S’more pie med saltkaramel

Smore_pie_saltkaramel4En S’more pie med saltkaramel og virkelig rig på smag af chokolade. Det er virkelig noget af en bombe, men hold nu op, hvor smager den lækkert! Et stykke, også har man fået nok, men på den lækre måde.

Du kan med fordel selv komme dit ynglings “guf” ind i tærten. Jeg kom mini skumfiduser og mandler i den.

Smore_pie_saltkaramel Smore_pie_saltkaramel2

S’more pie med saltkaramel – 10 personer.

Kiksbund:
120 g digestive kiks
80 g mandler
200 g smør

  • Blend kiks og mandler til fint mel, og smelt smørret og vend det godt sammen.
  • Press kiksmassen ned i en tærteform og op af siderne (gerne en tærteform med løs bund, så tærten er lettere at befri af formen).
  • Stil på køl mens chokoladefyldet laves.

Chokoladeganache:
250 g mælkechokolade
250 ml fløde
25 g honning
1 dl mini skumfiduser
1 dl mandler, fint hakket

  • Varm fløde og honning op i en gryde og hak chokoladen fint og kom det i en skål.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen.
  • Hæld chokoladeganachen ud over tærten, og drys med skumfiduser og mandler.
  • Stil tærten på køl den til har sat sig.

250 g mørkchokolade, 70%
250 ml fløde
25 g honning

  • Varm fløde og honning op i en gryde og hak chokoladen fint og kom det i en skål.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen.
  • Hæld chokoladeganachen ud over tærten, og stil på køl igen til den har sat sig.

Saltkaramel:
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk havsalt

  • Kog den kondenseret mælk i ca. 3-3,5 time under låg – dåsen skal konstant være dækket af vand.
  • Når dåsen er kogt færdig, tages karamellen ud og røres sammen med havsalt.
  • Kom saltkaramellen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Marengs:
50 g sukker
1 past. æggehvide
Lidt citronsaft

  • Pisk æggehvide og sukker til sej marengs og tilsæt lidt citronsaft.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Når tærten har sat sig frigøres den fra tærteformen og stilles på et fad, og pyntes med saltkaramel og maregns toppe. Brænd marengs toppene, og pynt med lidt bladguld, hvis du skulle have det ellers som du ønsker.

Smore_pie_saltkaramel5


 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (11)
  1. Er det korrekt forstået at bunden ikke skal bages? For tænker at bunden minder lidt om cheesecake bunde som jo ofte bages?
    Vh Camilla 🙂

    1. Korrekt forstået ? Intet i denne kage skal bages – men bunden minder lidt om cheesecake/kiksebund dog uden bagning ?

  2. Hej Ditte,
    Hvis man laver kagen om formiddagen og stiller den på køl, skal marengs toppene så først laves- og sprøjtes på kagen kort inden den serveres, eller kan man godt sprøjte dem på for formiddagen og stille kagen på køl og så ‘brænde’ marengs toppende inden servering?

    Venlig hilsen,
    Cecilie

  3. Hej Ditte!
    Jeg synes simpelthen, at du er alletiders! Så fantastisk og sikke nogle opskrifter! 🙂

    Jeg vil lige høre dig om, hvilken sprøjtetylle bruger du til at lave de fine toppe? Jeg har lagt mærke til, at toppene er meget ‘rullede’ nemlig, og det ser godt ud!

    Alt det bedste!
    -Cecilie

    1. Tusinde tak ? Dejligt at høre! Jeg bruger her en stjernetyl, men med mange “riller”/”stjerne-riller” ?

  4. Hej Ditte.
    Den ser bare så lækker ud. Den vil jeg prøve.
    Hvis jeg skal have kagen med dagen efter, og ikke laver marengstoppe, men kun dem af karamel, kan de så laves aftenen inden, sættes på køl og serveres dagen efter? Eller skal de små karamel toppe først laves på selve dagen?
    – Pernille

    1. Hej Pernille
      Hvis du har tiden til det, vil jeg anbefale dig at lave hele tærten på dagen, men ellers skal du blot pynte med magens inden servering.
      Rigtig god bagning.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram