Marmoreret marcipanbånd – farvet marcipan

Skærmbillede 2017-01-25 kl. 22.17.42Et marmoreret marcipanbånd er virkelig smukt, og en sjov måde at lege med udtrykket på kagen. Du kan indfarve dit marmoreret marcipanbånd, som du ønsker – spil fantasien løs og leg.

Jeg synes den effekt et marmoreret marcipanbånd kan give kagen er helt magisk! Første gang jeg prøvede at kaste mig ud i kunsten var tilbage i 2015 under min deltagelse af den Store Bagedyst, Prøv selv at se her:

marmoreret_marcipan3

marmoreret_marcipan2 marmoreret_marcipan1 marmoreret_marcipan

Opskriften på marcipanbånd:
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
pastafarve – gerne flere farver

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem.

Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal

 

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (5)
 1. Hej Ditte,
  Tak for dine mange smukke ideer og inspiration til kager! Jeg har et spørgsmål som jeg håber du har tid til at hjælpe mig med ift. marcipanbånd. Jeg har i dag prøvet at farve med hvid for første gang men synes ikke farven blev rigtig jævn, og det var som om marcipanen var ‘grynet’, altså noget marcipan der ikke blev farvet hvid. Er det noget du har prøvet eller kunne give et bud på årsagen til? Håber du kan hjælpe!
  Kh. Marie

  1. Hej Marie
   Tusinde tak 🙂 Marcipan er lidt svære at farve hvid. Der skal bruges en del farve og noget marcipan har mange mørke rester af mandler i sig, som gør det ekstra svært. Men det kan sagtens lade sig gøre. Prøv med mere farve næste gang. 🙂

   1. Hej Ditte,
    Mange tak for dit hurtige svar! Jeg vil prøve med mere farve. Men hvis den så bliver for klistret kan man så godt blande mere flormelis i eller vil det ødelægge konsistensen?
    Kh. Marie

 2. Hej Ditte.

  Jeg skal servere en lagkage med marmoreret marcipanbånd – forhåbentlig ….
  Linket til Youtube siger, ikke tilgængeligt? 🙁
  Og har du et trick til, at holde marcipanbåndet fugtigt eller spændende, hvis den skal først serveres omkring kl. 22:30, når jeg allerede laver den om formiddagen ? 🙂

  1. Jeg har lavet flere youtube videoer omkring marmoreret marcipanbånd – håber du kan finde en.
   Du kan godt lave det klar, og rulle det op omkring kageplast eller bagepapir, og først komme på kagen, når den pyntes af. Men du kan også godt lave det dagen før om komme om kagen. Kagens kant smøres op med flødeskum. Så holder det sig.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.