0 I Bagværk/ Jul

Juleboller // Julebrud med appelsin og tranebær

boller juleboller julebrud

Sponsoreret af Miele

De lækreste juleboller eller julebrud med appelsin og tranebær. Disse juleboller smager af jul og passer perfekte til de kolde dage!

I denne juletid kører Miele en skøn adventskalender, hvor jeg har bidraget med juleopskrifter til 1. advent, 2. advent og 4. advent, også denne lille ekstra opskrift! Simpelthen fordi de blev så gode, og de fortjener at blive bagt her i december og i alle juledagene, hvor vi er sammen. 🙂 Miele kører også skønne konkurrencer hver søndag i advent, som du kan deltage i. Miele kører dem på deres facebookside.

Juleboller // Julebrud med appelsin og tranebær

ca. 15 boller

Juleboller // julebrud

50 g frisk gær eller 14 g tørgær
5 dl lunkent vand
80 g mørkt sukker
50 g smør, smeltet
ca. 1 kg hvedemel
lidt salt
2 æg, str. M/L
100 g syltet appelsinsal
50 g tranebær

Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet ad 2-3 omgange. Ælt dejen godt igennem ca. 10-15 min. Tilsæt salten og ælt videre i 5 min. Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.

Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen. Slå æggene ud og kom æggene, appelsinskal og tranebær op i det udhulet hul i dejen. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i tusinde små brud, og “ælt” dejen sammen igen og gentag indtil din dej bliver homogen. Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.

Form herefter ca. 15 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.

Iøvrigt
1 æg, pensling
1 spsk sukker
1 tsk kanel

Pensl bollerne/brudne med lidt æg og drys med kanelsukker. Herefter bages de ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 min. Velbekomme.

Læs flere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar