Det at være mor og opfylde morrollen – loveporn

Skærmbillede 2017-02-05 kl. 22.27.09Tiden den flyver, nyd tiden – du får ikke den tid igen, hvor blev tiden af, elskerelskerelsker …… Er nok nogle af de mest hørte og brugte ord, når man som nybagt mor snakker med andre der har børn..

Nu er jeg selv mor til to, og har gud-hjælpe-mig brugt samme sætning til veninder og familie, som har været gravide og fået børn… Men hvad er det lige der sker, når man får børn.. Sætningerne er jo rigtige – tiden FLYVER virkelig, men man bliver ikke selv ældre, det er som om ens eget liv er gået total i stå (aldersmæssigt), og børnene bliver 1 år på kun 3 mdr.

I det sek. de kommer til verden og kommer i armene på én, så ændres ens liv for altid, det fyldes med ubeskrivelig kærlighed og 2 mdr. senere sidder man som par og kigger på hinanden og tænker, hvad lavede vi før vi fik børn? De er blevet vores livs kerne, vores et og alt, vores livs navle!!

Skærmbillede 2017-02-05 kl. 22.26.50

Jeg ELSKER min rolle som mor, jeg elsker at være noget så stort og betydningsfuld for mine børn. Elsker at være en familie og blive kaldt for mor, og elsker at hade det lige så meget. Ja, jeg skrev hader! Det er utroligt, at man på 1 minut kan opleve den vildeste lykkefølelse og samtidig ønske dem derhen hvor peberet gro. Mine følelser er konstant på en lang rutchebanetur – ved fødslen fik jeg turpas.

MEN jeg er også en kæmpe egoist, når det kommer til min morrolle – for jeg ELSKER at være Ditte, gøre ting, som giver mig energi og giver mig overskud til at være en bedre mor, for jeg bliver en bedre mor af at pleje mig selv og mine behov. Jeg får så meget energi ved at være ude. Det kan blot være en løbetur væk fra hjemmet i 20 min. MEN det er som om nogle lige skal kommentere det i en negativ retning, eller lige løfte øjne, hvis det ud ad til ikke virker som om jeg ikke er nok sammen med mine børn! Ærligt, så tror jeg inderligt ikke mine børn mangler min tilstedeværelse eller min kærlighed. (måske nogle gange 😉 men point taking, right?) Nogle gange handler det om at være tilstede i den tid vi har sammen!

Jeg elsker naturligvis mine børn højere end højt, men jeg elsker også at være Ditte og gøre det jeg gør 😀 !! Igår blev jeg ramt lige i hjertekuglen – står og bager ude i mit køkken (til en forveksling ;D ) og højre Albert griner, det grin er så nyt i huset og går i vores hjerter med det samme. Kigger ind i stuen og ser Karla og Albert ligge på legetæppet og hygge. Måtte stoppe bagningen og bare nyde dem – den søskende kærlighed – SHIT det er lige præcis derfor jeg fik to børn, og drømmer om flere ;)….!!

Skærmbillede 2017-02-05 kl. 22.26.59 Skærmbillede 2017-02-05 kl. 22.27.19 Skærmbillede 2017-02-05 kl. 22.27.57

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (15)
 1. Sidder højgravid med baby nr 2 i maven og drømmer mig til det scenarie du oplevede igår. Kan godt forstå du måtte droppe alt andet og bare nyde dem!
  Loveporn. Tja. Jeg siger bare bring it on – sammen med alle dine fine kager og bryllupsplanlægning for søren!
  God aften til dig 🙂

  1. Årh hvor dejligt Marie 🙂 Tusind tak! Hvor er du sød.. Glæd dig, det er på alle måder en endnu større gave at blive mor for anden gang med en anden ro, overskud og tro på egne evner. Tillykke med mavsen 😉

 2. Nemlig, Ditte.
  De børn er jo fantastiske!
  Har selv en datter på 5 mdr. og iiiiiih hvor går det stærkt når man er på barsel, men iiiiihh hvor jeg også glæder mig til at skulle tilbage på job, og alting ikke bare skal handle om baby.
  Jeg tænker altid for mig selv, at jeg skal huske at være noget for mig selv, før jeg kan være noget for andre. Det skal man ikke har dårlig samvittighed over. Det er vigtigt at huske sig selv og det kommer vores kære børn også til at sætte pris på når de bliver større – altså forældre der er tilstede, fordi de hviler i sig selv.
  Knus fra én der også gerne vil have flere børn <3

  1. Tak for din kommentar Pernille – er helt enig med dig!! Det er simpelthen så vigtig man har sig selv med og tør være sig selv 🙂 Elsker min tid! Jeg savnede også mit arbejde, savnede at drikke kaffen varm og skulle bruge hoved igen. 🙂 For på en eller anden måde, kan man føle sig enormt ensomt, når man sidder der med sin skønne baby dagen lang – for man snakker kun med sig selv :/ Noget jeg havde det svært ved under min første barsel.
   Kram herfra…!

   1. Jeg tillader mig lige at blande mig 🙂 Pernille, hvor har du ret i, at man skal være noget for sig selv for at kunne være noget for andre. Jeg er på barsel med min søn på 7 mdr., og så sent som i dag fik jeg et melt-down, fordi det bare blev for meget. Jeg savner i den grad at gøre noget godt for mig selv! Min kæreste arbejder i Forsvaret og er derfor kun hjemme i weekender og ferier. Jeg kan virkelig mærke det nu – det der med, at man ikke engang kan få en time 100% for sig selv en aften om ugen, løbe en tur, tage i fitness e.l.. Man er på vagt 24/7. Det er hårdt og ensomt til tider! Hvor kunne det være fedt, hvis du, Ditte, engang har mod på at sætte lidt ord på, hvordan du havde det under dine barsler, selvom det måske er lidt privat 🙂

    1. TAK Eva 🙂 <3 Dejligt med dine ord.. Jeg er faktisk ved at skrive på et opslag, hvor jeg fortæller om min barsel med Karla og nu denne med Albert.. Jeg tør godt at være ærlig, for det betyder ikke, at jeg ikke elsker mine børn <3….

 3. Hvor er det rigtig skrevet! Går selv rundt og har det på samme måde, og der fik du sat de rigtige ord på ?? Man knuselsker dem og ja de giver en lykkerus og man kan få tårer i øjnene af noget de siger eller gør. OG……så er der de dage man får lyst til st stikke af hjemmefra og bare være sig selv uden at være Mor! Og det er satme helt naturligt og det skal der være plads til ??

  1. Enig. Det er som om alt skal gøres så perfekt og pakkes ind i filtre på IG og FB, men sandheden er, at vi også hader vores børn og bare gerne ville være dem foruden, ligeså meget som vi knus elsker dem 🙂 <3

 4. Den absolut største gave i livet – men også den største udfordring. Men det bedste af det bedste og det værste af det værste. Det smukke og livsbekræftende er så meget mere fantastisk end man kunne forstille sig – men det hårde er også langt hårdere end overhovedet forestillingsmuligt. Vi har en søn som har haft svære øreproblemer og derfor ikke ville sove. Det tog virkelig hårdt på forholdet. Men vi holder stadig fast – heldigvis. Tak for dine så fine refleksioner – og tak for vinduet ind til din magiske verden. Jeg skal på dit kagekursus på lørdag og glæder mig sååå meget!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.