Krydder donuts

Donuts_krydderKrydder donuts
(fra program 5 i Den Store Bagedyst) opskriften kan også findes på dr.dk/mad
Donuts_krydder Donuts

Dej:
30 g gær
75 g rørsukker
225 ml sødmælk
75 g smør
525 g mel ca.
Lidt salt
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
Lidt frisk revet muskatnød
1,5 tsk kanel
Skal af 2 revet appelsiner
0,75 dl appelsinsaft
3 æggeblommer
1 liter rapsolie til stegning

Varm mælken lidt og kom halvdelen op i en skål sammen med gæret og lad det stå og arbejde lidt.

Resten af mælken sættes tilbage på kogepladen og varmes med sukkeret og smørret.

Sigt mel, krydderier og salt i en stor skål, riv appelsinskallen ned i. Kom æggeblommerne og appelsinsaften ned til melet og rør rundt.

Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Til sidst kommes gæret ned i, og rør dejen sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i en time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts og lad dem efterhæve i 30 min.

Varm imens olien op til ca. 170 grader. De skal bages/koges af flere omgange – max 3 a fgangen i ca. 3-4 min.

Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og dyp dem i glasuren og pynt af.

Chokoladeovertræk:
120 ml fløde
150 g hakket mørk chokolade
2 spsk sirup
Lidt flormelis

Varm fløden op og hæld den over den hakkede chokolade. Kom siruppen i og tilsæt flormelis efter smag. Den skal være lidt tyk, så massen hænger ved.

Pynt
Revet appelsin skal
Havsalt
Revet/høvlet mørk chokolade

Ditte_julie_jensen_1

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram