Den bedste banankage med chokoladecreme og hasselnødder

Banankage_Ditte_juie_jensen2I min verden er en banankage ikke bare en banankage mere – jeg elsker at lege og smage den til på nye måde hele tiden, men en banankage elsker chokolade, nødder og vanilje – endnu en banankage er født – og den er voldsom god!! Stærkt afhængig.

Har I prøvet min banankage med chokolade eller min luksusbanankage?

Banankage_Ditte_juie_jensen

Banankage med chokoladecreme og hasselnødder
til 8 personer

Banankage
1 god vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
75 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnøddeflager

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Drys hasselnøddeflager hen over kagen og bag den ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 min. Lad banankagen køle af.

Mælkechokoladecreme
200 g god mælkechokolade
1,5 dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g koldt smør

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Rør tilsidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.

Iøvrigt
10 g hasselnøddeflager
rød skovsyrer

Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad. Smør chokoladencremen ud på kagen og dekorere med hasselnøddeflager og skovsyrer.

Banankage_Ditte_juie_jensen1

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (5)
  1. Hej Ditte

    Chokolade-flødecremen når at køle så meget, at det er svært at få smeltet smørret. Kan man mon røre smør og chokolade samtidig med den varme fløde?

    Vh
    Randi

    1. Smørret skal ikke smeltes, det skal piskes ud i cremen. Det tager tid. Du kan ikke komme smørret i sammen med fløden og chokoladen, så får du aldrig en flot luftig chokoladecreme. Det tager blot tid, måske dine smørtern skal være en del mindre, så det går lidt nemmere at få ud i cremen. 🙂

  2. Hvor lang tid tager chokolade cremen om at sætte sig? Min har stået i køleskabet i 3 timers tid nu og er stadig rimelig flydende ?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.