Juleboller // Julebrud med appelsin og tranebær
7. december 2017

Juleboller // Julebrud med appelsin og tranebær

13-15 boller

Ingredienser

Juleboller // julebrud

50 g frisk gær eller 14 g tørgær
5 dl lunkent vand
80 g mørkt sukker
50 g smør, smeltet
ca. 1 kg hvedemel
lidt salt
2 æg, str. M/L
100 g syltet appelsinsal
50 g tranebær

I øvrigt

1 æg, pensling
1 spsk sukker
1 tsk kanel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Juleboller // julebrud

Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, smeltet smør og tilsæt melet ad 2-3 omgange. Ælt dejen godt igennem 10-15 minutter. Tilsæt salten og ælt videre i 5 minutter. Stil dejen til hævning under et vistestykke i 1 time. Gerne et lunt sted.

Hæld dejen ud på bordet og udhul et hul i midten af dejen. Slå æggene ud og kom æggene, appelsinskal og tranebær op i det udhulet hul i dejen. Fold dejen ind over sig selv, og tag en saks eller en brøddeler, og hak dejen ud i tusinde små brud. “Ælt” dejen sammen igen og gentag indtil din dej bliver homogen. Opgaven virker umulig i starten. Hav tålmodighed.

Form herefter ca. 15 boller/brud og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30-45 minutter.

2
I øvrigt

Pensl bollerne/brudne med lidt æg og drys med kanelsukker. Herefter bages de ved 200 grader varmluft i 15-18 minutter. Velbekomme.

Juleboller // julebrud med appelsin og tranebær

De lækreste juleboller eller julebrud med appelsin og tranebær. Disse juleboller smager af jul og passer perfekte til de kolde dage!

I denne juletid kører Miele en skøn adventskalender, hvor jeg har bidraget med juleopskrifter til 1. advent, 2. advent og 4. advent, også denne lille ekstra opskrift! Simpelthen fordi de blev så gode, og de fortjener at blive bagt her i december og i alle juledagene, hvor vi er sammen. 🙂 Miele kører også skønne konkurrencer hver søndag i advent, som du kan deltage i. Miele kører dem på deres facebookside.

Sponsoreret af Miele

 

GemGem