Rabarberlagkage med nøddebund, hvid chokolade og jordbær

Rabarberlagkage_Ditte_Julie_Jensen6

Denne rabarberlagkage indeholder en nøddebund med bagte rabarber og hvid chokolademousse. Toppet med moussebomber af jordbærmousse og rabarbermousse. Et rabarberfarvet marcipanomslag med masser af blomster mv. En rigtig forårs rabarberlagkage! 🙂

Rabarberlagkage med nøddebund, hvid chokolade og jordbær
Til ca. 25 mennesker

Nøddebunde
300 g hasselnødder
210 g mandler
3 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
80 g Digestive fuldkornskiks
40 g Mariekiks
300 g æggehvider
600 g lyst rørsukker

Nøddebunde: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min til de begynder at skalle. Gnid dem fri for løstsiddene skaller. Hak hasselnødder og mandler groft i en minihakker. Blend vaniljesukker, bagepulver, digestivekiks og mariekiks til fint mel i en minihakker. Rør æggehvider og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og kiksemel i æggehviderne og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i 2 bageforme beklædt med bagepapir (diameter 30 cm) og bag dem ved 200 grader varmluft i ca 25 min til kagerne har sat sig. Lad bundene køle af inden kagerne samles.

Hvid chokolademousse
3 blade husblas
250 g hvid chokolade
6 dl piskefløde

hvid chokolademousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

Rabarbermousse
5 blade husblas
500 g rabarber
125 g lyst rørsukker
1 økologisk citron
10 hele nelliker
40 g past. æggehvider
30 g flormelis
2 dl piskefløde

rabarbermousse:Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rabarber skyldes og renses. Skær dem i små stykker – 2 cm. Kog dem møre i ca. 10-15 min. med rørsukker, citron saft og skal og 10 hele nelliker. Herefter fiske de 10 hele nelliker op af rabarbermassen, og massen blendes til en fin og glat puré. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas. Lad den køle let af ved stuetemperatur. Pisk æggehviderne og flormelis til en stiv marengs og vend forsigtigt marengsen i rabarberpuréen. Pisk fløde til flødeskum og vend til sidst flødeskummet i massen. Hæld rabarbermoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb rabarbermoussen i nogle forskellige silikoneforme (3 og 5 cm i diameter). Stil dem på frost i min. 3 timer. Inden de vende ud af og placeres på kagens top.

Jordbærmousse
3 blade husblas
1/2 polynesisk vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
300 g friske jordbær (frost kan også anvendes)
1 økologisk citron, saft og skal
5 hele sorte peberkorn
3 dl piskefløde

Jordbærmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens og nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Skyl citronen og riv skallen meget fint. Kom vaniljestang, vaniljesukker, jordbær, citronskal, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 min. under låg. Passér jordbærmassen igennem en sigte for at adskille jordbærsaften fra jordbærkompotten. I den varme jordbærsaft røres den udblødte og afdryppede husblas i. Pisk fløden til let skum og rør en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med jordbærsaften. Kom nu jordbærfløden over i den resterende letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen til en glat mousse. Hæld jordbærmoussen op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Støb jordbærmoussen i nogle forskellige silikoneforme (3 og 5 cm i diameter). Stil dem på frost i min. 3 timer. Inden de vende ud af og placeres på kagens top.

Bagte rabarber
500 g rabarber
1 god vaniljestang
1 dl lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal

bagte rabarber: Skyl og rens rabarberne og skær dem i 2 cm små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud af. Bland vaniljekornene med list af sukkeret. Kom rabarberstykkerne op i et lille fad, som tåler varme og tilsæt vaniljesukker, sukker, skal og saften af citronen og den tomme vaniljestang. Bages ved 170 grader varmluft i ca. 15-20 min. Lad dem køle i formen.

Opsmøring og marcipanomslag
1 dl piskefløde
400 g ren rå marcipan
200 g flormelis

Opsmøring og overtræk: Pisk fløden til fast skum og smør kagen op i et tyndt lag flødeskum (se samling af kagen). Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til et helt jævn marcipanomslag. Rul marcipanen ud i et tyndt lag flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm. Sørg for, at marcipanen ikke hænger ved bordpladen ved hele tiden at flytte let på marcipanomslaget.

Iøvrigt
Rabarberstrimler
5 friske jordbær, snittet i både
Lidt nødder (fint hakket)
Spiselige stedmorblosmter og orange skovsyre

Samling: Placer en nøddebund på et kagefad, og kom kageplast langt kanten af kagen samt en justerbar kagering. Pensle nøddebunden med lidt af saften fra de bagte rabarber og læg de bagte rabarber ovenpå (ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt). Pisk den hvide chokolademousse luftig med en elpisker og hæld moussen ud over kagen. Afslut med den anden nøddebund, og giv bunden et let tyk, så kagen samles. Stil gerne kagen på køl i ca. 2 timer. På kagens top placeres jordbær- og rabarbermoussebomber (se videoen her; vejen til de perfekte Moussebomber). Befri kagen fra kagering og kageplast, og smør kagens kant op i et tyndt lag flødeskum. Rul forsigtigt marcipanomslaget om kagens kant. Pynt af med rabarbstrimler, jordbærbåde, blomster og hakket nødder (brug gerne billede til inspiration)

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (73)
 1. Hvornår kommer du friske blomster på en kage? Først lige inden serveringen eller kan de godt stå nogle timer uden at blive slatne? Jeg skal nemlig lave kager til en fødselsdag, som jeg selv skal deltage i, så jeg vil meget gerne kunne pynte kagerne derhjemme, men jeg er lidt bekymret for om blomsterne kan holde til det? :-/

  1. Synes godt blomsterne kan sidde på en del timer før de bliver kedelige at se på. ??

 2. Fedt med en så nøjagtig to-do, det giver lidt mere mod på at prøve kage-projektet! 😉
  Jeg har dog lige et spørgsmål mht. marcipanomslaget, du skriver i guiden at marcipan og flormelis skal blandes med glukosesirup, hvor meget glukosesirup er det?

  BH. Line

  1. Dejligt. ? Håber bestemt du vil kaste dig ud i den – den er virkelig god. Årh det får jeg lige rettet til, men 30 g glukosesirup ???

 3. SKØNT med en så detaljeret opskrift ?? Vil så gerne prøve at lave en af dine smukke kager med bomberne på, og har faktisk fødselsdag meget snart ? Men kan denne lagkage laves dagen før? Tør ikke stå med det samme dag hvis det går helt i vasken ?

 4. Hej Ditte

  Meget smukke kager, du laver!
  Jeg forsøgte mig med nøddebunden og fulgte anvisningerne nøje. Den blev dog ret sort og brændt, og det samme skete for en af mine kollegaer, som prøvede at bage den. Mener du godt nok, at den skal bages ved varmluft? Det er da en ret intens varme, den sukkerholdige bund får…

  1. Tusinde tak ???
   Bundene er ret tynde, da bundene bliver bagt i en springform på 30 cm. (Så hvis I bager i mindre, skal I ændre i måle forholdene) Jeg har dog ikke selv prøvet de brændte på – men jo de skal bages på varmluft. Måske kan det være i skal skrue lidt ned for graderne, hvis jeres ovne bager hårdt? ?

 5. Hej Ditte. Jeg skal holde fødselsdag den 14/5 og vil gerne lave denne kage til anledningen. Er det muligt at lave evt moussebomberne allerede om torsdagen og så bare have dem liggende i fryseren? Og er der andet man kan lave et par dage i forvejen?

  Mvh Ida

  1. Du kan sagtens lave moussebomber lang tid i forvejen, og chokoladecremen kan også med fordel laves om torsdagen, også først piskes op, når kagen skal samles (evt. dagen før) ?

 6. Hej Ditte!
  Det er en fantastisk kage!
  Jeg er igang med at lave den som en surprise for min søster, som har fødselsdag i morgen.
  Jeg har valgt at lave én stor kugle og nogle små. Jeg har noget overskydende mousse, kan jeg hælde det over chokolademoussen? Eller hvad kan jeg gøre med den?

  Jeg håber du vil svare
  Mvh Nanna ?

 7. Måske et fjollet spørgsmål, har ikke lavet på mange fine lager endnu☺
  Jeg har kun springform på enten 24 eller 26 cm, vil de kunne bruges uden jeg skal ændre i opskriften?

  1. Kan du sagtens. Dog skal bunden bare bages lidt længere og kagen bliver lidt højere ?

 8. Hej Ditte.
  Er blevet spurgt om jeg vil lave en kage til et bryllup, og din kage ser super god ud så tænker det bliver den jeg laver. (Flere) Men jeg vil bare lige høre om man kan lave hele kagen nogle dage før? Fordi vil ikke stå med den på selve bryllupsdagen.
  Knus Karla❤️

  1. Hej Karla. Det lyder som en dejlig bryllupskage ???? Jeg vil anbefale dig, at du venter med at pynte den til aftnen før eller om morgen. ?

 9. Hej Ditte Julie. Du skriver øverst, at marcipanomslaget er rabarberfarvet. Hvad farver du det med? Bare en lyserød pastafarve?
  Vh. Sigrid

 10. Hej Ditte. Denne kage må jeg bestemt afprøve. Skal lave den til en stor fødselsdag og fødselaren ønsker netop: jordbær og hvid chokolade.
  Jeg har dog et spørgsmål: er det muligt at lave mere end én mousse i kagen, altså udover den hvide chokolade mousse? Tror du jeg kan lave dobbelt op på F.eks. Jordbær moussen og så tilføje den inde i kagen også ovenpå den anden – eller hvad tænker du?
  Knus Freja

 11. Hej Ditte
  Nu har jeg snart lavet utrolig mange kager også af dine og jeg elsker det. Min faster fylder snart 60 år og igen står jeg for alle kagerne men denne gang vil jeg for første gang lave bomber men hvor køber jeg forme til det ? Kan du hjælpe mig?
  Venlig hilsen Maria

  1. De kan købes hos Kunst & Køkkentøj, h. W. Larsen, og andre steder på nettet? og tusinde tak!! ???

   1. Lækkert, jeg prøver ? Hvilken str bruger du? Kan se du både har store og små ?
    Tak for en masse inspiration ❤️

    1. Bruger faktisk alle str. (Eller har alle str.) I denne opskrifter mener jeg, at jeg har skrevet 3 og 5 cm ?

 12. Hej Ditte.
  Skal lave denne kage imorgen.
  Umiddelbart synes jeg det lyder som en stor portion jordbær og rabarber mousse, når det kun er til halvkuglerne. Er der ikke meget tilbage?

  1. Jeg fik lidt for meget – men heller det? Du kan sagtens kun lave halvdelen ??

 13. Hej Ditte.
  Jeg lavede din kage igår og serverede den for mine gæster i dag.
  Var noget spændt på den, men den smagte fantastisk…
  Stor ros til din opskrift??☺️

 14. Hej
  Jeg vil rigtig gerne bage en flot kage til mine svigerforældres sølvbryllup – er det for stor en mundfuld at kaste sig ud i at lave denne kage, hvis man ikke ligefrem er ekspert i at bage? 🙂

  1. Vil ikke sige man skal være ekspert, for at bage nogle af mine opskrifter ? Læs opskriften godt igennem og sikre dig du forstår rækkefølge mv. Så skal der nok lykkes og blive en super flot resultat ?

 15. Hej Ditte

  Jeg har vovet mig ud i at bage din skønne kage til min fødselsdag på søndag.

  Jeg vil blot høre dig, om jeg ikke kan halvere opskriften (og formen på 30cm til 15cm) – naturligvis ændrer bagetiden sig, men er der andet jeg evt. skal være opmærksom på? 🙂

  Tak for dine skønne kageopskrifter!

  1. Jeg vil lige påpege at hvis du vil lave halv portion så skal diameteren være 21cm…med en form på 15cm så får du for meget dej og creme, selvom du halverer opskriften 🙂

 16. Min chokolademousse er meget flydende og løber ud over det hele.. forslag til hvad jeg kan gøre? Har den måske ikke været kold nok? Den stod på køl over 3 timer, men synes ikke rigtig jeg kunne få den luftig.

 17. Hej Ditte!
  Uh den kage ser dejlig ud, den vil jeg prøve at lave på min fødselsdag for veninderne 😉

  Er det muligt at sætte halvkuglerne i køleskabet i nogen timer? eventuelt natten over? – da min fryser ikke er så stor 🙂

  – og fryser man dem egentlig bare for at de er nemmere at have med at gøre når de skal sættes oven på kagen? 😀

  -Kh Line Marie

  1. Hej Line Marie 🙂
   Nej, desværre – du vil ikke få nogle særlig pæne moussebomber – de skal være frosne, når de tages ud af formen. 🙂

 18. mht dine moussebomber og generelt også gelebomber. Jeg kan simpelthen, trods fryser ikke få dem ud af formen. Særligt dem i gele – de falder ligesom helt fra hinanden 🙁 stortudede to gange pga mislykket forsøg…hvad gør jeg galt? for lidt husblad? Hvordan kan jeg sikre mig det bliver godt nok? hjælp 🙁

  1. Dine moussebomber og gelekugler skal være helt frosne. Det er vigtigt. Også når du begynder at tage dem ud af, skal du være lidt hurtig. De tør hurtigt op, også kan de ikke få dem flot ud. Nogle gange skal gelekuglerne have lidt hjælp med en skrap kniv i kanten af formen. ? Håber det lykkes!

   1. Kæmpe tak, tog den nemlig og satte dem i køleskabet en time inde pga pladsmangel. Så forstår jeg det bedre. Tak fordi du svarer så hurtigt, personlighed så skøn som dine kager

  1. Ja? Det er en basse af en bund (sukkermæssigt) men den er god nok – smager himmelsk??

 19. Hej Ditte,

  Jeg skal lave din skønne kage til en fødselsdag for min mor. Jeg laver kagen og mousserne om fredagen og samler kagen fredag med undtagelse af at putte bomberne på.
  Jeg kan forstå at mousserne skal være frosne, når de skal ud af formen for at blive pæne.
  Kan kagen efter bomberne er kommet på holde sig pæn i køleskabet i et par timer eller skal bomberne forblive frosne, for at de forbliver pæne?
  / Trine

  1. Hej Trine – moussebomberne skal kun være frosne når de tages ud af formene og placeres på kagen, Du kan sagtens komme dem på kagen fredag aften, og have kagen på køl. Så tør moussen også langsomt op, hvilket er det bedste 🙂

 20. WOW for en smuk kage, som helst sikkert skal laves til min 30 års fødselsdag.

  Jeg har lige et spørgsmål med hensyn til omslaget, kan man bruge andet end marcipan som fx hjemmelavet fondant eller bare flødeskum? Hvad vil du anbefalde, udover marcipan?

 21. Hej Ditte,
  Jeg skal lave lagkagen til min fødselsdag næste lørdag. 🙂
  Men da jeg har en masse usaltede cashewnødder liggende, tænkte jeg på at udskifte lidt af mandler og hasselnødderne med disse, så der f.eks. kom 1/3 af hver slags nødder i bundene.
  Tror du det er HELT ved siden af? Eller skal jeg nøjes med mandler og hasselnødder? 😉
  Ida

  1. Overhoved ikke 🙂 Kan du sagtens – det bliver lige så lækkert 🙂

 22. Hej Ditte,
  Kan man evt lave mousse bomberne om til lag i kagen (så med en ekstra bund af en slags)? 🙂

  Hilsen Emma

  1. Sagtens.. Ville måske ikke anvende en anden bund. Hvis, skulle det være en vaniljebund, lidt neutral 🙂

 23. Hej Ditte

  Mon nødde bunden kan fryses?
  Jeg har hasselnød mel , færdig købt. Det tænker jeg kan bruges frem for at male det selv? Men mon mængden fortsat er den samme????

 24. Hej Ditte ?
  Skal lave rabarbermousse i weekenden til en lagkage (ca 22 cm i diameter), tror du der er nok til et alm. lag ud fra ovenstående opskrift?
  Hilsen Katrine ?

 25. Hvor ser den lækker ud! Kan man lave den dagen før? Hvis ikke, kan du anbefale en anden af dine lækre kager der egner sig bedre til at lave dagen inden den skal serveres? 🙂

 26. Bliver nøddebunden ikke fugtig/opløst af alt den rabarber der skal lægges imellem?

  Vh. Dorte

  1. Nej, for dine rabarber er bagt. Men der vil komme lidt væde, men ikke sådan at det bliver en omgang smat. 🙂

 27. Hej Ditte

  Tak for mange inspirerende opskrifter.

  Jeg har prøvet at lave rabarbermoussen fra denne opskrift, og efter jeg havde lavet den stillede jeg den i fryseren natten over. Dagen efter da jeg skulle optø den oplevede jeg desværre at den væskede meget, og jeg kan ikke lige regne ud hvad det er der er gået galt for mig, moussen så fin ud inden jeg stillede den i fryseren. Er det mon dårligt for moussen at lade den blive helt gennemfrossen?

  Jeg bilder mig selv ind at jeg ikke har haft samme problem når jeg har lavet mousser uden æggehvide og har frosset dem,.

  Smagen var i øvrigt fantastisk, på trods af der løb en del væske fra moussen 🙂

  1. Enten er optøningen sket for hurtigt (lad den tø over natten i køleskabet). Ellers har moussen været skilt, inden den er blevet frosset. Kan det tænkes, at noget af det er sket? Dejligt at høre 🙂

 28. Hej Ditte
  Tusind tak for dine altid meget inspirerende opskrifter
  Lige et spørgsmål: Normalt når man laver mousser, kommer man ikke piskede æggehvider i, men det skal der her i rabarbermoussen – hvordan kan det være? Og tager det ikke meget smag fra rabarberne, når de blandes op med både æggehvider og fløde?
  Jeg glæder mig til at skulle i gang med kagen
  Mange forårshilsener
  Susanne

  1. Hej Susanne

   Tak for de søde ord ♥️
   Æggehviderne kommes i for at give moussen luftighed. Nej, de overdøver ikke rabarberne, da æggehviderne ikke har nogen smag i kagen 🙂
   God fornøjelse med den.

 29. Hej Ditte

  Jeg overvejer at lave denne kage til min datters dåb. Hvor lang tid i forvejen kan kagen/elementerne laves? og skal elementerne blot være på køl eller fryses? Vi skal holde dåb søndag.

  Kan bomberne laves som lag? og i så fald, hvordan gøres det bedst?

  Venlig hilsen Maria

  1. Kagen stilles på køl efter samling, og du kan sagtens lave bomberne som et ekstra lag. God fornøjelse 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.