Banankage med mælkechokoladecreme

banankage mælkechokoladecreme nem og hurtig

 

Jeg bliver simpelthen nød til at sige det endnu engang – jeg kan simpelthen ikke blive træt af en god banankage med chokolade. Jeg elsker at finde på nye udtryk og nye måder at lege på, men min banankage vil jeg helst ikke pille for meget ved, da den HOLDER 🙂 (ja, det gør den altså).

Men der hvor der godt må leges er i melet – særligt når jeg leger sammen med Finax. Du kan anvende den meltype du mest er til. Det kan være hvedemel, hvid hvede eller fuldkornsmel – kagen kan sagtens holde til det, og du anvender samme forhold som i opskriften uanset meltype. Jeg kan anbefale hvidt hvedemel!

Jeg køber altid lidt for mange bananer – om det er bevist, at jeg kan lave banankage vides ikke, men de ligger nærmest og taler til mig hele tiden “når vi bliver brune skal du lave en banankage” – hihi.

Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med Finax – en lille banankage kan tiltrække meget opmærksomhed 😉

Bananakage med mælkechokoladecreme

Banankage til ca. 10-12 personer

Banankage
1 god vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1/2 tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos
bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt   med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 200 grader (180 grader varmluft) i ca. 30-35 min. Lad banankagen køle af.
Mælkechokoladecreme
200 g god mælkechokolade
1,5 dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g koldt smør
Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummidejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.
I øvrigt
50 g god mørk chokolade, smeltet til pynt.
50 g god mørk chokolade, til krymmel
lidt guldstøv
chokolade perler
Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad. Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.
Foto by : mig selv og Skovdal & Skovdal

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (18)
 1. Den lyder lækker, især chokoladecremen 😉
  Du bruger ofte rørsukker i dine opskrifter, hvad er årsagen til det?? Jeg bruger altid bare almindeligt sukker.

 2. Kan man lave kagen inkl. chokoladeganache dagen før og putte på køl eller bliver kagen tør af det?
  og smører du ganachen på kagen med en spatel eller hvordan? ( tænker man måske kan støbe kagen efter den er bagt i en springform med kageplast og så hælde den flydende ganache over?)

 3. Tak for dit svar 🙂
  Hvis man gerne vil have en mørk chokolade creme skal man så bare bruge 150g, altså lidt mindre end de 200g af den lyse?

 4. Smører du chokoladecremen på, mens kagen stadig er i formen, og befrier den så efterfølgende, når chokoladen er størknet?

 5. Min kollega har glutenallergi så inden jeg forsøger mig med denne vil jeg høre om man evt. kan erstatte melet med mandelmel 1:1, eller om du vil anbefale jeg finder en anden opskrift?

 6. Er det muligt at fordoble opskriften og lave kagen i en bradepande? Hvis ja, ændres temperatur og bagetid så? 😀

  1. Ja det kan du godt. Årh måske den skal have lidt mindre eller den samme, nu den ikke bliver så høj 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.