Chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt // Glutenfri

Den vildeste chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt. Chokolademoussekagen er endnu glutenfri. Det kan godt være kagen indeholder lidt mange elementer, men nørj den er vild! Den er et MUST BAKE 😉

Chokolademoussekagen er fra min nye bog, TID TIL KAGE, som du kan købe i signeret udgave her på bloggen. Jeg har taget lidt fra 3 kager i bogen og skabt denne chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt.

Chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt // Glutenfri

Til ca. 10-12 personer

NØDDEBUND
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g blandet nødder (vælg dem du kan lide, mandler, pekan, hasselnødder m.fl.)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med vaniljesukker og bagepulver i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ca. 20-25 min. ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra formen ved hjælpe af en lille kniv. Rengør springformen og læg et stykke kageplast eller bagepapir ned langs kanten, og læg bunden tilbage i formen.

BLÅBÆRKARAMEL
70 g lyst rørsukker
1,5 tsk. honning
40 ml piskefløde
45 g smør
2 tsk blåbærstøv

Bring rørsukker, honning, fløde, smør og blåbærstøv i kog. Lad det koge ind til en karamel – det skal have en temperatur på 120 grader. Lad det stå på bordet og køle en smule. Hæld herefter blåbærkaramellen over nøddebunden. Stil kagen på køl imens du fortsætter.

BROMBÆRSYLT OG BROMBÆRMOUSSE
300 g brombær
3 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
3 blade husblas
1 dl creme fraiche, 18 %
2 dl piskefløde

Kom brombær, sukker og fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre nogle minutter og sigt herefter kompotten. Lad brombærerne selv dryppe af i sien. Pres endelig ikke for meget saft ud af dem. Læg herefter de hele brombær ovenpå blåbærkaramellen, og sæt kagen tilbage på køl.

Udblød husblassen i rigelige koldt vand i 10 min. Varm brombærsaften op, og rør den udblødte og afdryppede husblas heri. Lad det svale lidt og rør herefter creme fraichen i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i lagen. Gerne ad flere omgange. Hæld herefter bærmoussen over kagen og stil den på køl i mindst 2 timer.

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE
3 blade husblas
150 g god mælkechokolade
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
5 dl piskefløde

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Hak chokoladen fint, og smelt det over et vandbad – chokoladen må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og cremet æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Pisk fløden til en let flødeskum. Smelt husblassen over vandbad eller i microbølgeovnen og vend det sammen med 2 spsk flødeskum. Vend det herefter i chokoladeblandingen sammen med resten af flødeskummet. Hæld chokolademoussen på sprøjtepose. Fordel lidt af moussen i nogle halvkugleforme af silikone (2 cm og 3 cm i diameter). Stil moussebomberne på frost i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

Befri kagen fra formen. Placer en kagering (22 cm i diameter) på et fad, og placer kagen i midten af ringen. For kanten med kageplast. Hæld chokolademoussen ned langs kanten og herefter over kagen. Giv kagen nogle forsigtige bank mod bordpladen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. (kagen kan også komme på frost.

CHOKOLADEGANAHE
100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde

Hak chokoladen fint og varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varm fløde over chokolade og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Befri kagen fr kagering og kageplast. Hæld ganchen ud over kagen og lad den gerne løbe lidt ned af siderne.

I ØVRIGT
5-10 friske brombær
karamel chokoladekugler (færdig købt)
guldstøv
rød skovsyrer

Dekorer kagen med moussebomber, brombær, karamel chokoladekugler, guldstøv og rød skovsyrer.

Beklager jeg ikke har et snit af kagen, da kagen blev spist så hurtigt af mine veninder.

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (29)
 1. Hej Ditte. Den her kage lyder virkelig god! ?
  Jeg ville lige høre om man bare kan tilføre chokolademoussen som et lag, i stedet for at ‘støbe’ hele kagen i moussen? Eller vil det ikke være pænt? 🙂
  Og hvis man skal fryse sådan en kage, hvor lang tid før den skal spises skal den så tages op? 🙂

  1. Der kan du sagtens ? Måske du så kun skal have 1/2 portion af chokolademoussen. Den skal tage op af fryseren dagen før den skal nydes, da den skal tø langsomt op i køleskabet?

 2. Hej Ditte,
  Den ser så lækker ud og vil blot høre om man kan lave den dagen før og bare stille på køl?
  Mvh Anita

 3. Hej Ditte!
  Det ser simpelthen så lækkert ud med en kage støbt i chokolademousse!
  Men jeg har prøvet opskriften 2 gange nu, og hver gang er det gået galt 🙁 mon du på nogen måde kan hjælpe mig med, hvad jeg gør galt?
  Når jeg hælder chokoladen i æggesnapsen stivner det meget hurtigt (chokoladen er lillefingervarm), og når først husblassen skal i, går det helt galt. Der trevler og stivner, prøver febrilsk at røre det ud med flødeskum, men hver gang resulterer det i en mousse, der er grynet og klumpet. Bliver simpelthen så frustreret, når det ikke lykkes.
  Kagen smager jo godt alligevel og har begge gange vakt glæde, men finishen mangler virkelig!

  Håber sådan du kan give mig et par råd! ?

  1. Hej Signe
   Det er rigtigt din chokolade ikke bliver for kold, Måske er lillefignervarm for kold. Også skal det vendes meget hurtigt sammen. Når husblassen skal I er det vigtigt du har varmet en lille smule fløde op, som den kan smelte i og dernæst hældes i æggesnapsen. Skulle det gryne en smule, kan du piske meget meget kort i æggesnapsen med en elpisker (anbefaler det ikke) 🙂
   Håber det kunne bruges 🙂

 4. Der står at de hele brombær lægges ovenpå blåbærkaramellen. Er det bare de brombær som har fået et hurigt opkog? Dvs at man ikke skal røre særlig meget i kompotten for at holde brombærrene pæne? 🙂 den lyder SÅ lækker og skal laves senere i dag!

 5. Jeg er igang med at lave kagen, den ser virkeligt fin ud! Jeg har lavet nøddebunden, samt karamellen, og hældt den ovenpå, efterfulgt af moussen. Så lod jeg mærke til at karamellen (havde lidt rester i gryden) blev hård som sten efter at have stået lidt, og det er ved stuetemperatur. Så blev jeg bare lidt bekymret for om man overhovedet kan skære kagen ud, eller om karamellen er så hård at det ødelægger kagen? Måske jeg har gjort noget forkert?
  Mvh. Maja 🙂

  1. Hej Maja
   Så er jeg bange for du har kogt karamellen for længe, sådan at den ikke længere er våd – du har ikke glemt noget i opskriften? Det lyder som om du har gjort noget forkert, for den er lækker cremet og blød.

 6. Hej Ditte
  Den ser virkelig lækker ud. Kunne godt tænke mig at bage den til mine kollegaer, når jeg går på barsel. Jeg vil derfor høre om man kan gange opskriften op, så det bliver til en større lagkage, fx 35 cm?

 7. Hej Ditte,
  Jeg vil prøve at lave kagen til min datters fødselsdag på søndag. Da vi bliver 16 pers. tænker jeg at lave dobbelt portion, men hvor stor skal kageformen så være, kan se den du har brugt er 22 cm? og hvor lang tid skal den have i ovnen?

 8. Hej Ditte

  Hvad ville være bedst – at lave den om torsdagen og servere den lørdag, eller at lave den længere tid før, fryse den og så tage den op på dagen eller dagen før?

  Hilsen

  Denise

  1. Max 3 måneder på frost med fløde i. 🙂 (lidt vildt man spiser en bryllupskage et år efter, og de smager godt) 🙂

 9. Hej Ditte
  Jeg har nu prøvet at lave denne lagkage, men det blev overhovedet ikke som forventet. Chokolademoussen lavede kæmpe-store klumper, og den var slet ikke flydende nok til, at jeg kunne dække kagen i mousse.
  Jeg ved ikke, om det er meningen, men den lækre nøddebund blev helt splattet pga. brombærsylten.
  Jeg ved simpelthen ikke, hvad der er gået galt, men måske du kan give et svar på det.
  Den smager godt, men jeg ville selvfølgelig gerne have, at konsistensen og udseendet spillede.
  Godt nytår :))
  Mvh. Cecilie

  1. Hej Cecilie

   ØV ! Lad mig prøve at komme med lidt bud, trods jeg ikke var der 🙂
   Chokoladenmoussen vil klumpe, hvis æggesnapsen er kold, når den vendes sammen med en varm chokolade. Din æggesnaps skal være stuetemperatur. Grunden til din bund blev slatten af brombærsylten er nok fordi din brombær ikke har kogt nok ind, den skal ikke afgive væde, men være fast i det 🙂

   Godt nytår.

 10. Hej! Jeg har problemer med at se billederne af kagen her på siden. De vises kun som små symboler. Har både prøvet i Safari og Google Chrome

 11. Hej Ditte
  Er det meningen at bunden virker porøs? Den er “blød” men når jeg stikker en pind ned for at tjekke, virker den færdig, intet kagedej på eller noget, jeg gav den lidt over 20 minutter 🙂
  Mvh Sofie

  1. Nej, det er ikke meningen den skal blive porøs. Den vil være blød lidt sej i det. Du må ikke stikke i en marengs bund. Alene mørke. Der er kun æggehvider i bunden, som holder den luftig, hvilket gør du prikker luften ud. 🙂 Håber det hjalp en lille smule.

 12. Hej Ditte
  Hvor ser den bare lækker ud, jeg vil gerne servere den til min fødselsdag. Der kommer en gæst der ikke tåler mel og her er den jo perfekt. Der kommer også et par stykker der ikke tåler sukker, tit erstatter jeg sukker med kokussukker som ikke påvirker blodsukkeret. Tror du denne kage kan bære det?
  Venligst Malene

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.