Smuk bordopdækning med GateNoir
30. januar 2018

Smuk bordopdækning med GateNoir

6 store flødeboller

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

200 g god mørk chokolade
lidt guldstøv

BLÅBÆR FLØDEBOLLESKUM

125 g hvidt sukker
50 g glukosesirup
40 g vand
70 past. æggehvider
1/2 spsk hvidt sukker
2 tsk blåbærstøv
6 brombær, friske

I ØVRIGT

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Pensle formene med lidt guldstøv. Temperer den mørke chokolade og fordel chokoladen i en halvkugleform af silikone (diameter ca. 7-9 cm). Arbejd hurtigt og koncentreret. Vend formen rundt på hovedet så overskydende chokolade drypper af. Glat kanterne med en palet og kom formen i fryseren så chokoladen sætter sig.

2
BLÅBÆR FLØDEBOLLESKUM

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk. sukker. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur, det tager ca. 20 minutter. Vend blåbærstøv i flødebolleskummet og kom skummet op i en sprøjteposer. Klip et passende hul, og fordel skummet i chokoladeskallerne. Gør plads til et brombær i midten. Glat overfladen med en kagespartel.

3
I ØVRIGT

Ælt marcipan smidig. Udrul marcipanen til en tykkelse på 2-3 mm og udtik 6 marcipanbunde (udstikker 7-9 cm i diameter). Placer en marcipanbund som afslutning på dine flødeboller.

GateNoir

GreenGates nyeste serie GateNoir er smuk, elegant, sort og nordisk med et tusch af guld – jeg er pjattet med det. GreenGates nye serie GateNoir emmer af romantik og hygge, hvis du spørger mig. Perfekt til en god venindeaften.

Hvorfor så det? Jo, jeg synes efterhånden det er sjovere at mixe en masse forskelligt stel, end kun at køre den samme stil. GateNoir serien indeholder flere forskellige former for tallerkner, skåle mv. Både i rosafarver, lilla, sort, grå og hvid samt med et touch af guld. Det gør det sjovt at lave et bord, hvor der er lidt forskelligt. Forskellige mønstre og aftegninger, men der en rød tråd igennem hele serien, som gør det stadig ser lækkert ud.

Ægte tøsehygge og venindeforkælelse! Rosa på rosa, så er jeg glad – det må være min yndlingsfarve. Jeg indrømmer i hvert fald gerne, at jeg har en svaghed for farven rosa, særligt gammelrosa. Designet på billeder hedder Kassandra.

Reklame for GreenGate

img_2205

Smuk bordopdækning til veninderne…

Når nu GateNoir serien også tilbyder små gaver, som servietholder/servietringe, duftpinde, en fin taske, så synes jeg det var oplagt, at lægge en lille gave på hver plads. En lille sød tanke eller en god værtgave, næste gang du skal ud.

OKAY ingen venindeaften uden en lille sød godte fra min side af, og jeg må bare sige. Jeg er pjattet med, at starte med desserten, eller i hvert fald starte med en lille kage. Når nu det er det, som man er bedst til – så skal øjne, mund og mave gøres glad som det første, når man er til middag hos mig.

Stellet på billederne ovenover hedder Dawn og Flori, og kommer fra GateNoir.

Personligt vil jeg gerne slå et slag for at gøre sin borddækning mere personlig. Det er personligt for mig at kræse lidt ekstra for mine veninde, give en lille ting eller lave en flødebolle som velkomst/starter.

Men det at bryde op med det klassiske, og mixe stellene lidt mere. At blande det royale, dyre med det lidt mere budgetvenlige. Det er virkelig smukt og skaber lidt dybe og ikke mindst personlighed. Det er jeg meget mere til. Husk også at mixe lidt farver, det gør det endnu mere lækkert. GreenGate har mange forskellige stilarter i deres store sortiment. Jeg synes FineNordic, er den hjemmeside, som har størst udvalg af GateNoir og GreenGate. Men vil du se det i virkeligheden, har Illums Bolighus også fået GreenGate.

collage_fotor654321

img_2176 img_2187

GemGem