Æblemuffin lavet på butterdej
18. september 2015

Æblemuffin lavet på butterdej

6 styk

Ingredienser

Muffins

1 færdig købt butterdej
abrikosmarmelade
2 æbler
citron, saften heraf
lidt kanel
lidt mandler (kan undlades)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Muffins

Del æblet og fjernekernehuset, og skær æblet i meget tynde skriver. Tag en skål og fyld halvt op med vand og lidt citronsaft. Læg æblerskriverne herop, imens du gør resten klar.

TIP: Har du tid nok, så læg dem gerne i blød i ca. 30 minutter inden brug.

Skær butterdejen ud i 6 lige store strimler. Kom lidt abrikosmarmalade på. Læg æblerne i toppen af butterdejs strimlerne (se billede længere nede), og drys med lidt kanel og mandler.
Fold den nederste del op over æblerne og rul sammen. Kom den op i en muffinsform. Bages i 35-40 minutter på 190 grader varmluft.

Pynt af med lidt flormelis.

æbleroser_butterdej14Se lige nogle fine æblemuffins!! Jeg ELSKER oprigtig at lave lagkager og andre store kager, men nogle gange skal det gå hurtigt, og jeg havde behov for at trylle noget hurtigt frem, men som stadig så fint ud. Jeg skulle nemlig bage noget hurtigt til nogle billede/interview 🙂 Derfor lavede jeg disse små æblemuffin lavet på butterdej.

Skal det også gå hurtigt hjemme hos dig en dag, og du gerne vil byde dig selv eller dine gæster på noget hurtigt, velsmagende og smukt, er her mit bud på dét:

Rigtig god fornøjelse og håber de kan bruges! 🙂

GemGem