageplast ned langs kanten.

Marinerede figner og blommer
1 vaniljestang
2 dl lyst rørsukker
2 dl portvin (Hvis du ikke er til portvin, brug 1 dl vand og 1 dl æblemost)
4 friske figner
2 friske blommer

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og portvin op i gryde og giv det et kort opkog. Figner og blommer (fjern stenen) deles i små både. Sluk for portvinslagen og kom figner og blommer op i lagen. Stil gryden til side med låg, og lad det køle helt ned – gerne natten over. Læg de kolde marinerede figner og blommer på midten af bunden – gerne med 1 cm fra kanten. Gem lagen til ostecremen og til at dekorer kagen med.

Ostecreme
3 blade husblas
300 g netural flødeost
1 dl cremefraiche 18 %
95 g flormelis
1 økologisk citron, skal og saft
1/2 dl portvinslag (fra de marinerede figner og blommer)
3 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaft of portvinslage op over vandbad sammen med den udblødte husblas. Når al husblassen er opløst, fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af ødeostecremen, og rør den sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen, og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum, og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Fordel ostecremen over bunden, og bank forsigtigt kagen mod bordpladen nogle gange for at undgå eventuelle luftbobler. Glat over aden med en kagespartel. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Iøvrigt
lidt portvinslage
1 frisk figne
1 frisk blomme
5 hasselnødder

Dekorer kagen som du ønsker. Brug billede til inspiration.

   

2 kommentarer

  • Mee

    Hej
    Er selv helt vild med at bage og er helt vild med måden jeres resultater ser ud (noget jeg skal øve mig meget på ?) .. Spørgsmålet lyder egentlig om du kunne overveje at finde opskrifter, som ikke indeholder husblads? Altså som ved de skønne cheesecakes fx

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Tusinde tak ? Er det fordi du er “bange” for at arbejde husblas.? ?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KAGEMAGI forsalget er skudt igang - WEHU !!!