Chokoladebrud // tøm skuffer og skabe efter julen

Nem cheesecake

Efter julen ligger jeg oftes inde med en masse rester. Jeg har lavet en nem cheesecake baseret på rester. Cheesecake med vaniljekranse, vaniljeostecreme og kirsebærsovs.

Jeg havde en masse rester fra juleaften eller bare juledagene generelt, og tænkte jeg lige ville lave en lille nem cheesecake, men også lidt julet. Men hellere julet end at smide resterne ud 🙂

img_2547

TIP: Du kan blande de småkager du har liggende. Det kunne være brunkager, pebernødder, jødekager eller hvad du måtte have. Jeg brugte vaniljekranse (da de anvende vaniljekranse, som er bagt på en del smør, brugte jeg lidt flere end man skal i opskriften).

img_2552

NEM CHEESECAKE

til ca. 8 personer

KIKSEBUND
170 g vaniljekranse (anvender du andre småkager/kiks brug 110 g)
70 g smør

Blend småkagerne til fint “mel”: Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tages det varmen og røres sammen med småkagemel. Placer en kagering (18-20 cm i diameter) på et fad/kagefad. Placer et stykke kageplast langs kanten på formen. Fordel kiksemassen i formen og pres massen ujævn op af siderne. Stil dem på køl imens du fortsætter.

KIRSEBÆRSOVS
2 blade husblas
1 dl kirsebærsovs uden kirsebær (gem kirsebærrene)

Udblød huslassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Lun kirsebærsovsen og rør den udblødte husblas heri. Lad den stå og køle af imens du laver ostecremen.

OSTECREME
3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
1,5 økologisk citron, saft og skal
3 dl piskefløde
50 g mandelsplitter

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Placer kirsebærrene (fra kirsebærsovsen) og mandelsplitter på bunden. Hæld ostecremen på sprøjtepose og fordel massen i formen. Hæld forsigtigt den afkølede kirsebærsovs ud over kagen og brug en madpind til at trække i sovsen, så den blender flot sammen med ostecremen. Stil herefter kagerne på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

cheesecake bund opskrift cheesecake med mandler cheesecake philadelphia opskrift nem cheesecake nem cheesecake

   

4 kommentarer

  • Signe

    Hej Ditte.
    Du skriver man skal spøjte ostecremen med en sprøjtepose i formen – hvilken forskel det frem for at hælde fra skålen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      DU kan sagtens hælde, men du kan bedre “ligge” en fin kant af ostecreme. Du undgår luftbobler.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Hej Ditte Julie
    Kan man evt bruge en anden slags sovs, hvis man ikke er så meget til kirsebærsovs? Kræver det at man laver en gele, eller hvordan får jeg bedst det fine mønster med en anden slags sovs? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dittejulie

      Du kan sagtens lave en anden sovs eller bruge en anden form for marmelade.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebrud // tøm skuffer og skabe efter julen