Hvid kiksekage m. citron

6 små kager

Her er min opskrift på en nyfortolkning af den klassiske kiksekage med vaniljekiks og mørk chokolade.

Min opskrift på disse små, elegante kiksekager består af sprøde citronkiks og hvid chokolade creme uden palmin.

Opskriften på disse portionsanretninger er super nem, så alle kan give sig i kast med de skønne kiksekager.

Ingredienser

CITRONKIKS

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
1 økologisk citron, skallen heraf

HVID KIKSEKAGE

125 g smør
350 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
CITRONKIKS

Smuldr mel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer og citronskal. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk dejen flad og læg den på køl i minimum 1 time. Udrul dejen i 2 mm tykkelse i lidt mel. Udstik 18 små runde citronkiks med en By Ditte Julie udstikker (3 cm i diameter). Bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir ved 190 grader varmluft i ca. 5-7 minutter. Lad dem køle af.

2
HVID KIKSEKAGE

Smelt smør i en gryde. Hak chokolade fint og rør det ud i det smeltede smør til en glat og blank masse.

Placér 1 spsk chokolademasse i bunden af formen (gerne af silikone). Placér herefter en citronkiks og hæld endnu 1 spsk chokolademasse herpå. Gentag så du har 3 lag kiks i hver kiksekage. Stil dem på køl natten over.

Tips

  • Er du ikke så meget til hvid chokolade, kan du sagtens gå den klassiske vej og i stedet bruge mørk chokolade.
  • Skal det være helt klassisk kan du også undlade citron i din mørdej.