Juleromkugler med solbærmarcipan og portvin

juleromkugler_2

Glædelig 20. december !!

juleromkugler

Disse juleromkugler med solbærmarcipan og portvin er udtænkt og udarbejdet til IDE Møblers julekatalog idag 4. søndag i advent. Stillen skulle være klassisk, og en romkugle må man virkelig sige er klassisk. Jeg er givet den et tvist af jul og kærlighed.

Juleromkugler med solbærmarcipan og portvin
Ca. 16 stk. 

350 g kagerester (evt. vanilijekage, vaniljelagkagebunde, blandet kagerester)
100 g skovbær marcipan, ODENSE
170 g god hvid chokolade
2 spsk. solbærmarmelade
3-4 spsk. portvin
350 g mørk chokolade, til overtræk
16 frysetørrede blåbær (eller andet bær)
Bronze støv fra Mill & Mortar

Smulder kageresten i en stor skål, og riv skovbær marcipan heri. Smelt den hvide chokoladen, og rør i kageblandingen sammen med marmelade og portvin. Tril 16 kugler ud af dejen, og læg dem på et stykke bagepapir. Smelt den mørkechokolade, gerne tempereret, og dyb/overtræk portvinskuglerne. Pynt af med et frysetørrede blåbær og lidt bronze støv.

juleromkugler_1 juleromkugler_2 juleromkugler_3 juleromkugler_4

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej Ditte.
    Kunne man evt. lave dem uden chokolade overtræk og istedet trille dem i pistacie, kirsebærstøv eller kokos?
    Kh en seriøs bage newbie!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.