Forårs vandbakkelser med hvid chokolade, citron og pistacie
24. marts 2018

Forårs vandbakkelser med hvid chokolade, citron og pistacie

18-20 vandbakkelser

Ingredienser

KRAKKELERET PISTACIEDEJ

25 g grønne pistacienødder
75 g FINAX Kage Hvedemel
100 g lyst rørsukker
85 g smør, blødt
knsp grønpastafarve

VANDBAKKELSER

150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g FINAX Kage Hvedemel
3-4 æg, str. M/L (oftes kun 3,5 æg)

HVID CHOKOLADECREME

1,5 blad husblas
150 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde

CITRONCURD

1,5 blad husblas
3 økologiske citroner, saften heraf (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
30 g smør, koldt

Fremgangsmåde Udskriv

1
KRAKKELERET PISTACIEDEJ

Blend pistacienødderne til pistaciemel. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Udrul dejen mellem 2 stykker bagepapir – 2 mm tykkelse. Læg dejen på køl imens du laver vandbakkelserne.

2
VANDBAKKELSER

Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når smørret er smeltet og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det i på én gang, og rør dejen igennem med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, så slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen). Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes ca. 1/2 æg yderligere og pisk godt. Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen og dit spor skal blive stående.

Er dejen klar hældes den på sprøjtepose. Der afsætte 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag din krakkelerede dej fra køl, og udstik 20 små runde bunde (5 cm i diameter). Placer dem oven på hver vandbakkelse. Bag dem ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Åbn IKKE ovnen, før de først 35 minutter er gået – ellers klasker de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

3
HVID CHOKOLADECREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjteposen.

4
CITRONCURD

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kom citronsaft, revet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Tilføj det kolde smør, og rør det ud i massen. Stil citroncremen på køl og lad den køle helt ned. Hæld bagefter curden på sprøjtepose.

Klip et skråt hul i begge sprøjteposer. Prik et lille hul i bunden af hver vandbakkelse. Fyld først den hvide chokoladecreme i vandbakkelserne (husk at gøre plads til citroncurden). Fyld bagefter citroncurden i vandbakkelserne. (De behøver ikke at være fyldt helt op – ligemeget i hver vandbakkelse).

Forårs med Finax

Officielt er det forår, og jeg har lyst til bage foråret ind med en masse pistacie, citron og hvid chokolade, som skal gemme sig i lækre luftig vandbakkelser med krakkeleret topping. MUMS for en hapser.

Vandbakkelserne er lavet på FINAX Kage Hvedemel, som er virkelig godt at bage med, når du laver kager eller som her vandbakkelser, da gluteneffekten ikke har den samme betydning, som når du bager brød. Skulle det være fået din næse forbi, hvad Kage Hvedemel er, kan du læse om det på FINAX’s hjemmeside.

Reklame for FINAX

krakkeleret vandbakkelser citroncurd hvid chokolade

Forårs vandbakkelser – trin for trin:

vandbakkelser-pistacie

pistacie vandbakkelser krakkeleret

fyld vandbakkelser

Guide til succes med vandbakkelser

Sådan gør jeg – der findes sikkert mange gode måder at gøre det på, men jeg er i hvert fald heldig med min dej 9 ud af 10 gange.

  1. Jeg bruger en håndmixer til at røre dejen sammen med og IKKE en gryde ske, det synes jeg fungerer godt. Jeg anvender dejkrogene til min håndmixer.
  2. Jeg holder hele tiden øje med dejen, og kommer ikke nødvendigvis den samme mængde æg i min dej hver gang – så vær forsigtigt.
  3. Lad din masse køle lidt af, inden du tilsætter æggene.

krakkeleret vandbakkelser forår

 

GemGem