Glutenfri bananbrød med mørk chokolade

Proteinbar med quinoa // opskrift

Quinoa hvad er det og hvad skal jeg bruge det til? Disse quinoa proteinbar har en spændende smag og konsistens. De er mættende og rige på fiber.

quinoa proteinbar

Hvorfor lave opskrifter med quinoa?

  • Quinoa er rig på fiber og er et super godt fuldkornsprodukt
  • Quinoa er rig på protein og har de essentielle fedtsyrer (aminosyrerne lysin, methionin og cystein)
  • Quinoa er rigt på antioxidanter
  • Quinoa er glutenfrit, til alle jer, som er intolerante

Quinoa er rigtig sundt og super godt, og når det så kan komme i forkælding som en snack, så bliver jeg glad 😀

quinoa proteinbar mørk chokolade

Quinoa proteinbar

ca. 8-10 bar

300 g quinoa (rød, sort og hvid – alle kan anvendes)
150 g dadler med sten
2-3 spsk kokosolie
1/2 tsk CAKE FACTOR (mit kagekrydderi)

Varm en pande op, og kom halvdelen af quinoa på panden. Ryst jævnligt panden, så ikke de brænder på. De skal poppe – det lyder som om du laver popcorn. Når de er poppet – tager et par minutter – tages de af panden og gentag med den anden halvdel. Blend dadler, som er frigjort fra sten sammen med kokosolie og cake factor til en cremet masse. Vend massen sammen med de poppede quinoa. Beklæd en form (12 x 12 cm) med bagepapir og pres massen godt ned i formen. Stil den på køl i nogle timer. Skær 8-10 quinoa proteinbar.

Vil du gøre dem ekstra lækre, kan du smelte 100 gr. god mørk chokolade og vende dem i chokolade.

proteinbar quinoa chokolade

   

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri bananbrød med mørk chokolade