Små muslibider med protein // Muslibar // Madpakkeide
10. august 2017

Små muslibider med protein // Muslibar // Madpakkeide

25 små bider, 10-12 store bar

Ingredienser

Muslibider

100 g nødder (du vælger selv)
110 g havregryn, glutenfri
75 g hørfrø
75 g chiafrø
1 nip havsalt
50 g tørrede abrikoser
40 g tranebær
2 spsk kakaonibs (kan undlades)
1 dl kokossirup eller honning
1/2 dl peanutbutter, grov
1 æg, str. M/L
100-200 g mørk chokolade, 70-80 %

Fremgangsmåde Udskriv

1
muslibider

Rist alle nødder, havregryn og frø af i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Hak herefter det hele groft. Hak abrikoserne groft, og vend nøddeblandingen sammen med de tørrede frugter og kakaonibs. Rør kokossirup, puanutbutter og ægget sammen i en anden skål, og vend det herefter sammen med de tørre ingredienser. Pres massen sammen i en form (22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag massen i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter. Lad “baren” køle helt af.

Smelt herefter chokoladen. Skær en masse små muslibider og dyb dem i chokolade, eller pynt dem med chokolade.

muslibar muslibider proteinbar madpakkeide snack Små müslibider med protein – perfekt til madpakken, den lille sult om eftermiddagen eller bare fordi du trænger til noget sødt, men sundt. Muslibider er inspireret af en klassisk muslibar, dog lavet til små delikate bider.

Karla elsker muslibar og særligt dem man kan købe, som er fyldt med sukker. Men morens sunde müslibar/müslibider glider ned og jeg snyder hende til et sundere valg – win win.

Muslibider med protein, kan andet anvendes?

Der er intet sukker i dem eller gluten, og de indeholder nogle gode proteiner fra chaifrø og kakaonibs, som er rig på fibre. Men de kan i bund og grund laves med det du har i skabet. Alle nødder, frø, kerne og tørrede frugter kan anvendes. Så brug endelig det du har. Kan du ikke finde kakaonibs (fåes faktisk i Netto og Rema1000 rigtig ofte), kan det undlades eller erstattes med lidt mørk chokolade.

Kan du godt tåle gluten, kan almindelig havregryn anvendes.

Mysli lavet i et hvidt fad

GemGem