Nytårsdessert eller nytårskage

Kransekage opskrift

kransekage nytårskage

Så er det blevet tid til at lave årets kransekage. En kransekage høre sig nytårsaften til.

Jeg har lavet denne kransekage sammen med Karla, så den er blevet helt tilpas tøset og dejlig barnlig. Du kan komme lige netop det pynt på din kransekage, som du øsnker. Jeg synes det er så fint den er personlig.

Kransekagen kan også blive en et overflødighedshorn, kransekagestænger eller små kransekager. Opskriften er den masse.

kransekage opskrift kransekagetop

kransekage marcipan chokoladekugler

Kransekage

(til ca. 10 personer)

KRANSEKAGE
375 g ren rå marcipan
115 g flormelis
30 g past. æggehvider

Ælt marcipan og flormelis godt sammen og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet til dagen efter.

Del massen i tre lige store portioner, og tril tre lange pølser (ca. 40 cm). Skær pølserne ud i 9, 11, 13, 15, 18, 21, 24 osv. indtil du har 8 ringe. Samle pølserne til ringe og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tril en lille kugle som top, og placer den på bagepapiret. Press marcipanringene lidt spidse med fignerne. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 min. Lad dem køle af.

SPRØJTEGLASUR
50 g flormelis
20-25 g past. æggehvider.

Pisk flormelis og æggehvider luftigt og til det er helt kridhvidt. Kom glasuren på kornet.

I ØVRIGT
rosa dust
sølv dust
chokoladekugler fra Special Moment

Brug billedet til inspiration og slip fantasien løs.

Disse smukke chokoladekugler, som jeg har anvendt kan købes hos Speciel Moment. Brug evt. rabatkoden “ditte”, og få 3 poser for kun 150,- kr. – Du kan bruge linket (affiliatelink).

kransekage kransekagemasse marcipan nytårskage kransekage

   

14 kommentarer

  • Anja

    Ih, jeg fik mega meget ros for min kransekage (hvor jeg havde fulgt din opskrift), og det var jo ret nemt 🙂
    Godt nytår!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Ej hvor er det dejligt at høre! Tusinde tak for din feedback Anja.
      Godt nytår.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Er det ren rå marcipan eller bagemarcipan? Synes jeg kan huske fra din story, at det flød ud med ren rå marcipan 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Du kan anvende begge dele. Det som flød ud for mig var fordi jeg brugte kransekagemasse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Hej Ditte 🙂
    Mange tak for nogle gode opskrifter 😉
    Jeg vil bare høre, om massen kan holde sig 48 timer i køleskab, eller skal den så fryses ned?

    Godt nytår!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita

    Hej kan man nøjse med at have kransekagemasse i fryser i 45 min i stedet for køleskabet til næste dag .skal nemlig lave tre stykker i dag

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Som total uerfaren der tænker at forsøge – fordi det egentlig ser let ud – så må jeg spørge hvad du mener med glasuren skal på kornet ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikoline

    Hej Ditte, hvis nu jeg gerne vil lave dem som stykker og ikke et tårn, hvor længe skal de så bages?
    Iøvrigt er den er så flot din kage!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bergthora

    Hej Ditte, først tak for en dejlig blog , man bliver så glad af at følge dig du er altid så positiv og glad😊 jeg ville høre hvor lang tid holder kransekagen, dvs kan man lave den i dag og den er god på søndag eller er det bedre at lave den dagen før f.ex? Godt nytår

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Årh tusinde tak 🙂 Hvor gør det mig glad! Tak for det.

      Jeg ville fryse den ned. Eller vente til fredag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsdessert eller nytårskage