Påskekage med hvid chokolade, citron og lakridsmandler

Påskekage_Ditte_Julie_jensen7

Mit bud på en lækker påskekage. Det er vigtigt for mig, at en påskekage er knassende og syrlig ovenpå en omgang god påskemad. Derfor har jeg valgt at kombinere nogle lækre bunde med lakridsmandler, en god hvid chokoladecreme, citronfromage og et citronfløde låg – PÅSKEKAGE ano 2016 😉 God påske!!

Påskekage med hvid chokolade, citron og lakridsmandler
Til 12 personer

Lakridsmandler
200 g mandler
200 g lyst rørsukker
½ dl vand
3 tsk rå lakridspulver

Kom mandler, rørsukker, vand og rå lakridspulver på en pande på middel varme. Først vil vandet fordampe, og sukkeret vil ligge på panden som små klumper, hvorefter vil sukkeret smelte til karamel og her skal du arbejde hurtigt og rører godt i massen. De er færdige, når de ligner brændte mandler og er flotte i farven.Læg de brændte lakridsmandler på et stykke bagepapir og lad dem køl lidt.

Bunde med lakridsmandler
60 g lyst rørsukker
4 tsk rå lakridspulver
120 g marcipan
140 g hvedemel
2 tsk bagepulver
80 g smør, blødt
120 g lakridsmandler (ovenfor)
4 æg, str. M/L

Ovnen tændes på 175 grader varmluft. Kom rørsukker, rå lakridspulver, marcipan, hvedemel, bagepulver og smør ældes godt sammen. Rør ét æg i ad gangen og pisk/rør godt mellem hvert æg, så dejen bliver luftig. Hak 120 g af de brændte lakridsmandler fint i en minihakker og vend dem i dejen. Del dejen i to lige store dele, kom hver del dej op i en springform beklædt med bagepapir 20-23 cm i diameter, og bag dem i ca. 20-25 min. Lad bunde køle helt ned inden kagen samles.

Hvid chokoladecreme
1,5 blade husblas
125 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

Befri bundene fra springformene. Rengør den ene springform og kom kageplast ned langs siden. Placer en bund nederst. Pisk den afkølede hvide chokoladecreme til den er fast og cremet. Pas på med at overpiske den – ellers skiller den. Hæld den udover bunden og kom den anden bund ovenpå. Giv bunden et let tryk så kagen samles. Stil på køl imens du forsætter.

Citronfromage
6 husblas
2 dl citronsaft (ca. 3 store citroner)
3 øko citroner, skal
150 g hvidt sukker
3 past. æggeblomme
5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Citronsaft, citronskal samt sukker kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede citron”sirup” og pisk massen til let skum over mellemvarme. Tager lidt tid. (VIGTIGT: det ikke er på højt blus, da vi ikke ønsker at lave røræg, men en skummende citroncreme). Når citroncremen er lækker luftig og skummende tilsættes husblas, og røres ud i massen. Herefter stilles massen på køl i ca. 15 min. Fløden piskes til flødeskum og vend den herefter i den afkølede citroncreme. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller og/eller du slår luften ud af flødeskummen. Hæld citronfromagen over kagen og stil kagen på køl i mindst 2 timer (alternativt kan kagen stilles på køl natten over, og du kan på dag 2 fortsætte med citronfløde låg og pynt)

Citronfløde låg
3 blade husblas
1,5 citron, saften
75 g flormelis
0,75 dl vand (kan undlades og erstattes med fløde)
1,5 dl piskefløde
Lidt gul pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Citronsaft, flormelis, vand og fløde bringes i kog, når det rammer kogepunktet tages det af varmen og husblassen røres ud i flødecremen. Tilsæt gul pastafarve. Lad den svale til stuetemperatur, og hæld den over kagen (Hæld gerne flødecreme over kagen via en ske med ryggen op ad – så rammer cremen ikke hårdt ned i kagen, men derimod en større flade på kagen). Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller natten over. Når kagen har sat sig befries den fra springformen og kageplast.

Iøvrigt
250 g god hvid chokolade
Ca. 70 cm kageplast (10 cm højt)
Påskeæg
Gule stedmorblomster
1 dl piskefløde, piske til skum
Evt. lidt gul pastafarve

Temperere den hvide chokolade. Jeg bruger altid mikrobølgeovn. Hak chokoladen fint og kom den op i en skål, som tåle varme. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen – giv den kun få sek. ad gangen og rør godt i den inden du giver chokoladen mere varme. Den må ikke overstige 29-30 grader. Klip kageplasten til og smør et lag tempereret hvid chokolade ud på kageplastet. Vikle det rundt om kagen og tryk kageplastet ind mod kagen, så den fæstnes. Stil kagen på køl i 10 min. til chokoladen har sat sig. Kom resten af den tempererede chokolade op i et kornet eller sprøjtepose, og klip et passende hul. Lav nogle lange tynde trævler på et stykke bagepapir (se billede). Når chokoladen er ved at sætte sig skrabes trævlerne sammen på langs med en kagespartel og vikles forsigtigt sammen til en rede. (hvid chokoladen knækker gør det ikke noget, du samle bare en rede så godt du kan) Placer reden på kagens top og pynt af med påskeæg og stedmor blomster. Sprøjt en kant af lidt gult flødeskum langs kanten oppe og nede.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (22)
 1. Hvor ser den bare fin og lækker ud. som du skriver må den være super frisk efter et tungt frokost bord. Så flot dekoreret 🙂
  God påske til dig!!!!

 2. Lækker kage, som er utrolig flot. Virkelig flot håndværk. Smagssammensætningen tiltaler mig. Tror jeg vil prøve én noget mindre udgave af denne kage…

 3. Super flot kage.. Har dog et spørgsmål, hvis jeg vil begive mig ud i at lave den, kan jeg så godt lave den idag og sætte den på køl og så spise den imorgen?

 4. Flot kage! ?? jeg vil begiv mig ud i at lave denne imorgen ☺️
  Jeg ville lige høre, hvad det er, du har sprøjtet rundt i kanten foroven og forneden? 🙂

  1. Du kan gemme dem, og bruge dem som pynt, eller spise dem? Jeg opbevare mine og nyder dem i ny og næ ?

 5. Super flot kage 🙂 Er det muligt at bruge en anden mel end hvedemel, så den bliver glutenfri?

  1. Det tror jeg – men jeg kan ikke lige svare på hvilken – for den kan ikke kun klares med mandelmel (tænker jeg) ?

 6. Fantastisk smuk kage 🙂 Jeg vil lave den med inspitation fra en af dine andre kager – jeg bytter bundene ud med blondekagebunde, tilføjer havtorn til den hvide chokolade creme og lægger også et lag lemoncurd under citronfromagen 😀 En “syret” oplevelse 😉
  Hvilke påskeæg er det, du har brugt? Jeg synes, de er så flotte, så ville super gerne købe nogle magen til 🙂

  1. Tusind tak!
   Lyder lækkert – også mange elementer 🙂 Spændende!!
   Jeg har købt de i Rema100 og/eller Bilka 🙂

 7. Hej, er denne opskrift den samme som fra din bog? Den i bogen ser anderledes ud, synes ikke den har citronflødelåg selvom den står i opskriften i bogen 🙂 og kan man støbe en creme/mousse rundt om i stedet for chokolade omslaget? 🙂

  1. Nej, det er ikke den samme opskrift. 🙂 Men du kan tage lidt fra denne eller den i bogen og lave den kage du kunne tænke dig 😀

   1. Tak for svar 😄 vil du mene der er nok citronfromage i denne opskrift til at støbe rundt om eller bliver det for lavt/lidt? Og hvor meget tror du jeg skal gange op hvis der skal være mere 😄

    1. Nej, der vil være nok til at støbe hele vejen rundt. Du skal ikke have mere end knap 1 cm plads langs kanten 🙂

 8. Hej kan chokolade cremen holde til at der ikke er en bund på men evt en cheese creme i stedet eller vil den være for blød? tænker nøddebund, hvid chokoladecreme, citron cheesecreme

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.