Fødselsdagslagkage med sæbebobler af chokolade

fødselsdagslagkage_ditte_julie_jensenTil Karlas 3 års fødselsdag ønskede hun sig en sæbeboblekage – årh ha – det kan jo godt være lidt svært, men jeg tog imod udfordringen 😉 Karla elskede mit resultat og var meget henrykt for hendes fødselsdagslagkage med sæbebobler af chokolade. Selve kagen smagte FANTASTISK !!!! Kombinationen af chokolade, jordbær og konditorcreme er svaret på en klassisk lagkage !! Kagens smag er inspireret fra KAGEMAGI – prinsessedrøm med chokolade og jordbær.

 

CHOKOLADEBUNDE (2 stk)
3 æg, str M
250 g lyst rørsukker
150 g smør
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
35 g kakao
1 dl æblemos (evt. fra glas)

Chokoladebunde: Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør og æblemos.
Bag de to bunde enkeltvis. Klip bagepapir til så det præcist passer i bunden på en springform med en diameter på 24 cm. Fyld halvdelen af dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, til bunden har sat sig. Lad bunden køle af i formen, inden den skæres fri og den næste bund bages efter samme metode. Fjern bagepapiret og rengør formen.

KONDITORCREME
2 blade husblas
1/2 polynesisk vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer

Konditorcreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op, og lad cremen svale i ca. 5 min. Kom den afdryppede og udblødte husblas op i cremen og rør det sammen. Sæt cremen i køleskab til den er helt kold. Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, pisk den lind med en elpisker. Fyld cremen i en sprøjtepose klar til brug.

JORDBÆRKOMPOT
1 polynesisk vaniljestang
200 g lyst rørsukker
500 g friske jordbær (frost kan også anvendes)
1 stor økologisk citron, saft og skal
7 hele sorte peberkorn

JORDBÆRMOUSSE
5 blade husblas
ca. 3,5 dl jordbærsaft, fra sigtet kompot (se ovenfor)
7 dl piskefløde

Jordbærkompot: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens og nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Skyl citronen og riv skallen meget fint. Kom vaniljestang, vaniljesukker, jordbær, citronskal og -saft samt peberkorn op i en lille gryde og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 min. under låg. Skum af. Passér det igennem en sigte for at adskille jordbærsaften fra jordbærkompotten. Gem begge dele. Fisk peberkorn og vaniljestang op og kasser dem.

Jordbærmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun evt. jordbærsaften op, hvis den er blevet kold. Opløs den udblødte og afdryppede husblas direkte i den lune jordbærsaft, og lad den herefter svale til den er håndvarm. Pisk fløden til let skum og rør en tredjedel af den letpiskede fløde sammen med jordbærsaften. Kom nu jordbærfløden over i den resterende letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen til en ensartet jævn mousse.

Opbygning: Placer et stykke kageplast langs kanten af den rengjorte springform. Læg en chokoladebund nederst, smør  jordbærkompotten ud over bunden og fordel konditorcremen henover og afslut med en chokoladebund. Stil kagen på køl i mindst 2-3 timer til kagen har sat sig. Befri kagen fra formen og placer kagen i en større springform 28 cm i diameter – i midten af formen. Læg et nyt stykke kageplast langs siden. Hæld jordbærmoussen ned over kagen og godt ned langs kagens sidder. Glat overfladen med en palet og bank kagen et par gange mod bordet for at undgå luftbobler. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

SÆBEBOBLER
400 g god hvid chokolade
lidt pulver farve, rosa og gul
lidt sølv og guld dust, Mill & Mortar

Temperere den hvide chokolade. Pensle lidt tilfældigt i formene med pulverfarve og dust (jeg brugte silikoneforme str. 3, 4, 5 og 7 cm i diameter). Lav en masse chokoladeskaller og stil dem på køl indtil chokoladen har sat sig. Befri chokoladeskallerne fra formene, og sæt dem sammen to og to ved hjælp af følgende metode. Varm bunden af en tykbundet gryde let op og tag den af varmen og vend bunden i vejret på gryden. Passér ganske kort kanten af dine chokoladeskaller en over grydens bund, så den aller yderste del af chokoladekanten smelter let, og sæt dem da sammen. Gem nogle halve chokoladeskaller til at skabe et flot look på kagen.

Befri kagen fra formen og kageplast, og sæt kagen på et kagefad. Smør kanten flot med en kagespartel og pynt med en masse fine sæbebobler.

fødselsdagslagkage_ditte_julie_jensen3 fødselsdagslagkage_ditte_julie_jensen1

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Hej Ditte

  Tak for en super inspirerende blog?.

  Et spm hvor køber du dine råvarer henne? Her tænker jeg på chokolade? Det er store mængder man nogen gange skal bruge.

  Mvh Lena

  1. Tusinde tak Lena 🙂 Hvor er det dejligt at høre!
   Jeg handler chokolade over nettet, idet jeg handler i store mængder 🙂

 2. Hej Ditte! Jeg vil lave 2 stk af denne kage til vores datters 3 års fødselsdag lige om lidt dog uden sæbebobler, den bliver dekoreret med Anna og elsa billede efter den lille dames ønske?
  Jeg tænker at udskifte konditor cremen med din vaniliemouse, som smager sindsygt lækker frisk og bibeholde jordbær mouse, kompot og chokolade bunde. Er spændt på resultatet?
  Tænker du at indholdet af jordbær, er det samme når der bruges frosne?

  1. Lyder også lækkert 🙂 Det kan du sagtens! Det er præcis det samme, når du anvender frosne bær 🙂

 3. Hej Ditte. Forsøgte at skrive et opslag igår, men det er underligt nok forsvundet??
  Jeg tænker at lave denne lækre kage til vores piges 3 års fødselsdag, i en lidt anden udgave, hvor konditor cremen skiftes ud med din vanilie mouse , som er vildt lækkert.
  Toppen blir med et billede af Elsa og Anna efter hendes ønske?
  Tænker du at mængden af jordbær er den samme når de er frosne?

 4. Hej Ditte! Forsøger lige igen – hvor mange personer rækker kagen til? Kan se at bryllupskagen er umiddelbart næsten magen til, er det korrekt forstået at man skal blende den hvide chokolade i en minimarked med lidt sølv støv til pynt?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.