Girly S’more pie

s'more_pie_Ditte_julie_jensen2S’more pie i tøseklæder med chokoladeflan fyldt med piastacienødder, mini marchmellow, hindbær og jordbær. Toppet med en hindbærmarengs. Den mest tøsede S’more pie jeg har set. Jeg fik sådan lyst til at lave S’more pie, da jeg gik igennem Søstrene Grene og ser en pose mini marchmellow i pastelfarver. Her er resultatet og den smagte fuldstændig vanvittig GODT!!! MUMS god en skøn sag.

s'more_pie_Ditte_julie_jensen3 s'more_pie_Ditte_julie_jensen

Girly S’more pie
Til 10 personer

Mørdej
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm. tykkelse og kom dejen op i en rund tærteform (22 cm i diameter).

Chokoladeflan
50 g lyst rørsukker
3 æg, str. S/M
50 g smør
75 g god mørk chokolade, 70 %
75 g mini marchmellow (gerne partelfarvet)
20 g konditor pistacienødder (helt grønne)
1,5 tsk frysetørrende hindbærstykker
2 tsk frysetørrende jordbærstykker

Pisk sukker og æg hvidt og luftigt. Smelt smørret i en gryde og smelt chokoladen heri (fint hakket). Vend forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen. Hæld chokoladeflanen op i den ubagte tærte. Drys med marchmellow, pistacienødder, hindbær og jordbær og pres det led ned i chokoladeflanen. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Lad tærten køle helt af i formen. Befri herefter tærten fra formen og placer den på et fad.

Hindbærmaregns
150 g hvidt sukker
90 g past. æggehvider
3 tsk hindbærstøv

Pisk sukker og æggehvider til en marengs. Tilsæt hindbærstøv og pisk herefter marengsen sej. Kom hindbærmarengsen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt nogle fine toppe på tærten.

Iøvrigt
1 tsk pistacienødder, fint hakket
1 tsk frysetørrende hindbær- og jordbærstykker
mini marchmellow
rød skovsyrer

Pynt tærten med pistacienødder, jordbær og hindbær, marchmellow og skovsyrer.

s'more_pie_Ditte_julie_jensen4 s'more_pie_Ditte_julie_jensen5

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (10)
    1. Selve mørdejen kan du forberede dagen før, men vil anbefale dig at bagetærten og lave marengs på dagen. Så er den sprød, frisk og marengsen er bedst. 🙂

    1. Tak 🙂 Ja, marengsen skal være ubagt og jo, servere den med det samme, så marengsen er luftig og lækker 🙂

  1. Den ser virkelig god ud! Jeg har planer om at lave den til min tøse fødselsdag, men hvor får man fat i hindbærstøv og skovsyrer? 🙂

    1. Skovsyrer kan fås næsten alle steder efterhånde, Brugsen, Føtex, Kvickly m.fl. Hindbærstøv kan bl.a. købes i Meny, Bahne eller hos Mill&Mortar selv 🙂

  2. WAUW den ser lækker ud, så må vist se om min Meny har hindbærstøv 🙂 Super god side med rigtig mange gode tips og opskrifter 🙂

  3. Hvor meget salt skal der i mørdejen, kan ikke lige se det i opskriften ? Der står bare i beskrivelsen at der skal salt i 😊

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram