Brombærdrøm med lakridsbrændte mandler

IMG_0138

Bunde:

200 g mandler

200 g + 30 g sukker

½ dl vand

3 + 2 tsk rå lakridspulver

60 g marcipan

70 g hvedemel

1 tsk bagepulver

40 g smør

2 æg

  • Kom mandler, 200 g sukker, vand og 2 tsk lakrids på en pande, og lav brændte mandler.
  • Først vil vandet fordampe, og sukkeret vil ligge på panden som små korn, hvorefter sukkeret vil smelte til karamel og her skal du arbejde hurtigt og rører godt til.
  • De er færdige, når de ligner brændte mandler og er flotte i farven.
  • Læg de brændte mandler på et stykke bagepapir og lad dem køl lidt.
  • Ovnen tændes på 175 grader varmluft.
  • 30 g sukker, 2 tsk lakrids, marcipan, hvedemel, bagepulver og smør ældes godt sammen.
  • Pisk ét æg i af gangen og pisk lidt mellem hvert æg, så dejen bliver luftig.
  • 60 g af de brændte mandler hakkes fint og vendes i dejen.
  • Del dejen ud i to bageform ca. 15-16 cm i diameter, og bag dem i ca. 10-15 min.
  • Lad dem køle ned inden kagen samles.

Her kan du se, hvordan mine lakridsbrændte mandler så ud.

IMG_0132

Limecreme:

1 bl. husblas

1 lime, saft og skal

150 g hvid chokolade

1 dl fløde

15 g glukose

35 g smør

Lidt salt

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Hak chokoladen fint og kom det op i en skål
  • Giv fløden og glukosen et kort opkog, og hæld over den hakkede chokolade
  • Knug husblassen fri for vand og kom op i
  • Rør i chokoladen med en dejskraber i midten og lad det langsomt blive en homogen masse
  • Tilsæt smørret, limesaft, limeskal og salt, og rør på samme måde
  • Når den er ens og glat sættes den på køl indtil du skal bruge den

Brombærmousse:

4 bl. husblas

300 g Brombær

30 g Flormelis

1 vaniljestænger

1 Citron, saften

½ Citron, skal

120 ml Fløde

120 g Skyr

  • Husblas lægges i blød i koldt vand.
  • Bær, flormelis, vanilje samt citron saft og skal kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter. Sigt kompotten og kom saften tilbage i gryden og lad det kog nogle minutter.
  • Kom herefter husblassen i brombærsaften og lad det smelte.
  • Stil brombærsaften på køl, og pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtig med skyr. Gerne over flere omgange, så ikke du slår luften ud af flødeskummen.
  • Herefter kommes den afkølede brombærsaft i, og kan nu hældes over kagen.

Samling:

  • En bund placeres på et kagefad, kom en kagering beklædt med kageplast omkring kagen.
  • Kom den hvidechokoladecreme op i formen over bunden.
  • Placere en bund mere og kom evt. lidt flere hakkede brændte mandler herpå.
  • Hæld brombærmoussen over og glat den flot ud, og kom den på køl i min. 4 timer eller natten over.
  • Befri kagen fra kagering og kageplast, og du burde have en flot kage.
  • Pynt den som du vil. Jeg pyntede med brombær, skovstyrer og lakridssirup fra Johan Bülow og lidt hakket brændte mandler.

IMG_0134

Rigtig god bagelyst!

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram