Abrikostærte med appelsin
23. december 2016

Abrikostærte med appelsin

6-8 personer

Ingredienser

Mørdej

300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L

Appelsin-abrikos fyld

150 g ren rå marcipan
75 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1 knsp salt
1 spsk mel
25 g syltede appelsinskal
50 g abrikoser, fint hakket
50 g valnødder, fint hakket
1 økologisk appelsin, skallen heraf
½ økologisk appelsin, saften heraf

Chokoladecreme

50 g mørk chokolade 70 %
½ dl piskefløde

Pynt

4 store syltede hele abrikoser, (fås i mange supermarkeder ved juletid)
2 valnødder, fint hakket
guldstøv (kan undlades)
spiselig bladguld (kan undlades)
60 g mørkchokolade 60-70%

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Sigt mel og flormelis i en stor skål. Smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen. Kom den ned i en tærtekrans placeret på en bagemåtte, eller brug den tærteform du har.

2
Appelsin-abrikos fyld

Ælt rå marcipan, smør og sukker sammen, gerne med hænderne. Kom æg, salt og mel i til massen er homogen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kom massen op i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader i 15-20 minutter. Lad tærten køle helt ned inden der hældes chokoladeovertræk på.

3
Chokoladecreme

Fløden varmes op i en gryde, må ikke koge. Chokoladen hakkes fint. Den varme fløde hældes over chokoladen. Den røres ensartet og glat med en dejskraber. Hæld den forsigtig over den afkølede tærte. Lad den sætte sig, inden du pynter den.

4
Pynt

Du kan pynte kun med abrikoser og valnødder. Eller du kan pynte den lidt mere julet, ved at lave chokoladebuer af tempererede chokolade. Jeg smelter chokoladen i mikrobølgeovnen og er omhyggelig med det ikke over siger 32-33 grader (se how to video video på chokoladesnirkler). Pynt med guldstøv og bladguld, så du rigtig kommer i efterår- og julestemning.

Glædelig 23. december – abrikostærte med appelsin

Så er det blevet d. 23. december og dermed lillejuleaften! Jeg har lavet denne abrikostærte med appelsin i anledningen af at jeg får nogle gæster på besøg i dag. Måske skal du ligesom jeg have nogle gæster på besøg i dag, og så er denne abrikostærte virkelig lækker og nem og lave. Du bestemmer selv om du vil lave chokoladebuerne. De kan sagtens undlades, hvis du ikke tør give dig i kast med dem eller ikke lige har tiden til det. Så har du en super skøn og simpel tærte.

Rigtig god fornøjelse!

Abrikostærte_2 Abrikostærte_3

GemGem

GemGem