Rabarberlagkage

Min kære mor havde fødselsdag, og mine rabarber i haven var klar til at blive høstet 🙂 Så jeg skulle naturligvis lave en rabarber lagkage til min mors fødselsdag.

Ditte_Julie_Jensen Rabarber_lagkage

Jeg er selv blevet rigtig glad for resultatet 😀 Synes den er så fin og lige, som den så ud oppe i mit hoved (ja, der er mine kager oftes kreeret og tegnet inden jeg laver dem). Bruger meget tid på at tænke på kagetanker og kageideer 😉

Rabarber_lagkage_1  Rabarber_lagkage_2

Rabarberlagkage

Mazarinbund:
200 g rå marcipan
200 g blødt smør
190 g rørsukker
4 æg
50 g hvedemel
60 g hakkede mandler
Saften fra ½ appelsin
Skallen fra 1,5 øko appelsin
Skallen fra ½ citron

  • Pisk marcipan, smør og rørsukker sammen.
  • Tilsæt æggene, et af gangen.
  • Kom hvedemel, appelsin og citron op i marcipanblandingen.
  • Hak mandlerne og vend dem i blandingen.
  • Beklæd to springforme med bagepapir i bunden (24 cm i diameter) og bag den ved 180 grader i 15-25 min.
  • Lad den køle helt ned.

Bagte rabarber:
300 g rabarber
0,75 dl rørsukker
1 citron, saft og skal
1 vaniljestang

  • Skyld og rens rabarberne og skær dem i 2 cm små stykker. Kom dem op i et lille fad og tilsæt sukker, skal og saften af citronen og vaniljestangen (husk at tage kornene ud af stangen).
  • Bages ved 170 grader i ca. 15-20 min.
  • Når de tages ud af ovnen hældes væden fra så de kan dryppe af (evt. igennem en sigte)

Hvid chokoladecreme:
1 bl. husblas
1 citron, saft og skal
150 g hvid chokolade
1 dl fløde
15 g glukose
35 g smør
Lidt salt

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål
  • Giv fløden og glukosen et kort opkog, og hæld over den hakkede chokolade
  • Knug husblassen fri for vand og kom op i
  • Rør i chokoladen med en dejskraber i midten og lad det langsomt blive en homogen masse
  • Tilsæt smørret, citronsaft, citronskal og salt, og rør på samme måde
  • Når den er ens og glat sættes den på køl indtil du skal bruge den

Rabarbermousse:
5 blade husblas
500 g rabarber
125 g sukker
1 citron
1 appelsin
40 g past. æggehvider
30 g flormelis
200 ml fløde

  • Udblød husblas.
  • Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med sukker, citron saft og skal og appelsinskal. Tilsæt husblassen og blend rabarberne til pure.
  • Pisk æggehviderne og flormelis stift og vend forsigtig rabarberpuréen i. Pisk fløde til flødeskum og vend masserne sammen.

Rabarber gitterlåg:
5 rabarber
½ liter vand
2 dl sukker

  • Kog vand og sukker op, og hav den på middel temperatur.
  • Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern.
  • Kom ca. 5 strimler i vandet af gangen og giv dem 30-60 sek. dernede og læg den på et visestykke bagefter. Fold dem ud, så de ikke ligger og krøller sig sammen.
  • Når de alle er kogte, kan du starte din fletning, og lave et gitterlåg, som skæres til, og ligges på kagen.

Overtræks marcipan:
200g marcipan
100g flormelis
35g glukose

  • Ælt det hele sammen.
  • Læg gerne marcipanen på køl lidt tid inden brug, og ellers udrulles marcipanen og skæres til, så den passer til kagen som en kant/bånd.

Herudover:
400 ml fløde, pisket til flødeskum
Lidt blomster til pyntning

Samling:

  • Placer en kagebund på et fad, og kom en kagering omkring kagen (husk kageplast eller evt. bagepapir)
  • Kom de bagte rabarber oven på bunden, og herefter den hvide chokoladecreme.
  • Placer endnu en bund, og kom rabarbermoussen oven på, og stil kagen på køl i ca.3-4 timer.
  • Når kagen har sat sig tages kageringen af.
  • Rabarberlåget kommes på kagen.
  • Smør kagen let med lidt flødeskum rundt om kanten, og kom marcipankanten rundt om kagen.
  • Kom resten af flødeskummen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl, og sprøjt nogle små ringe langs kanten af kagen på toppen, og pynt med lidt blomster på hvert dut.

Rigtig god bagelyst 🙂 🙂

Rabarber_kage_lagkage

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (10)
  1. Sikken lækker sag ?
    Var det mon svært at skære et stykke? Tænker på om gitteret øverst fulgte med kniven ned.

  2. Hej Ditte. Fletter du låget på kagen eller f.eks på bordet og så flytter det over? Hilsen Lene

    1. Fletter det på et bord og flytter det over. Se evt. min youtube video, hvor jeg viser hvordan man gør 🙂

  3. Den rabarberkage ser da helt ustyrligt flot ud. Skal prøves, når vi er flere end to til at spise den.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram