0 I Chokolader og konfekt/ Cookies og småkager/ Jul

Småkager med appelsin og kanel // Julebagværk

småkager appelsin kanel julesmåkager

Opskriften er udviklet og betalt af FINAX

Småkager med appelsin og kanel og glædelig december! I denne måned bages der amok ude i de danske hjem – hvilken duft! Småkager høre sig til i vores julebagværk!

Jeg har her fået til opgave at kreere nogle småkager, som havde et børne tusch. Er vild med dem og i så fald er jeg stadig et barn. Nørj jeg synes de er søde, også selvom rensdyrs motivet er set før. Det handler om at slippe fantasien løs og lege, når man bager – på den måde bliver det altid sjovere og en større fornøjelse af spise.

Jeg har lavet disse småkager med appelsin og kanel på FINAX’s nye kage hvedemel.

Hvad er kage hvedemel? 

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

Småkager med appelsin og kanel

Ca. 30 småkager

SMÅKAGEDEJ
1 tsk. stødt kanel
200 g Finax Kage Hvedemel
75 g flormelis
100 g smør, blødt
2 æggeblommer
1 økologisk appelsin, skallen heraf

Sigt kanel, mel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet. Tilsæt æggeblommer og appelsinskal og ælt dejen til den samler sig. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 min. Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180 grader varmluft i 8-12 min. Lad dem køle af på en rist.

GLASUR
100 g flormelis
15-20 g æggehvider
Lidt rød og brun pastafarve

Pisk flormelis og æggehvider til en sej glasur. Indfarv en lille smule af glasuren med rød pastafarve og resten med brun. Kom glasuren op i et kornet eller sprøjtepose, og dekorer små rensdyr på småkagerne.

Læs flere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar