Fødselsdagslagkage med sæbebobler af chokolade
10. november 2016

Fødselsdagslagkage med sæbebobler af chokolade

10-12 personer

Ingredienser

CHOKOLADEBUNDE (2 stk)

3 æg, str. M/L
250 g lyst rørsukker
150 g smør
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
35 g kakao
1 dl æblemos (evt. fra glas)

KONDITORCREME

2 blade husblas
1/2 polynesisk vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer

JORDBÆRKOMPOT

1 polynesisk vaniljestang
200 g lyst rørsukker
500 g friske jordbær (frost kan også anvendes)
1 stor økologisk citron, saften og skallen heraf
7 hele sorte peberkorn

JORDBÆRMOUSSE

5 blade husblas
ca. 3,5 dl jordbærsaft, fra sigtet kompot (se ovenfor)
7 dl piskefløde

SÆBEBOBLER

400 g god hvid chokolade
lidt pulver farve, rosa og gul
sølvstøv
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEBUNDE (2 stk)

Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør og æblemos.
Bag de to bunde enkeltvis. Fyld halvdelen af dejen justerbar kagering (24 cm i diameter) og glat overfladen. Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, til bunden har sat sig. Lad bunden køle af i formen, inden den skæres fri og den næste bund bages efter samme metode. Fjern bagepapiret og rengør formen.

2
Konditorcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op, og lad cremen svale i ca. 5 minutter. Kom den afdryppede og udblødte husblas op i cremen og rør det sammen. Sæt cremen i køleskab til den er helt kold. Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, pisk den lind med en elpisker. Fyld cremen i en sprøjtepose klar til brug.

3
Jordbærkompot

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens og nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Skyl citronen og riv skallen meget fint. Kom vaniljestang, vaniljesukker, jordbær, citronskal og -saft samt peberkorn op i en lille gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 minutter under låg. Skum af. Passér det igennem en sigte for at adskille jordbærsaften fra jordbærkompotten. Gem begge dele. Fisk peberkorn og vaniljestang op og kasser dem.

4
Jordbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Lun evt. jordbærsaften op, hvis den er blevet kold. Opløs den udblødte og afdryppede husblas direkte i den lune jordbærsaft. Lad den svale til den er håndvarm. Pisk fløden til let skum og rør en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med jordbærsaften. Kom nu jordbærfløden over i den resterende letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen til en ensartet jævn mousse.

5
Opbygning

Placer et stykke kageplast langs kanten af den rengjorte justerbare kagering. Læg en chokoladebund nederst. Smør  jordbærkompotten ud over bunden og fordel konditorcremen henover. Afslut med en chokoladebund. Stil kagen på køl i mindst 2-3 timer til kagen har sat sig. Befri kagen fra formen. Placer kagen i en større justerbar kagering (28 cm i diameter) i midten af formen. Læg et nyt stykke kageplast langs siden. Hæld jordbærmoussen ned over kagen og godt ned langs kagens sidder. Glat overfladen med en palet og bank kagen et par gange mod bordet for at undgå luftbobler. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

6
SÆBEBOBLER

Temperer den hvide chokolade. Hvis du er i tvivl om, hvordan man gør det så se min video, hvor jeg guider dig igennem. Pensle lidt tilfældigt i formene med pulverfarve og støv (jeg brugte silikoneforme str. 3, 4, 5 og 7 cm i diameter). Lav en masse chokoladeskaller og stil dem på køl indtil chokoladen har sat sig.

Befri chokoladeskallerne fra formene. Sæt dem sammen to og to ved hjælp af følgende metode. Varm bunden af en tykbundet gryde let op og tag den af varmen og vend bunden i vejret på gryden. Passér ganske kort kanten af dine chokoladeskaller ind over grydens bund, så den aller yderste del af chokoladekanten smelter let, og sæt dem da sammen. Gem nogle halve chokoladeskaller til at skabe et flot look på kagen.

Befri kagen fra formen og kageplast, og sæt kagen på et kagefad. Smør kanten flot med en kagespartel og pynt med en masse fine sæbebobler.

Fødselsdagslagkage med sæbebobler

Til Karlas 3 års fødselsdag ønskede hun sig en sæbeboblekage – årh ha – det kan jo godt være lidt svært, men jeg tog imod udfordringen 😉 Karla elskede mit resultat og var meget henrykt for hendes fødselsdagslagkage med sæbebobler af chokolade. Selve kagen smagte FANTASTISK !!!! Kombinationen af chokolade, jordbær og konditorcreme er svaret på en klassisk lagkage!! Kagens smag er inspireret fra KAGEMAGI – prinsessedrøm med chokolade og jordbær.

fødselsdagslagkage_ditte_julie_jensen

GemGem