Prinsessedrøm med chokolade og jordbær
5. oktober 2016

Prinsessedrøm med chokolade og jordbær

12 personer

Ingredienser

CHOKOLADEBUNDE (2 stk)

3 æg, str. M/L
250 g lyst rørsukker
150 g smør
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
35 g kakao
1 dl æblemos (evt. fra glas)

JORDBÆRKOMPOT

1 polynesisk vaniljestang
200 g lyst rørsukker
500 g friske jordbær (frost kan også anvendes)
1 stor økologisk citron, saften og skallen heraf
7 hele sorte peberkorn

JORDBÆRMOUSSE

5 blade husblas
ca. 3,5 dl jordbærsaft, fra sigtet kompot (se ovenfor)
7 dl piskefløde

GELE & JORDBÆRBLOMST

4 blade husblas
1,5 dl vand
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 tsk rød frugtfarve
ca. 20 store ensartede jordbær

MARCIPANOMSLAG

400 g ren rå marcipan
200 g flormelis
30 g glukosesirup
en knivspids pink pastafarve

GLASUR

100 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEBUNDE (2 stk)

Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør og æblemos.
Bag de to bunde enkeltvis. Klip bagepapir til så det præcist passer i bunden på en justerbar kagering med en diameter på 28 cm. Fyld halvdelen af dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, til bunden har sat sig. Lad bunden køle af i formen, inden den skæres fri og den næste bund bages efter samme metode. Fjern bagepapiret og rengør formen.

2
JORDBÆRKOMPOT

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens og nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Skyl citronen og riv skallen meget fint. Kom vaniljestang, vaniljesukker, jordbær, citronskal og -saft samt peberkorn op i en lille gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 minutter under låg. Skum af. Passér det igennem en sigte for at adskille jordbærsaften fra jordbærkompotten. Gem begge dele. Fisk peberkorn og vaniljestang op og kasser dem.

3
JORDBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Lun evt. jordbærsaften op, hvis den er blevet kold. Opløs den udblødte og afdryppede husblas direkte i den lune jordbærsaft, og lad den herefter svale til den er håndvarm. Pisk fløden til let skum. Rør en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med jordbærsaften. Kom nu jordbærfløden over i den resterende letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen til en ensartet jævn mousse.

4
Opbygning

Placer et stykke kageplast langs kanten af den rengjorte kagering. Læg en chokoladebund nederst, smør halvdelen af jordbærkompotten ud over bunden. Fordel halvdelen af jordbærmoussen henover. Gentag processen med endnu en bund, kompot og mousse. Glat overfladen med en palet og bank kagen et par gange mod bordet for at undgå luftbobler. Sæt kagen på køl i en times tid, til moussen har sat sig godt på overfladen.

5
GELE & JORDBÆRBLOMST

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Lun vand og hyldeblomstsaft op til det er godt varmt. Opløs den udblødte og afdryppede husblas direkte i den lune saft. Tilsæt frugtfarve og lad den herefter svale til den er tyktflydende.

Rens i mellemtiden jordbærrene grundigt og skær toppene af. Skær jordbærrene i tynde skiver. Når moussen er fast nok til at kunne bære jordbærrenes vægt, lægges de som en blomst. Start udefra og arbejd ind mod midten. Hæld forsigtigt den afkølede men stadig flydende gelé henover jordbærblomsten. Sørg for at alle jordbær er dækket med et tyndt lag gelé, for at undgå udtørring – brug en bagepensel til hjælp. Sæt kagen tilbage på køl i mindst 2 timer til både gelé og mousse har sat sig helt, – men endnu bedre, lad kagen stå på køl natten over.

6
MARCIPANOMSLAG

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og pastafarve rigtig godt sammen til en helt jævn og ensfarvet overtræksmarcipan. Tril overtræksmarcipanen til en lang pølse og tryk den lidt flad. Rul den ud i lidt flormelis til et langt rektangel og mål efter, så det passer til omkredsen af kagen. Skær det til, så det er ca. 1 cm bredere en højden på din kage. Tag kagen ud af køleskabet, skær den forsigtigt fri langs kanten. Fjern kageringen og kageplast. Placer kagen på et fad. Beklæd kagen med marcipanomslaget.

7
Sprøjteglasur

Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Kom den i et kræmmerhus og dekorer kagens sider med guirlander og små prikker i et fint mønster.

Prinsessedrøm med chokolade og jordbær

Et magisk tip til denne prinsessedrøm: Udelad gelé og jordbærblomst. Lad i stedet jordbærmoussen være kagens overflade og dekorer lige inden servering med masser af friske jordbær, lidt hakket mørk chokolade og et drys flormelis.

Endnu en lækker kage fra vores bog, Kagemagi, som udkom i mandags den 3. oktober 2016 – weehuuuu…. Bogen indeholder 40 opskrifter – skal I eje den? Denne Prinsessedrøm med chokolade og jordbær, er utrolig magisk i sit udtryk, men smagen er meget ærlig og mild – mere børnevenlig i sin smag end vi plejer 😉

Velbekomme.

GemGem