Pebernødder

pebernødderGlædelig 2. december !!!
pebernødder

Pebernødder:
(ca. 200 stk.)

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
½ øko citron, skallen
½ tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
Lidt salt
1 æg
500 g mel

Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op i, og rør rundt. Tilsæt ægget og rør homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne i flere timer – men ellers i fryseren i ca. 30-60 min.

Tril nogle pølser af dejen, og skør dem ud i ca. 0,5 cm skriver og placer dem på en bageplade bag ved 180 g i 5-10 min.

Køl dem af og opbevar dem tørt og i en lukket dåse.

Tip: Lav kun det du lyster af gangen og gem nogle “ruller” dej i køleskabet og/eller fryseren, så kan du altid lave frisk bagt pebernødder i hele december 🙂
pebernødder

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (15)
  1. Hej Ditte
    Er du da ikke bare verdens skønneste kage-pusher? Er der mulighed for at gøre opskrifterne “print-venlige”?

      1. Åhr, er du lige hurtig eller hvad? Skulle du ikke stå og trylle med kager i stedet for at sidde og hænge ved pc’en? 😉

  2. De ser dejligt krydrede ud 🙂 Synes pebernødder skal smage godt af forskellige krydderier – ikke bare af kanel. Min mor bagte også nogle godt krydrede pebernødder, da jeg var barn og spiste man alt for mange, kunne det godt kradse lidt i halsen. Jeg bagte også en portion pebernødder i fredags, men dåsen er allerede ved at være tom, så må nok bage en ny portion igen i weekenden.

  3. Det lyder som en lækker opskrift. Jeg har bemærket, at nogle opskrifter bruger hvidt peber i stedet for sort. Har du erfaring med det? Mon det gør en forskel for smagen?

  4. Hej Ditte!?

    Jeg har lige lavet din opskrift på pebernødderne, wow den er god!?
    Fantastisk opskrift! Det er noget jeg får lyst til at lave igen!?

    Kh. Din Fanprofil! 🙂

  5. Hej
    Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet? En måned som i hele december, eller kan jeg godt begynde nu og ha dejen i både november og december?
    Mvh Michelle

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.