Sunde snacks // Speltbrud med chokolade // madpakkeide
3. oktober 2017

Sunde snacks // Speltbrud med chokolade // madpakkeide

Glutenfri
Sukkerfri
20 små snacks

Ingredienser

Speltbrud med chokolade

1 dl speltbyg
1 dl mandelsplitter
1 dl rugfras (eller andet fuldkorns morgensprodukt)
1 tsk vaniljepulver
100 g god mørk chokolade, 80-85 %
lidt frysertørrede havtorn (andet kan også bruges)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Speltbrud med chokolade

Kog speltbyg som anvist på pakken. Lad dem køle af og være “tørre”, når de vendes sammen med mandelsplitter, knuste rugfras og vaniljepulver. Smelt den mørke chokolade og vend den sammen med de øvrige ingredienser. Kom massen op i et lille fad beklædt med bagepapir og pres massen flad. Drys med frysetørrede havtorn. Stil fadet i køleskabet en times tid eller til de skal nydes. Skær “chokolade pladen” ud i nogle mindre stykker og du har nu nogle små speltbrud (sunde snacks). Opbevares på køl i op til 7-10 dage.

Sunde snacks

Klokken står kl. 14.00 og den søde tand begynder at vågne for alvor! Klokken er 20.00 om aften og vi har plantet os i sofaen, og trænger sådan lidt lidt sødt efter maden. Eller madpakken mangler det “søde” tiltag. KENDER det alt for godt! Sunde snacks eller romkuglen, tja jeg er faktisk til begge dele, men foretrækker romkuglen fredag eller lørdag, også de sunde snacks ellers.

EJ, jeg lever jo af de søde kager og elsker at bage kager med sukker!! Men som mor og som træningsfreak, er jeg begyndt at forelske mig mere og mere i de lidt sundere snacks og sunde ideer! Det er virkelig sjovt at lege med lidt nyt 😀

Da jeg var ude og handle faldt jeg over en pose speltbyg, og tænkte med det samme “sunde chokolade snacks”. Spelt er ikke kun til salater, boller eller som ris, men også som en del af lidt sundere snacks – i hvert fald nu!

GemGem