Ekstravagant bryllupskage med karamel, friske hindbær, hindbærmousse og chokolademousse

IMG_7426-compressedEkstravagant bryllupskage med karamel, friske hindbær, hindbærmousse og chokolademousse

50 pers.
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 5 timer
bagetid: 3 x 15-20 min.
køleskabstid: mindst 5 timer

Vigtigt: Til denne kage skal du anvende tre bageforme, hvor forskellen på hver form er ca. 7 cm i diameter. Dvs. en rund bageform på ca. 16 cm og en rund bageform på ca. 23 cm og én på ca. 30 cm i diameter.

Vaniljebunde
4 polynesiske vaniljestænger
750 g hvidt sukker
320 g blødt smør
1200 g hvedemel
10 tsk bagepulver
7 dl sødmælk
8 æggehvider

Hindbærmousse
8 blade husblas
2 polynesiske vaniljestænger
190 g lyst rørsukker
750 g friske hindbær
1 økologisk citron, skal og saft
7,5 dl piskefløde

Chokolademousse
5 blade husblas
8 æggeblommer
100 g lyst rørsukker
240 g god mørk chokolade 70%
6 æggehvider
5 dl piskefløde

Fyld
700 g friske hindbær
1 dåse kondenseret mælk, kogt til karamel

Luksussmørcreme
12 pasteuriserede æggehvider
500 g hvidt sukker
600 g blødt smør

Opbygning og pynt
6 kraftige plastikrør til stabling af kager (kan købes hos specialkøbmænd eller på nettet)
2 stykker kagepap
20 roser i lyserøde nuancer
f.eks. guldstøv, bladguld og glimmer

Vaniljebunde: Vigtigt: Der skal bruges tre bunde til hvert lag kage med hhv. 30, 23 og 16 cm i diameter.

Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og rør det i dejen skiftevis med mælken. Rør dejen godt igennem. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og fold dem ind i dejen lidt efter lidt. Del dejen i tre lige store portioner. Hver portion skal række til 1 stk. bund af hver størrelse. Bag tre bunde ad gangen, én i hver størrelse, i smurte og meldryssede bageforme (Ø30/Ø 23/Ø 16) ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 min. afhængigt af størrelsen. Bundene skal kun lige blive lyst gyldne på overfladen, så er de klar. Lad bundene køle af, befri dem fra formene og gentag, til alle bundene er bagt.

Rengør formene og beklæd dem med et stykke kageplast langs kanten.

Hindbærmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rens hindbærrene. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du har hindbærmos og hindbærlage hver for sig. Gem hindbærmosen til senere brug. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme hindbærlage og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en luftig skum. Pisk hindbærlagen og en fjerdedel af flødeskummet godt sammen. Vend hindbærfløden i den resterende letpiskede fløde til en ensartet mousse.

Chokolademousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk æggeblommer og rørsukker hvidt og luftigt. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme mens du hele tiden rører. Vigtigt: Chokoladen må ikke blive varm! Vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til en let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen mens du forsigtigt vender det sammen. Vend til slut skiftevis æggehvider og flødeskum i massen til en luftig og jævn mousse. Kom moussen i en engangssprøjtepose, klar til brug.

Opbygning af kagen: Byg de tre kager op samtidig. På den måde kan du se, om de bliver lige høje og fordele mængderne af mousse lige. Placer en bund nederst. Fordel hindbærmousse henover bunden og læg et lag rengjorte, karamelfyldte hindbær ned i moussen. Placer endnu en bund ovenpå hindbærmoussen. Smør et jævnt lag hindbærmos henover bunden og fordel et lag chokolademousse henover og afslut med den sidste vaniljebund øverst. Sørg for, at kagerne er pænt vandrette på overfladen. Sæt kagerne på køl i mindst 5 timer, gerne natten over.

Luksus smørcreme: Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og varm det op, mens du konstant pisker. Temperaturen skal nå 65 grader, hvorefter du fjerner skålen fra vandbadet, kommer sukkerhviden over i en ren skål og piske videre ved høj hastighed i ca. 10 min, til marengsmassen har stuetemperatur. Det er vigtigt, at massen er kølet ned – ellers vil smørret ’smelte’ i marengsen. Tilsæt smørret i små bidder under piskning, og fortsæt med at piske yderligere i et par minutter, til du har en blød, cremet smørcreme.

Tip: Hvis cremen skiller lidt under piskning, så bevar roen. Hvis cremen er for kold, kan du varme den en lillebitte smule op over vandbad, mens du fortsat pisker. Hvis den er for varm, kan den sættes lidt på køl. Pisk igen efterfølgende. Prøv dig frem.

Befri kagerne for form og kageplast. Smør hver kage op over et par omgange med et jævnt lag luksus smørcreme. Du kan selv afgøre hvor rustikt eller præcist et look du ønsker.

Saml kagerne med kraftige plastikrør, der er beregnet til kageopbygning. Læg et stykke kagepap under de to øverste kagers bund. Dekorer nu kagen smukt med masser af rosenblade, guldstøv og glimmer.

IMG_7410-compressed IMG_7411-compressed IMG_7413-compressed IMG_7415-compressed IMG_7417-compressed IMG_7418-compressed IMG_7419-compressed IMG_7421-compressed IMG_7423-compressed IMG_7426-compressed IMG_7427-compressed IMG_7430-compressed

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (60)
 1. Hej Ditte
  Hvad sker der hos Kagemagi? Er i stoppet med at indspille nye videoer samt udvikle nye opskrifter ? Jeg var ellers lige blevet så glad og spændt over projektet, men så vidt jeg kan se, er dette her jeres sidst oploadede video/opskrift.
  Hilsen fra en stor fan af dine kager og kreationer .:-)

  1. Hej Camilla ?
   Nej vi er bestemt ikke stoppet – men de første 5+ videoer er laver og så skal vi forhåbentlig snart igang med mange flere ? Det tager lang tid at lave videoer – men vi arbejder på sagen??

 2. Hej Ditte! Der er kun et billede af roserne; jeg kan ikke lige se, hvordan man kandiserer dem:-)

  1. Det første billede er billede af de kandiseret rosenblade, har ikke billeder af fremgangsmåden, så må du på youtube og se videoen ?

 3. Hej Ditte☺️
  Jeg skal bage bryllupskage og har været igang med vaniljebundene fra denne opskrift. De er enormt lækre, især lige når de kommer ud af ovnen?? Men efter at have stået på køl for at moussen skulle sætte sig, så var bundene ret hårde at skære i og mindre svampede. Var jeres også sådan? Er det simpelthen bare fordi de bliver kolde? De smager stadig fantastisk???

  1. De bliver mere faste i det, så de kan holde alle lagene, men de skal lige stå ude, så bliver de lækre ??

 4. Hej Ditte

  Jeg er helt vild med den kage!
  Jeg skal lave en bryllupskage men kun i 1 lag kage af 25ø.
  Vil det så give mening af dele alle opskrifterne op i 3 (da I jo laver 3 lag) eller skal det gøres anderledes når nu I benytter jer af forskellige størrelser af kage lag?
  Jeg håber mit spørgsmål giver mening 🙂

  God påske!

  1. Du er nød til at dele den op i 3 dele ud fra størrelser. Så den nederste ca er lidt under halvdelen af den samlede opskrift osv. Håber det giver mening. ??

 5. Hej Ditte
  Vi er to piger på 12 år som gerne vil kaste os ud i dette kageprojekt. Vi skal bage den til vores klasselærers afskedsfest. Kan vi bage bundene et par dage før og så fryse dem ned?
  Kærlig hilsen
  Luna og Signe

  1. Hej Luna og Signe.. Hvis det blot er 1-2 dage før, kan bunde godt bages og pakkes ind i husholdningsfilm, og opbevares ved stuetemperatur. Men ellers kan de godt bages, og fryses ned? God bagelyst! ?

 6. Hej Ditte
  Hvad var nu trickets med den kondenseret mælk, med at få gjort den til karamel let?

  Skal selv igang med projektet og glæder mig
  Hilsen ania

   1. tak for hjælpen, har kigget opskriften igennem flere gange og kan ikke se hvor det står hvor lang tid 😉

 7. Hej Ditte!

  Jeg skal til at kaste mig ud i bryllupskage til 80. Og vil lave en tredelt kage + 2-3 enkelt stående, så håber jeg, at der er nok. Kan jeg lave nogle af kagerne allerede torsdag (brylluppet er lørdag), så de kun mangler at blive smurt op inden bryllup eller bliver de kedelige, hvis jeg allerede går i gang to dage før?

  Venligst, Astrid

  1. Vil kun anbefale dig at lave bundene 2 dage i forvejen. Pak dem godt ind i film, også læg kagerne samme fredag med mousse mv. Også klargør dem lørdag, eller fredag aften?

 8. Hej Ditte,

  Jeg står og skal lave din smørcreme… Men jeg er mega i tvivl!! Skal man smøre kagen op med et glat lag (så mousse ikke “falder ud” som ved fondant kager) inden man tilføjer det her rustikke ujævne look? Eller hvordan griber man det lige an? ?

  Vh Julie

  1. Hej Julie
   Du kan sagtens smøre kagen op først i et tyndt lag, men netop fordi det skal være rustikt, kræver det ikke så meget forarbejde – men altid en god ide at lukke moussen inden?

 9. Hej Ditte

  Er alle roserne kandiserede? Har af flere forsøg prøvet at kandisere rosenblade, men de bliver ret hurtigt brunlige. Håbede jeg kunne kandisere dem og gemme dem i en lukket kagedåse, da det er et stort arbejde at stå med i sidste øjeblik.

  1. De skal bages på meget lav varme i lang tid inde i ovnen (mener det står beskrevet i opskriften) ?

 10. Hej Ditte
  Jeg vil lave denne kage, men kun en på ø23. Hvor meget vil du skyde på jeg skal dividere med?

  Fortsat goddag?☺️

 11. Hej Ditte
  Waow den ser lækker ud kagen!
  Vi er ved at undersøge, hvilken kage vi gerne vil have til vores bryllup. Er det muligt at lave selve kagebundene tyndere så kagen bliver knap så høj og samtidig kan stå uden at falde sammen?
  Mvh. Anne

 12. Hejsa
  FLOT kage, vil lave den kobberbryllup, hvilke roser er brugt og hvordan er der sikret for bakterier i selve kagen ?

  Mvh Mette

  1. Hej Mette
   Tusinde tak – bladene er ordnet, skyllet og renset. Roserne kan spises, når de er ordnet 🙂
   KH Ditte

   1. Er det bare alm roser man kan købe hos blomsterhandleren eller supermarkederne eller er det økologiske roser der er brugt ?

 13. Hej Ditte
  Jeg kan simpelthen ikke få min luksus smørcreme til at blive god… den blir alt for tynd og når jeg ganske gradvist putter smørret i, falder det vel sammen og mister al sin luftighed… jeg har nu forsøgt flere gange og det sker igen og igen…:-( kan du hjælpe mig???? Knus og tak for en helt fantastisk blog

  1. Hej Annemette. Tusind tak! 🙂
   Cremen vil blive mindre luftig, når smørret hældes i. Den vil også blive blød og lækker, men ikke lind. Måske er din æggehvider for varme, når smørret kommes i? Det er svært at sige, hvad der præcist går galt, men tænker din masse er for varm, og smørret skal være blødt, men ikke så blødt, at det hele smelter sammen.
   Jeg håber virkelig det lykkes 🙂

   1. Skal æggehviderne være helt kolde? Troede bare det skulle være stuetemperatur? Kan det være hvis æggehviden er blevet eks. 69 grader? Jeg vil bare så gerne lykkes for den smager jo fantastisk – har ikke fundet nogen endnu der smager bedre

 14. Hej Ditte

  Kan man smøre kagen op dagen i forvejen? Eller bliver smørcremen mindre flot af en nat i køleskab?

  Med venlig hilsen Christina

  1. Kagen kan sagtens smøres op aften før, men pynten vil herefter ikke sidde fast, og cremen vil blive en lille bitte smule mat, men ikke noget jeg synes gør noget. Men du skal være opmærksom på pynten. 🙂

 15. Hej Ditte.

  Jeg har tænkt at pynte kagen ved at lave rosetter, er der nok til det i smørcreme portionen? 🙂

  1. Skal en hel bryllupskage i denne størrelse have rosetter hele vejen op.? Så skal du bruge dobbelt op på smørecremen?

 16. Hej Ditte 🙂
  Fantastisk flot kage!
  Jeg skal lave den til 75 personer. Hvor mange gange vil du gange opskriften op med?

  Kæmpe knus Julie

 17. Hej Ditte

  Jeg har forsøgt at lave bundene to gange nu, men jeg kan simpelthen ikke få dem så høje og luftige som i får dem! Som om de slet ikke hæver for mig i ovnen.. ligner mest af alle sådan relativt flade klassiske Lagkagebunde. Ved godt det er svært lige at pege på hvad der kunne være galt, men har du alligevel et bud? 🙂

  Skal nemlig bage bryllupskagen i næste weekend og jeg er bange for, at den falder sammen med de bunde jeg bager i øjeblikket! :/

  Mvh
  Philippa

  1. 1) de skal bages på varmluft
   2) æggesnapsen skal piskes helt hvid og luftig

   Hvis du er sikker på at ovenstående er gjort – ved jeg det ikke. Håber sådan det lykkes for dig!
   KRAM

   1. Hej igen

    Mange tak for svar! 🙂 Der står bare slet ikke i opskriften, at jeg skal lave en æggesnaps… der står at jeg jeg skal piske smør og sukker Hvidt, og at det kun er æggehviderne som skal vendes i til sidst.

    Men hvis jeg starter med at lave en æggesnaps, hvornår skal smøret så I?

    Igen tak for dit svar!

    Hilsen Philippa

 18. Jeg er ikke lige helt med på hvordan det er med de lagkagebunde …

  Heeej 🙂

  Jeg har muligvis ammehjerne med en 12 dage gammel bebs på armen, men … er lidt forvirret

  Der skal være 3 bunde til hver kage, dvs 9 i alt. Jeg går ud fra at ingredienslisten er til alle 9 bunde … 🙂

  Dejen skal så deles i 3 lige store portioner og hver portion er nok til 1 bund i hver str. og der laves 1 bund i hver str. af gangen …

  Er det så bare at dele dem ud i de forskellige forme og stå med en linial og sørge for de får samme højde?? Eller hvad er tricket??

  1. Altså der er nok til alle 9 bunde i opskriften. Og du skal bage 3 bunde i den ene størrelse form osv. Bundene skal ikke flækkes, men bages hver for sig.

 19. Hey Ditte – tak for hurtigt svar ❤️
  Kan du nogenlunde huske hvor tykke bundene er? Jeg skal i gang med kagen fredag, – og er lidt nervøs for om jeg kan få de bunde lige tykke, så alle er lige høje og også hvor meget bundene hæver

 20. Hej Ditte,
  Hvor ser kagen bare god ud. Jeg forestiller mig at lave den til mit bryllup
  Ved du om det er muligt at fryse kagerne hver for sig, når de er lagt sammen med mousserne?
  Sådan at man kan tage dem op af fryseren og opsmøre+pynte dagen inden kagen skal serveres?
  Kærlig hilsen
  Sidsel

  1. Du kan godt fryse kagerne, når de er lagt sammen. Men selvfølgelig uden pynt. Lad kagerne tø op i køleskabet, så undgår du at konsistensen på mousserne ændrer sig 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.