Banankage med cognaccreme og juletoner

Banankage_cogaccreme_Ditte_Julie_jensenBanankage er MIN klassiker – og naturligvis skulle den have et lille juletvist. Smagen af bananer, mørk chokolade, cognac, ristet hasselnødder og brunet smør smager så englene de synger i de tunge skyer 🙂 Det er en god tung sag – men I må simpelthen bage den. Mine svigerforældre var kæmpe fan af den! I kan også bage min “alm.” banankage, min luksus banankage eller mine banansnitter ….. ja, ja ved det – jeg ELSKER banankage 😉

Banankage med cognaccreme og juletoner
10-12 personer

Banankage:
1 vaniljestang
230 g lyst rørsukker
4 æg, str. M/L
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g brunet smør
2 spsk cognac (kan undlades)
4 modne bananer
100 g god mørk chokolade, 70 %
50 g ristet hasselnødder

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune godt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Til sidst hakkes chokoladen og nødder (rist nødderne 10 min. i ovnen), og vendes i dejen. Hæld dejen op i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag banankagen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 min. Lad banankagen køle af.

Cognaccreme:
150 g god mørk chokolader, 70 %
1,5 dl piskefløde
2 tsk cognac (kan undlades)

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og cognac op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladecremen med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Lad cremen stå og tykne ved stuetemperatur (kan sagtens laves aften i forvejen sammen med kagen, og have stående på køkkenbordet), og smør den på kagen, når den er smørbar (tager ca. 2-3 timer).

Iøvrigt
50 g god chokolade (mørk eller mælke)
lidt guldstøv

Blend chokoladen i en minihakker. Kom chokoladenkrymlet op i pose og tilsæt guldstøv, og ryst godt. Dekorer kagen med chokoladekrymlet – se evt. fremgangsmåden i vores video på Kagemagi.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.