GIRLS' NIGHT OUT // Blogly event // anmeldelse

Hjemmelavet is uden ismaskine // solbæris

solbæris uden ismaskineHjemmelavet is er nu engang det bedste! Jeg har ingen ismaskine, derfor hjemmelavet is uden ismaskine og de er bestemt ikke dårlige! Svært imod – de blev simpelthen så lækre cremet og dejlig syrlige – lige som jeg synes det skal være.

Haven skulle tømmes for bær, og jeg havde lige præcis nok solbær til en omgang solbæris. Jeg må indrømme jeg er pjattet med min have, og at kunne plukke mine bær selv giver en større smagsoplevelse – det bilder jeg mig i hvert fald ind. Det er som om de smager bedre, når de er hjemmedyrket 🙂 I havde også kommet med en hel masse ønsker på min instagram, og her er det første ønske gået i opfyldelse.

Små delikate solbæris lavet på hjemmedyrket solbær, skyr og kondenceret mælk – MUMS de er gode. Jeg har brugt små mini isforme fra SilikonMart. De er så søde, når de har denne størrelse.

Har du blåbær i haven eller ribs, kan du anvende samme opskrift.

 

Hjemmelavet is uden ismaskine // Solbæris

14 små solbæris

Solbæris
100 g friske solbær
1 spsk lyst rørsukker
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde

Kom solbær og sukker op i en gryde og giv det et opkog. Sigt herefter solbærene, så du alene har saften tilbage. Lad det køle lidt af. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i bærlagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i isformene og stik ispindene heri – glat herefter overfladen. Stil dem på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frost i 3 måneder.

Hvidt chokoladeovertræk
400 g god hvid chokolade
2 spsk kokosolie

Smelt chokolade og kokosolie i en skål, og hold massen over i et højt glas eller kande (det er nemmere at dybe isene heri). Befri isene fra formen og dyb dem i chokoladen.

Pynt
spiselige blomster
spiselig guldstøv og bladguld

Dekorere ispindene med spiselige blomster, bladguld og guldstøv – eller det du har i skuffen/haven.

   

7 kommentarer

  • Tenna

    Hej Ditte 😉

    Jeg ville bare lige høre om man kan bruge alle typer bær, eller om det kun er blåbær og ribs??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Små bær.. ikke jordbær – hindbær kan måske også anvendes ?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kan jeg bruge “snasket” til evt. at putte i muffins??
    Så får man brugt det hele tænker jeg 😉
    God ferie på min “solskinsø”!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Lykke Medom Nielsen

    God ide med kokosolien – mine får altid et ret tykt overtræk (selvom det jo heller ikke gør noget ;-)), men jeg tænkte om det også kunne bruges i mørk chokolade. Det stivner hurtigere end lys og jeg bruger det sjældent til overtrækning af is da det simpelthen bliver FOR tykt.. ved du det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Om du kan gøre det med mørk.? Ja, bare ikke en vildt høj % ?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIRLS' NIGHT OUT // Blogly event // anmeldelse