Små muslibider med protein // Muslibar // Madpakkeide

muslibar muslibider proteinbar madpakkeide snackSmå muslibider med protein – perfekt til madpakken, den lille sult om eftermiddagen eller bare fordi du trænger til noget sødt, men sundt. Muslibider er inspireret af en klassisk muslibar, dog lavet til små delikate bider.

Karla elsker muslibar og særligt dem man kan købe, som er fyldt med sukker. Men morens sunde muslibar/muslibider glider ned og jeg snyder hende til et sundere valg – win win.

Muslibider, kan andet< anvendes?

Der er intet sukker i dem eller gluten, og de indeholder nogle gode proteiner fra chaifrø og kakaonibs, som er rig på fibre. Men de kan i bund og grund laves med det du har i skabet. Alle nødder, frø, kerne og tørrede frugter kan anvendes. Så brug endelig det du har. Kan du ikke finde kakaonibs (fåes faktisk i Netto og Rema1000 rigtig ofte), kan det undlades eller erstattes med lidt mørk chokolade.

Kan du godt tåle gluten, kan almindelig havregryn anvendes.$

Små muslibider med protein // glutenfri & sukkerfri

ca. 25 små bider, 10-12 store bar

100 g nødder (du vælger selv)
110 g havregryn, glutenfri
75 g hørfrø
75 g chiafrø
1 nip havsalt
50 g tørrede abrikoser
40 g tranebær
2 spsk kakaonibs (kan undlades)
1 dl kokossirup eller honning
1/2 dl peanutbutter, grov
1 æg, str. M/L
100-200 g mørk chokolade, 70-80 %

Rist alle nødder, havregryn og frø af i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 min. Hak herefter det hele groft. Hak abrikoserne groft, og vend nøddeblandingen sammen med de tørrede frugter og kakaonibs. Rør kokossirup, puanutbutter og ægget sammen i en anden skål, og vend det herefter sammen med de tørre ingredienser. Pres massen sammen i en form (22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag massen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15 min. Lad “baren” køle helt af.

Smelt herefter chokoladen. Skær en masse små muslibider og dyb dem i chokolade, eller pynt dem med chokolade.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (19)
  1. Er kakaonips blandet i med de tørre ingredienser og bagt af i ovnen først? Kan ikke finde dem i opskriften 🙂
    Tak for altid dejlig inspiration og godt humør!

  2. Sukkerfri kan man vist ikke kalde dem ?
    Honning indeholder ca 80 gram sukker pr. 100 gram – kokossirup indeholder ca 70 gram sukkerarter pr. 100 gram og sidst men ikke mindst indeholder peanutbutteren minimalt, men 4 gram sukker pr. 100 gram.

    Alle tre produkter indeholder sukker som feder/påvirker insulinen på nøjagtig samme måde som hvidt raffineret sukker.

    Det er desværre ret misvisende at kalde dem sukkerfri eller “uden tilsat sukker”.

    Blot en lille kommentar til dine ellers lækre muslihapsere ???

  3. Har du et forslag til ersatning af nødder? Til mandel- og nøddeallergikerne?
    Skøn og inspirerende blog 🙂

  4. Hvis nu man ikk kan li peanutbutter hvad putter man så i?? ?? ved godt du har travlt og der er mange der spørg men håber du får tid til at svarer☺️

    1. Selvfølgelig vil jeg svare. ?
      Kom lidt mere sirup i. Du kan ikke smage peanutbutter overhoved, det binder det kun sammen.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram