Kreativ i juledagene // Julehygge på højt plan
14. december 2017

Kreativ i juledagene // Julehygge på højt plan

Ingredienser

BRUNKAGEDEJ

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
2 tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt

GLASUR

100 g flormelis
30 g past. æggehvider
lidt hvidt sukker
evt. pastafavre efter ønske

Fremgangsmåde Udskriv

1
BRUNKAGEDEJ

Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over. (Dejen kan holde sig på køl i 3-5 dage).

Rul dejen ud og udstik de julemotiver du ønsker (husk at stikke små huller i kagerne, hvis du ønsker de skal hænges op). Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.

2
GLASUR

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.

Kreativ i juledagene

Juleaften kan være en laaaaang dag for de mindste. Generelt kan juledagene være lange og det kan være svært at aktivere de små. Derfor har Anja og jeg stået os sammen og kreeret lidt julehygge til jer. Vær kreativ i juledagene og lav disse lækre hjemmelavede brunkager og perleæsker.

Anja er forfatter til bøgerne Perlevenner, Julevenner og Perledyr og blogger på Krea by Anja Takacs. Anja og jeg er gamle skoleveninder og har idag stor glæde af hinanden, idet vi begge lever af at være kreative. Anja har det skønneste perleunivers, hvor hun dagligt inspirerer til skønne perleplader og perlekreationer for både voksne og børn. Helt personligt er jeg pjattet med Anjas univers, og glæder mig helt vildt til Karla bliver stor nok til at kunne lave Anjas perlerier.

Ditte Julie

Når to verden smelter sammen….

Der er ikke langt imellem Anjas og min verden. Nogle vil mene der er flere tusinde kilometer imellem, men her tænker jeg på det kreative. Om du er kreativ med perler eller med kager, så handler det om en hobby man dyrker og nørder, og i bund og grund kun bliver bedre og bedre til, og elsker at lave/kreerer. Vi føler selv vores verden er det perfekte macht både for store og små – det er blot det legene og kreative!

Anja har lavet de fineste perleæsker, som kan gemme på en masse kagerlækkerier.

Små søde værtsgaver/julegaveide eller blot en skøn æske til værelset. Men vi lover de mindste er underholdt i noget tid, om de så laver perleæskerne eller brunkagerne. Her er plads til leg og hygge!

perleplader perler brunkager æske

kreativ julehygge brunkager

Opskriften på de fine perleæsker finder du på Anjas blog. http://anjatakacs.dk/jul-med-kager-perler/

Med alt dette vil Anja og jeg blot ønske dig en GLÆDELIG JUL.

Og hey ….. Kunne du godt tænke dig at se meget mere til os i 2018, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet med ønsker og ideer til Anja og jeg.

GemGem