Fødselsdags brunch // Albert 1 år og min 30 års

lagkage_ditte_julie_moussebomber

Sponsoreret af FINAX

I anledningen af Alberts 1 års fødselsdag og min 30 års fødselsdag, havde vi inviteret familien på en lækker brunch. Fødselsdags brunch med alt hvad den indebarer. Altså i mit univers 😀 Jeg har nemlig i samarbejde med FINAX og deres lækre økologiske blandinger kunne diske op med det helt store fødselsdags-brunch-bord!

fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax

Jeg havde blandt andet brugt disse produkter fra FINAX. Nogle af jer vil måske mene dette er synd at bruge sådanne blandinger, og særligt, når det kommer fra mig. Hmm… Her må jeg bare ærligt sige, jeg ikke er enig! Tvært imod. Når der findes så velsmagende produkter, som ovenikøbet kommer fra danske landmænd (dansk mel) og er økologisk, så bruger jeg dem gerne, for at finde tid til andet. MEN, jeg elsker at gøre blandingerne til mine egne og tilsætte kerner, nødder, chokolade eller lave blandingerne om til noget andet, som fx med fødselsdagsbollerne (på billedet har jeg lavet både boller og karamel karamelsnegle af sammen blanding)

OPSKRIFT KARAMEL-KANELSNEGLE
ca. 18-20 snegle

1 blanding Økologisk Fødselsdagsboller, FINAX
150 g smør, blød
150 g brun farin
1 spsk sirup (helst mørkt)
1 æg, til pensling
100 g god mælkechokolade
50 g saltkaramel chokoladekugler
lidt guldstøv

Føl anvisningen på pakken, og stil dejen til at hæve 1 time. Udrul herefter dejen på et let meldrysset bord, ca. 40 x 60 cm. Rør smør, farin og sirup sammen, og smør ud over dejen. Rul den stramt sammen og skær 18-20 skriver. Placer dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader varmluft i 12-15 min. Lad dem køle af. Smelt chokoladen og sprøjt ud over sneglene. Pynt af med saltkaramel kugler og guldstøv.

karamel_kanelsnegle_ditte_julie

De smagte simpelthen fantastisk !! De er virkelig gode og saltkaramellen klæder den ellers så lækre lille kanelsnegl 😉

Nu hvor jeg havde brugt alle disse gode blandinger fra FINAX, valgte jeg derfor at lave al tilbehøret selv. Jeg synes man skal vælge sine kampe i køkkenet – jeg er ikke nogen super kvinder (selvom mange tror det), men jeg har altid høje ambitioner, og de ville ikke kunne indfries, hvis jeg skulle lave ALT fra bunden (okay, det er det faktisk næsten) 🙂

fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax

Til scones blandingen havde jeg lavet en hjemmelavet lemoncurd, en hjemmelavet saltkaramel og en hjemmelavet jordbær-rabarbergrød (kompot).

fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax

Til vores små portioner skyr, havde jeg lavet en hjemmelavet müsli bestående af havregryn, mandler, hampefrø, smør og hindbærstøv og så havde jeg lavet et stor frugt fad, så alle kunne vælge deres yndlingsfrugter til deres skyr.

fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax

Jeg synes det er så lækkert, når juicer serveres på denne måde. Jeg havde lavet en hjemmelavet rabarbersaft, også havde jeg hæld appelsin og æblejuice op i de andre.

fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax

Også den lille skarpe – vi skulle lige teste lidt likør, portvin mv. af til brylluppet – jeg er en sucker for sådan noget til kaffen!! Det er simpelthen så lækkert. (Ja, okay jeg er også lige fyldt 30 – må gerne være lidt gammel 😉 )

Albert fik sin egen kage, hvor han kunne lege og hygge sig <3

fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax
fødselsdag_brunch_ditte_julie_finax

Og nu til mine kager – det var jo også lidt min fødselsdag 🙂 Jeg lover jer I nok skal få opskriften på begge kager (skal lige skrive dem) .. Lover jeg er hurtigt!

lagkage_blåbær_kage_ditte_julie

Lagkage med vaniljebunde, vaniljecreme med mandelsplitter, skovbærmousse, blåbærsylt og marcipanbånd.

lagkage_moussebomber_mousse_ditte_julie

Glutenfri mousselagkage med hasselnødder, jordbær-rabarbergrød, hyldeblomstmousse og rabarbersaft.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (11)
 1. Hej Ditte!

  Min dreng fylder snart 1år og jeg vil smadder gerne bage ham en sund kage.

  Har du en opskrift på den, du lavede til Albert? En som du vil dele:)

 2. Et stort tillykke med det runde hjørne og sikke et brunch bor du havde lavet til dine gæster. Hvilket mærke er dine nye sko, dem du viste på insta tidligere i dag – de er godt nok fine 😀

 3. Hej Ditte!
  For det første stort tillykke til Albert og ikke mindst dig! 🙂 Hvor er det bare et fantastisk brunchbord du har lavet!
  Jeg vil forsøge mig med de smadder lækre kanelsnegle og har derfor bare et lille, måske lidt dumt, spørgsmål angående pynten – hvor kan jeg få fingerne i saltkaramel chokoladekuglerne henne?
  KH Rikke

 4. Hej Ditte . Til alberts kage der har du lavet en banankage men, hvad har du oven på den til kokoskrymmel kan holde fast på kagen ?? Mvh Simone

 5. Kære Ditte.
  Skal snart holde fødselsdagsbrunch og huskede med det samme dit indlæg her. Tak for inspiration 🙂 Men hvor i alverden finder jeg de lækre saltkaramel chokoladekugler til karamelsneglene? Eller er de hjemmelavet? Har ledt og ledt.

  1. De er købt fra Callebaut chokolade, de kan købes på nettet – tror jeg? Selv tak! Dejligt det kan bruges ?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.