Sukkerfri blommetærte med kanel
11. september 2016

Sukkerfri blommetærte med kanel

Sukkerfri
6 tærter

Jeg har angivet forhold for alm. sukker i opskriften, så du selv kan vælge.

Ingredienser

Fuldkornsmørdej

150 g FINAX fuldkorns hvedemel (alm. hvedemel kan også anvendes)
50 g EASIS perfect multisød (50 g flormelis)
1 spsk stødt kanel
75 g smør, blødt
1/2 æg, str. M/L

Marcipanfyld

50 g EASIS ren rå marcipan
50 g EASIS perfect multisød (50 g lyst rørsukker)
50 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1/2 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 knivspids salt
1 spsk FINAX fuldkorns hvedemel
1 tsk stødt kanel

Blommerose

5 friske blommer (måske flere, hvis de er små)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Fuldkornsmørdej

Smuldr mel, mulitsød (flormelis), kanel og blødt smør mellem fingrene, til det minder om revet ost. Saml dejen med det halve æg. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Form dejen og kom den i en frysepose. Læg den på køl i 30 minutter. Del dejen i 6 lige store klumper. Rul hver dejklump ud i lidt mel i en tykkelse på ca. 2-3 mm. Kom dejen i de 6 små tærteforme (10 cm i diameter) med løs bund, og tryk den fast langs kanten. Fjern overskydende dej ved at rulle hen over tærteformens kant med kagerullen.

2
Marcipanfyld

Ælt marcipan, multisød (sukker) og smør godt sammen til der ikke er flere marcipanklumper. Rør ægget i massen. Tilsæt fint revet citronskal- og saft, salt, mel og kanel. Rør massen ensartet. Hæld marcipanfyldet op i de ubagte tærter. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af i formene på en bagerist.

(Jeg penslede tærterne med lidt portvin inden jeg lavede blommeroserne på dem. Det gav dem et lækkert tvist – så er du ligesom jeg til portvin, kan det varmt anbefales).

3
Blommerose

Flæk blommerne midt over og fjern stenen. Læg blommen med hvælvingen op ad, og skær dem i tynde skriver. Placer de største blommeskriver som yderste del af rosen. Læg dem lidt ind over hinanden. Fortsæt med at lægge blommeskriver indtil rosen er helt tæt og der kun mangler midten. Rul en blommeskrive sammen i hånden og placer den som rosens midte.

Sukkerfri blommetærte

Som I ved laver jeg ikke normalt sukkerfrieopskrifter, men det gjorde mig så glad med al den feedback jeg fik fra min Sukkerfri koldskålskage, så jeg synes I skal have en mere! Ikke mindst fortjener alle jer, som ikke kan tåle sukker nogle lækker for flotte opskrifter.

Jeg har som sagt indgået et spændende ambassadørskab med EASIS, hvor jeg i den grad får smagt og prøvet kræfter med de sukkerfrie sager, og det skal I da også have glæde af 🙂 Julen nærmere sig, og jeg har en masse lækkert i ærmet optil jul 🙂

sukkerfri_blommertærte_Ditte_Julie_jensen

sukkerfri_blommertærte_Ditte_Julie_jensen2

GemGem

GemGem