Kiksekage m. hindbær og vanilje

6-8 personer

Kiksekage er for mig en kage, der minder mig om barndom.

I stedet for de klassiske vaniljekiks af mørdej, har jeg piftet denne opskrift en smule op med lidt hindbær også.

Den ellers klassiske kiksekage med mørk chokolade er super nem at lave og smager himmelsk.

Ingredienser

VANILJE-HINDBÆRKIKS

1 tsk vaniljepulver
60 g flormelis
150 g hvedemel
2 tsk hindbærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

KIKSEKAGE

55 g smør
125 g god mørk chokolade, 70 %
1 spsk flormelis
1 past. æggeblomme

I ØVRIGT

chokoladekugler
hindbærstøv
friske hindbær
chokoladepynt
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
VANILJE-HINDBÆRKIKS

Smuldr vanilje, flormelis, mel, hindbærstøv og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul herefter dejen tyndt og udstik 2  runde kiks (14-15 cm i diameter). Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 7-10 minutter. Lad dem køle ned.

2
KIKSEKAGE

Smelt smør i en gryde. Hak chokolade fint og rør ud i den smeltede smør til en glat masse. Rør flormelis og æggeblommer sammen og vend i chokolademassen. Fyld chokolademassen ned i to spiralforme (tourbillon 14 cm i diameter). Stil dem på køl i minimum 3 timer eller gerne natten over.

3
I ØVRIGT

Pynt med chokoladekugler, hindbærstøv, friske bær, chokoladepynt og rød skovsyrer.