Ferie på Bornholm – vores ferie på Solskinsøen

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 19.48.40Torsdag morgen drog vi på ferie på Bornholm, solskinsøen. Jeg har ikke holdt ferie på Bornholm siden jeg var barn, så jeg glædet mig ekstra meget til et gensyn med øen!

Vores ferie var kombineret med lidt arbejde fra min side! Ejeren af Green Solutionhouse (GSH) og jeg havde et lille møde også skulle jeg bage med hendes meget bageglade Clara. Vi bagte min jordbærtærte med jordbærmousse og jordbærroser – se lige hvor gode vi var 🙂

Green Solutionhouse ligger i Rønne, og er et bæredygtigt hotel, som har vundet rigtige mange priser for dens bæredygtighed. Alt her er økologisk, og meget lækkert. Vi havde et familieværelse, hvor ungerne havde et værelse for sig selv og en stor altan ud til skoven. Så fint! Kan ikke sætte en finger på hotellet, service eller maden.. Men næste gang jeg skal til Bornholm med familien, så skal vi leje et sommerhus i stedet for. Jeg synes ikke det er sjovt at bo på hotel med to små børn, som har brug for luft og brande lidt krudt af, og ikke mindst økonomisk er det dyrt at holde ferie i Danmark som familie, hvor alle måltider samt hygge skal ske ude af huset.. Av av 😉

Vi har været i Allinge og Sandvig, hvilket er nogle små byer, nærmest små perler! Der er Kalas i Sandvig, som er et must, både for is, kaffe og hjemmebrygget øl. Udsigten er himmelsk. Og så er der Nordlandet, som skal besøges, hvis du er dessert interesseret – wauw der bliver tryllet!!

Svaneke er byen – som i BYEN (for en hel del) – vi var der en del og her er absolut hyggeligt!! Her er blandet andet SydØstforParadise (mad over åben bål). De laver både brunch, frokost og aftensmad over åben bål og børnene må gerne være med. Så hyggeligt – stedet ligger nede på havnen.

Vi var naturligvis også på Ismejeriet Bornholm inde i Svaneke, den som ligge lidt nede mod havnen. De har den hyggeligste baghave, som man kan side og nyde sin is i.

I Svaneke ligger Bonalâs, som laver de lækreste pizzaer! Stemningen her er i verdens klasse  så dejligt og hyggeligt et sted – her kommer vi tilbage.

Vores total yndlingssted må være Gudhjem – nørj en charme den by har. Trods vi var der i dårligt vejr, var byen fyldt med sjæl og hygge! Vi var på det hyggeligste Pandekage Hus – der var så charmerende! Byen var ekstrem hyggellig, mange små gade med bakker, sjove huse og fine blomster – lige mig! Her var virkelig hyggeligt, og vil gerne tilbage dertil.!

For Karla og Alberts skyld tog vi i Brændesgårdshaven – heldigvis var det godt vejr den dag, men ikke godt nok til vi havde taget badetøj – men denne lille perle emmer af gammeldags hygge, legeplads, dyr og dårlig mad 😀 Men har du et sommerhus, og du kan smøre en god madpakke er Brændesgårdhaven stedet.. Jeg lå på et tæppe og nød solen imens Karla legede og Albert sov – skøn formiddag!

Naturmæssigt, så holder Bornholm 100 !!! Shit Bornholm er en dejlig ferie ø. Mange smukke skove, steder og bakker..

 

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (4)
 1. Det ligner at I har haft en rigtig dejlig ferie 🙂
  Eneste lille rettelse er at det du kalder SydØst for Paradis, hedder ‘Svanereden’. SydØst for Paradis er et andet sted i Svaneke ☺️

 2. Hej Ditte
  Hvor er det dejligt at få så god omtale for mon dejlige ferie ø. Er flyttet derfra, men kommer hjem hvert år og nyder præcis de samme ting som du beskriver. Det varmer mit Bornholmske hjerte at I har haft en god ferie og at I har oplevet de bedste sider af øen i søen.

  P.s du ret god til det at tage billeder ?

  Camilla

  1. Årh tusind tak Camilla.. Det har været en dejlig tur og der har været så meget dejligt at se på øen !! Kram og endnu engang tak.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.