Sådan laver du smørcreme og smørblomster

smørblomster_videoEfter stort ønsker fra alle jer har jeg prøvet at lave en video på, hvordan jeg laver min smørcreme og smørblomster.

Videoen er måske lidt i den lange ende, men det er for at vise jer, hvordan jeg laver min smørcreme, smørblomster og pynter med smørblomster og smørblade. Jeg har gemt nogle af de andre videoer, som jeg også lavede på smørblomster, så jeg kan lave en lang video kun på smørblomster.

Jeg håber I kan bruge den til noget, og kom endelig med ris og ros – så I kan få så meget ud af det som muligt 🙂

Her er opskriften på min smørcreme.

Sådan laver du smørcreme og smørblomster:

Tyl : Wilton 121 og 125 : blomster
Tyl : Wilton 352 : blade

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (48)
 1. Hej Ditte..
  kan ikke finde din opskrift på den smørcrem du bruger er det en du vil dele med os andre kage glade kvinder.
  har du været ude for at din smørcrem blev flydende under piskningen
  dette skete for mig men kunne sætte den på kæl og den blev fin igen ville bare høre dig
  med venlig hilsen en kæmpe fan
  og tror på du når vildt vildt langt

  1. Mange mange tak.!!!
   Min smørcreme ligger på hjemmesiden – altså opskriften? Lagde den op for ca. 2 uger siden.
   Det er kun sket en gang, og der var det fordi min sirup var alt for varm. Det er super vigtig den er kold ????
   Af hjertet tak.
   Dbh Ditte

 2. Hej Ditte
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide blandingsforholdene til din smørcreme; altså hvor meget vand ift. sukker og hvor meget sirup skal der eksempelvis til en pakke smør?

  Tak for din store inspiration 🙂

  Vh. Sophie

 3. HAHAHAHAHAHAHA NU FANDT JEG banditten okay jammen jeg bruger nomalt flormelis og har det lige som dig bryder mig ikke rigtig om smagen som du siger derfor vil jeg prøve din……………..
  Hilsrn Tårnby fanen

 4. hej ditte tak for den skønne video hvordan du viser hvordan man laver smør blomster,har længe haft lyst til at prøve og den gav mig lige det sidste til hvordan så tak for den og alle de andre opskrifter.

 5. Kære Ditte.
  Først vil jeg bare sige WOW – kæmpe ros til dig og alle dine skønne kager, jeg bliver SÅ inspireret af dig.

  Nu har jeg fået blod på tanden mht. de smukke roser – og er ved at finkæmme specialkøbmanden.dk for tyller, sprøjteposer og en masse andet gejl. Jeg kan ikke finde tyl nr. 121 – kan man købe den enkelt eller er den en del af et sæt? Jeg har ledt og ledt. Tyl nr.125 kan købes enkelt og det sammen kan 352 til blade. Hvilke sprøjteposer køber du?

  Held og lykke på onsdag ?

  Kæmpe bage knus fra Maria

  1. Sikke en fin besked at få ? Tusinde tak..!!!
   Jeg bruger engangssprøjteposer, ikke som sådan noget mærke ? Jeg købte alle mine tyller enkeltvis – dog ude i butikken. Prøv evt at ring til dem? eller prøv på kagebutikken.dk og kageting.dk ?? Held og lykke med bagningen og blomsterne ???

 6. Hej Ditte
  Din smørcreme lyder super lækker? Du skriver at du bruger Wilton 121 og 125, men hvilken en er til bonde roser og hvilken er til alm. roser?
  Og kan man lokke opskriften på tommelisekagen ud af dig den så så lækker ud!

  1. Tusinde tak ? Alm. roser W125, og W121 til bonderoser.
   Kan du tro.. Kommer på hjemmeside. Søndag eller mandag ?

 7. Hej Ditte.

  Sikke en fin video, nu får jeg også lyst til at prøve! Vil give de andre ret i, at dine kagekunstner er superinspirerende! Må have mig sådan et blomstersøm ? Jeg fik ikke set, hvordan du vendte tyllen, når du sprøjtede bladene?

  I øvrigt himmelråbende ufortjent, at du som den klart dygtigste blev sendt hjem.

  Bedste hilsner, Helene

  1. Tusinde tak ?? Varmer sådan og gør mig så glad ?..!!!
   Tyllen skal have den brede side vendt til, når du sprøjter cremen ud. Håber det giver mening..

 8. Hej Ditte
  Wow du er dygtig!
  Jeg ville høre om du kunne lave en video om hvordan man nemt laver en lagkage man kan pynte flot, som den du pynter på i denne video 🙂

 9. hej Ditte
  øv at du røg ud var ellers sikker på at du godt kunne vinde nå men jeg tænkte på hvilken slags farve du bruger og om man kan bruge frugtfarve
  : )

 10. Nu har jeg for anden gang forsøgt at lave smørcremen, og jeg følger din opskrift slavisk. Alligevel skiller den. Hva’ f……. Gør jeg galt altså.? Jeg er desperat, for jeg vil så gerne prøve at lave smørcreme roser. Hjææææælp mig.

  1. Hvis din smør er for blød eller ikke piske nok inden du kommer siruppen i skiller den. Siruppen må heller ikke være varm. Eller prøv med en klassisk smørcreme, hvis du gerne vil øve dig på smørblomster? (250 g smør og 500 g flormelis, og pisk det sammen med lidt vanilje eller citronsaft) ?

 11. Måske er det smørret. Det har ligget i stuetemp. i et køkkenskab nogle dage. Så måske har der været for meget temperatur forskel på smørret og den kolde sirup. Tak. Jeg prøver den klassiske næste gang.

 12. Hej Ditte
  Tak for en god guide.
  Har forsøgt at lave din smørcreme, og den er ved aft være der. Men puha en udfordring at lave de roser. Men øvelse gør mester?
  Jeg skal dog lave sorte roser til en kagebestilling og har læst mig frem til at man skal tilføje kakaopulver så man får den dybe sorte farve.
  Spørgsmålet er så, cremen bliver jo noget tyk når jeg tilføjer kakaopulver, havd vil du tilføje mere af så den bliver lind og til at arbejde med?
  Hilsen Bine

  1. Tusinde tak ?
   Den kan godt tåle en 1-2 spsk kakao, men ville prøve mig forsigtigt frem ?

 13. Hej Ditte 😀
  Har du smurt den op med flødeskum? I såfald, har du et lag af noget inden påførelse? Og hvor stift pisker du fløden?

 14. Hej Ditte 🙂
  Har prøvet flere forskellige smørcremer, men mit problem er det bliver helt blødt i hånden på mig, når jeg sprøjter det ud. Må simpelthen have for varme hænder 🙂 Hvordan bærer du dig ad med at holde det stift?

  1. Du skal holde smørcreme kølig undervejs, ved ikke at have dine hænder på posen helt nede. Min creme bliver også blød til sidst efter nogle blomster. ??

   1. Ihh mange tak for det super hurtige svar 🙂
    Har nu prøvet din opskrift på smørcreme, men den gik altså ikke 🙁 Siruppen var ellers helt kold og smørret helt pisket, men den blev meget grynet, øv øv. Lyder ellers som en dejlig opskrift, og ellers også meget lige til, men ved ikke lige hvad der går galt. 🙂

 15. Hej Ditte

  Jeg er blevet meget optaget af de her blomster af smørcreme. Jeg vil spørge om du har en præference indenfor pastafarver. Synes du fx Wilton eller Squires Kitchen QFC er bedst? Hvilke farver bruger du? Vil du også skrive hvilke farver du har i den video du har lagt op hvor du laver blomster?

  Mange hilsener
  Julie 🙂

  1. Hej Julie 🙂
   Det kan jeg godt forstå du er 😉 Det er virkelig også fint og sjov pynt! Jeg bruger faktisk lidt af det hele – har ikke nogle præferencer.
   I denne video blander jeg lidt farverne, så jeg får de farver jeg ønsker..
   Kh Ditte

 16. Hey ditte
  Jeg skal lave en kage og jeg skal prøve at lave smørcerems roser men det er en hemmelighed så jeg ville høre om man kunne lave smørcreme dagen før
  Mange knuz mulle

  1. Smørcremen kan ikke laves dagen i forvejen, så sætter den sig, også kan du ikke lave smørblomster ud af den mv. Desværre. 🙂
   kh Ditte

 17. Kære Ditte. Jeg faldt over denne video og ville købe tyl 121. Men den er udgået. Har du evt. et alternativ? Ellers kan jeg jo ikke prøve mig ud i disse smukke roser 🙂

  1. Årh kan ikke huske hvad nr. den har, men det er i samme stil, om den hedder 120, eller 122 – de fås i flere størrelse, så blot vælge en mindre eller større 🙂

 18. Kære Julie,

  Jeg skal i weekenden kaste mig ud på dybt vand og lave en lagkage (må Gud være med mig)… 🙂

  Kagen er til ca. 18 pers. og skal overtrækkes med smørcreme hvorefter jeg skal lave runde roser (den nemme, hvor man bare kører rundt). Hvor meget smørcreme skal jeg lave? Altså hvor mange pakker smør, og hvilken smør?
  Hilsen Line

  1. Hej Line

   Det kommer an på hvor stor en form du anvender og hvor høj din kage bliver. Vil sige 2 pakker smør – det er mit bud. Men ved ikke hvad kagen skal indeholde, hvad der skal dækkes mv. 🙂

 19. Hvis man nu laver smørcremen og blomster, hvad så med bladene, kan man lave dem på forkant eller kan man fryse det ned i en sprøjepose eller kan smørcremen ligge i køleskabet i posen?

  1. Ja til de første to ting. Du kan som sådan ikke gemme smørcremen i en pose, også bruge den en anden dag, for den bliver hård på køl 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.