Glutenfri nøddekage med chokoladecreme (sukkerfri)

Juleroulade med abrikoser og chokoladecreme

Juleroulade abrikoser chokoladecreme roulade

Opskrifter er udviklet og betalt af FINAX

Inden vi får set os om, er det blevet jul! FINAX og jeg vil gerne starte julehyggen med denne smagsfulde juleroulade med søde abrikoser og chokoladecreme.

Roulade kan være så kedeligt og lidt for fabriksagtig (hvis du spørger mig), men faktisk elsker jeg at lave roulade og lege med smagene! Særligt når vi snakker en juleroulade – der er noget særligt over julen og alle de lækre smagskombinationer! Julerouladen her vil uden tvivl hitte hos dine gæster!

Denne juleroulade er lavet på FINAX’s nye kage hvedemel, som er helt fantastisk til kager, idet det indeholder mindre gluten end alm. hvedemel, og det er kagerne særligt glade for! Du kan læse meget mere om kage hvedemelet på FINAX’s hjemmeside samt deltage i vores konkurrence om at blive mesterbager med mig samt en ovn fra Miele.

Sådan deltager du i konkurrencen:

Du deltager i konkurrencen lige her! Jeg glæder mig helt vildt til at skulle afholde et kursus med 16 af jer i Glostrup og 16 af jer i Vejle. Begge kurser afholdes i Mieles showroom. I kan kun deltage på disse to kurser ved at deltage i konkurrencen.

Juleroulade med abrikoser og chokoladecreme

Til ca. 8-10 personer

ROULADEBUND
1 god vaniljestang
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g FINAX Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Flæg vaniljestangen og skarp nænsomt vaniljekorne ud. Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

ABRIKOSKOMPOT
2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 god vaniljestang
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

CHOKOLADECREME
100 g god mælkechokolade, ca. 40 %
2,5 dl piskefløde

Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulærebevægelser. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig.

SAMLING AF ROULADE: Smør et tyndt lag abrikosmarmelade udover rouladebunden (hold 2 cm afstand fra den ene kant). Smør herefter et tyndt lag chokoladecreme og igen hold afstand fra den ene kant. Rul rouladen stramt sammen uden du skubber fyldet ud af rouladen. Læg den på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.

IØVRIGT
50 g mælkechokolade
orange chokoladespåner
lidt guldstøv
lidt bladguld

Smelt chokoladen og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer rouladen med nogle fine chokoladestreger, og de øvrige pynteting.

   

4 kommentarer

  • Rie

    Ville man kunne lave abrikoskompotten dagen før, eller ville den blive for fast i det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sørensen Tanya Bentley

    Den må jeg igang med at lave ??
    Hvordan skal processen med kagen forståes når den kommer ud af ovnen og rulles??
    På et nyt stykke bagepapir og så viskestykke under bagepapir og kage og så rulle? Og hvor stramt? Og hvor længe skal den stå på køl??
    Lige en masse spørgsmål ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Den varme bund vendes ud på et nyt stykkebagepapir, og rulles sammen omkring et rent viskestykke, sådan så bunden bliver rouladeformet. Den skal blot være kold, sådan så cremerne ikke smelter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme (sukkerfri)