Moussekage med havre, lime og mynte
2. april 2017

Moussekage med havre, lime og mynte

12 personer

Ingredienser

Havrekage

1 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
50 g FINAX havregryn
90 g FINAX hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1/2 dl piskefløde

Limemousse med mynte

4 blade husblas
4 økologiske lime
100 g lyst rørsukker
20-25 mynteblade
0,5 dl hyldeblomstsaft
1 dl creme fraiche, 18 %
4 dl piskefløde

I øvrigt

100 g god hvid chokolade
lidt sølvstøv
mynteblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Havrekage

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggene og pisk æggene godt ind i smørcremen. Vend forsigtigt havregryn i dejen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det sammen med fløden. Hæld dejen op i en kagering (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag havrekagen ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad havrekagen køle af i formen.

2
Limemousse med mynte

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Riv skallen fint fra limefrugterne. Kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt. Pres saften ud af limefrugterne. kKm saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og hyldeblomstsaft. Lad det småsimre i 5 minutter – til sukkeret er opløst. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Rør den udblødte husblas ud i sukkerlagen. Lad den svale kort og rør cremefraiche i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med sukkerlagen. Fordel lidt af moussen i nogle halvkugleforme af silikone (3 cm og 5 cm i diameter). Stil moussebomberne på frost i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

Befri havrekagen fra formen og placer den på et kagefad. Placer en kagering (21-22 cm i diameter) omkring kagen. Læg kageplast ned langs siden (der skal være knap 1 cm hele vejen rund mellem kagen og kagering. Hæld limemousse ned langs kanten og henover kagen. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

3
I øvrigt

Blend chokoladen i en mini hakker og tilsæt sølvstøv. Befri kagen fra formen og kageplast. Befri moussebomberne fra formene og placer dem ovenpå på kagen. Blend chokoladen og vend det sammen med lidt sølvstøv. Dekorer med chokoladekrymmel og mynteblade.

Moussekage med havre og limemousse – Finax

Har lavet den skønneste moussekage med havre og limemousse. Når vi rammer 1. april, så er det som om det først er blevt forår i min verden. Nu kan jeg ren faktisk mærke foråret! Forår betyder lime, mynte, citron, med andre ord SYRLIGE smage!!

I min familie spiser vi virkelig meget citronfromage og mousser med lime i foråret og særligt i påsken. Påsken stå på fed mad eller måske bare meget mad, så ingen tunge desserter til mig! Men kage er et MUST, når familien er samlet – ej, det er løgn, det er bare efterhånden et must altid 🙂 Der er nærmest altid kage i mit køleskab 😉

Denne absurdt lækre moussekage med havre, lime og mynte smager så friskt og syrligt – lige mig! Det er en hel fornøjelse at lave sit eget lime-mynte-sukker – den duft der breder sig i køkkenet imens, er himmelsk!

Du finder naturligvis også opskriften hos Finax.

Formene kan købes her, hvis du ikke ved hvor du skal lede efter silikoneformene 🙂

Opskrifter er udviklet til og betalt af Finax

Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.29.27

STEP billeder:
Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.08Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.32 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.56Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.45Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.28.04 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.28.15 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.28.34

GemGem