Småkager med ingefær og piastciekaramel

Julecupcakes med karamelfrosting

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sponsoreret af Thuesen Jensen/KitchenAid

En KitchenAid røremaskine, er ikke kun en røremaskine. Jeg har lavet julecupcakes med karamelfrosting med KitchenAids nye råkostjern/tromle tilbehør.

I julecupcakesene gemmer sig en sirupsdej med revet æbler. Aldrig har det været nemmere at rive æbler, gulerødder eller hakke nødder via det nye råkostjern. Du kan købe i alt 6 forskellige spoler, sådan så du kan snitte, hakke og rive det du ønsker.

Alt det udstyr…..

Det er en kunst at finde plads til alt det udstyr og mange køkkenmaskiner vi efterhånden har – ja, jeg har en del! Men jeg vil sige, at efter jeg har fået tilbehøret til min røremaskine, har jeg smidt en masse andet ud. Faktisk føler jeg, at jeg har mindre nu end før. Jeg havde faktisk det gamle rivejern og tilbehør til min røremaskine, men det lå bare i skabet. Jeg synes det var tungt, besværligt og fik aldrig brugt det. Det nye sæt er lavet i smukke og bedre materiale, og så er det langt mere brugervenligt! Derfor får det en VARM anbefaling herfra, og jeg ved det vil blive brugt denne gang.

Julecupcakes med karamelfrosting

ca. 12-15 styks

SIRUPSCUPCAKES
50 g smør, blødt
50 g lyst rørsukker
75 g brun farin
2 æg, str. m/l, stuetempereret
250 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1⁄2 tsk. stødt nellike
1⁄2 tsk. stødt ingefær
10 g natron
125 g mørk sirup
125 g kærnemælk

2 æbler

Pisk smør og begge slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør lidt mellem hvert æg. Sigt mel og krydderier i en skål, og bland det i æggesnapsen skiftevis med sirup og kærnemælk. Riv æblerne på råkostjernet fra KitchenAid og vend i dejen. Hæld dejen på sprøjtepose og fyld 12-15 cupcakesforme. Bag dem ved 175° varmluft i 15-20 min. Lad dem køle af på en bagerist.

KARAMELFROSTING
250 g smør, blødt
150 g flormelis
200 g natural flødeost
3-4 spsk karamelliseret mælk (karamel)

Pisk smørret luft og luftigt. Tilsæt flormelis og pisk cremen helt hvid (tager ca. 5-10 min). Tilsæt flødeost og karamel, og pisk cremen kort igennem. Meget kort – den skal kun lige være ensartet. Kom den færdige karamelfrosting på sprøjtepose med en stor stjerne tylle og afsæt en fin spiral på hver cupcakes.

I ØVRIGT
chokoladeperler
karamelperler
spiseligt guldstøv

Dekorer med chokolade-, karamelperler og lidt guldstøv.

   

19 kommentarer

  • Helle

    Hvor er de søde forme fra ???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Fandt dem på nettet – længe før jul. Kan ikke huske hvad siden hed.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedicte

    Glædelig jul!
    Er i tvivl, om der skal bruges mel? 🙂 I indholdsfortegnelsen kan jeg ikke se noget, men i beskrivelsen står der “sigt mel..”?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Prøv lige at kig igen 😉 Jeg kan se der står 250 g hvedemel 😉 Stort kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle Klarup

    Hej Ditte. Har lige bagt disse muffins men jeg synes ikke at kunne få frostingen ret fast. Synes den er ret flydende. Har gjort nøjagtig som i opskriften. Og hvad gør jeg forkert når mine muffins altid ligner små bjerge?
    Sidste spørgsmål flader frostingen pynten af hvis de laves om aften og står køligt natten over?
    Julekram Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Hej Helle

      Det er svært for mig at sige, hvad der går galt. Men din frosting er jeg bange for ikke er pisket nok (selve smørdelen). Hvis det piskes for meget efter flødeosten er kommet i massen, bliver den lind, hvis din smørcreme ej heller er pisket nok forinden. Hvorfor dine muffins ligner små bjerge, har noget med din ovn at gøre 🙂
      Frostingen sætter sig i kølet skabet, så den glider ikke af.
      God jul

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Super lækre kager er lige kommet ud af ovnen ? Men jeg tog dem ud efter 20 min. Kan det virkelig være rigtigt at du har skrevet 40-50 min i opskriften? ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Bestemt en fejl – 20 min er så rigtig. Opskriften er hermed rettet.
      God jul.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Dumt spørgsmål måske, men hvad er karamelliseret mælk?
    Er det kondenseret mælk der er kogt i dåsen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Ja 🙂 Men Google karamalliserert mælk, så kan du se at man kan få koncenteret mælk kogt på forhånd.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Kan man få mere smag af karaml i smørcremen uden at ødelægge konsistensen ?❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Ja 🙂 Du skal blot følge opskriften – den smager dejligt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Kan man bruge noget andet end flødeost i denne frosting?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hvor ser de bare mega lækre ud? dem jeg prøve at lave glutenfri☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • May Britt Simonsen

    Kan man benytte din Cake Factor i denne i stedet for krydderierne og i så fald hvormeget?

    Har lige investeret i det og kender det ikke rigtigt endnu

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina KH

    Glædelig 16.december,

    uhm ser så godt ud, jeg kommer gerne til kaffe:-)

    Nyd weekenden og det smukke vejr.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Småkager med ingefær og piastciekaramel