Hvid chokolademazarin med rabarber
29. oktober 2017

Hvid chokolademazarin med rabarber

8 personer

Ingredienser

MANDELBUND

1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
150 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
170 g hvedemel
80 g mandelmel

MAZARINMASSE MED RABARBER

150 g smør, blødt
150 g lyst rørsukker
150 g ren rå marcipan
2 æg, str. M/L
100 g god hvid chokolade
150 g rabarber, i små stykker
25 g god hvid chokolade, knapper

Fremgangsmåde Udskriv

1
MANDELBUND

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smørret sammen til en cremet masse. Tilsæt ægget under piskningen. Sigt hvedemel og mandelmel i massen og vend det sammen. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 1-2 timer (kan laves dagen i forvejen). Herefter presses dejen ud i justerbar kagering 22 cm i diameter. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter (overfladen skal være gylden). Lad bunden køle lidt af.

2
MAZARINMASSE MED RABARBER

Ælt smør, sukker, marcipan sammen til en ensartet masse og tilsæt æggene. Dejen kan sagtens æltes med hænderne eller på en røremaskine. Smelt den hvide chokolade og tilsæt den i massen. Vend det hele sammen og kom det ud over bunden. Rens rabarberne og skær dem i små tern (frosne rabarber kan anvendes). Placer rabarberstykkerne i mazarinmassen og pres dem gerne lidt ned i dejen. Bag kagen videre i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. (massen kan godt se lidt våd og ubagt ud, men det er saften fra rabarberne, kan vil sætte sig, når den køler ned). Når kagen tages ud af ovnen drysse de 25 g hvid chokolade udover den varme overflade, så de selv kan smelte en smule.

Hvid chokolademazarin med rabarber

Min have er lige tømt for de sidste rabarber for i år – ret vildt jeg faktisk har haft rabarber helt frem til nu! Jeg har derfor lavet en hvid  chokolademazarin med rabarber!

Denne chokolademazarin er et rigtig godt eksempel på, hvad kage bare er i sin enkelhed, når det er bedst og aller mest simpelt! Men det virker, det holder og det smager bare af mere! Jeg elsker mine kagekreationer og jeg elsker at lege med kagerne og smagssammensætninger, men nogle gange må jeg virkelig også bare indrømme jeg går i køkkenet og blot har lyst til en brunsvier, en kanelsnurrer, en banankage eller noget til andet. Men sandheden er, jeg bare gerne vil tilbage til  den gode smag!!

Lige så meget som jeg elsker mine store kreationer, lige så højt elsker jeg sådan en god hvid chokolademazarin med rabarber. Dejlig enkel 🙂

GemGem