S’more pie i tøseklæder med chokoladeflan fyldt med piastacienødder, mini marchmellow, hindbær og jordbær. Toppet med en hindbærmarengs. Den mest tøsede S’more pie jeg har set. Jeg fik sådan lyst til at lave S’more pie, da jeg gik igennem Søstrene Grene og ser en pose mini marchmellow i pastelfarver. Her er resultatet og den smagte fuldstændig vanvittig GODT!!! MUMS god en skøn sag.
Girly S’more pie
Til 10 personer
Mørdej
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer
Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm. tykkelse og kom dejen op i en rund tærteform (22 cm i diameter).
Chokoladeflan
50 g lyst rørsukker
3 æg, str. S/M
50 g smør
75 g god mørk chokolade, 70 %
75 g mini marchmellow (gerne partelfarvet)
20 g konditor pistacienødder (helt grønne)
1,5 tsk frysetørrende hindbærstykker
2 tsk frysetørrende jordbærstykker
Pisk sukker og æg hvidt og luftigt. Smelt smørret i en gryde og smelt chokoladen heri (fint hakket). Vend forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen. Hæld chokoladeflanen op i den ubagte tærte. Drys med marchmellow, pistacienødder, hindbær og jordbær og pres det led ned i chokoladeflanen. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Lad tærten køle helt af i formen. Befri herefter tærten fra formen og placer den på et fad.
Hindbærmaregns
150 g hvidt sukker
90 g past. æggehvider
3 tsk hindbærstøv
Pisk sukker og æggehvider til en marengs. Tilsæt hindbærstøv og pisk herefter marengsen sej. Kom hindbærmarengsen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt nogle fine toppe på tærten.
Iøvrigt
1 tsk pistacienødder, fint hakket
1 tsk frysetørrende hindbær- og jordbærstykker
mini marchmellow
rød skovsyrer
Pynt tærten med pistacienødder, jordbær og hindbær, marchmellow og skovsyrer.