Mazarinkage med hindbær og hvid chokoladecreme // GLUTENFRI
13. marts 2018

Mazarinkage med hindbær og hvid chokoladecreme // GLUTENFRI

Glutenfri
4 små kopper (4x8,5 cm i diameter)

Ingredienser

HVID CHOKOLADECREME
1,5 blad husblas
150 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde
MAZARINKAGE
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g mandelmel
12 hindbær, friske
I øvrigt

lidt hindbærstøv
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
HVID CHOKOLADECREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

2
MAZARINKAGE

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper. Tilsæt æggene, ét ad gangen. Tilsæt mandelmel og vend det hele forsigtigt sammen. Kom dejen på sprøjtepose, og klip et passende hul. Fyld ligemeget dej i de 4 små kopper. Placer tre friske hindbær i hver kop og press dem let ned i dejen. Bag dem ved 180 grader i 25-30 minutter. Lad den køle helt ned.

3
I øvrigt

Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjteposen med en stor stjernetylle. Afsæt en fin stor top af hvid chokoladecreme på hver mazarinkage. Drys let med hindbærstøv og pynt af med rød skovsyrer.

Pilivuyt // Thuesen Jensen

Brug stellet på nye måder med mazarinkager

Jeg har lavet de lækreste små mazarinkager med hindbær og hvid chokolade i Pillivuyts plissé kopperne (8,5 cm i diameter). Og så er de oven i købet glutenfri.

Kopperne tåler både frost, mikrobølgeovn og alm. ovn. Du kan derfor også lave små isdesserter i dem, lave små nemme chokoladekager i mikrobølgeovnen eller bage denne himmelske opskrift.

I år er et stort år for Pillivuyt. Et ægte festår. Pillivuyt afholder nemlig 200 år jubilæum! Wauw 200 år. Jeg vil sammen med Pillivuyt/Thuesen Jensen have fokus på en del produkter samt en masse tilbud, som jeg skal udvikle opskrifter til igennem hele 2018.

Det er nemlig sådan, at Pillivuyt hver måned kører med 200 kr. tilbud ude i landets butikker og på Pillivuyt.dk.

Men dette blogpost skal handle om, hvordan Pillivuyts stel også kan bruges. Særligt, når man som jeg elsker at bage.

Jo, bevares de laver bageudstyr/bageforme/tærteforme m.m. Men hvorfor ikke tænke ud af boksen, når nu alt deres porcelæn kan gå i ovnen. Pillivuyt fremstilles af en helt særlig porcelænsblanding og brændes ved over 1400 °C – dette gør porcelænet ekstremt stærkt og holdbart. Faktisk så stærkt, at du kan bruge alle produkter med flad bund direkte på grillen.

I sommers grillede jeg ferskner og grillede en jordbærkage i deres fade.

Reklame for Pillivuyt // Thuesen Jensen

kage mazarinkage hvid chokolade

pillivuyt-plassi-kopper

mazarinkage-i-kop

glutenfri mazarinkage

GemGem