Betaler jeg for mine ting? Er jeg utroværdig? // REKLAME, ANNONCE eller SPONSORERET?

Skærmbillede 2017-11-18 kl. 21.59.22Ja, lad os lige tage den snak en gang for alle. For den 1. juli 2017 kom der nye regler i forbindelse med den nye markedsføringslov. Det skal være nemmere for dig som læser/følger at kunne se, når der er tale om reklame, annonce eller sponsoreret indhold.

Faktisk synes jeg kun det har gjort det hele meget værre!! Faktisk har det altid været et lovkrav, men mange følger ikke reglerne. Disse regler gælder også, når du åbner fx. Alt for Damerne, og de fortæller om produkter eller anmelder produkter, for de har højst sandsynligt modtaget dem som en gave og skal derfor også gøre opmærksom på reklame/annonce-delen i det.

Jeg synes det er en jungle at navigere rundt i! Men nu hvor jeg er en offentlig person, prof. blogger og er influenter, så modtager jeg mange gaver, tilbud, rabatter og ikke mindst bliver betalt for at udvikle opskrift, lave diverse blogindlæg mv. MEN det er MIG, som vælger, hvad jeg lægger op og siger JA TAK til!

DERFOR ER JEG TROVÆRDIG!

Jeg skriver en del “reklame” og/eller “sponsoreret” på min blog, instagram eller facebook. Nogle gange skriver jeg det alene fordi jeg er i tvivl og heller vil skrive det end ikke at gøre det. Ønsker ikke at havne i fedtefadet hos Forbrugerombudsmanden.  Jeg fik faktisk denne besked på instagram, som gjorde mig en smule ked/sur/frustreret :

“Undskyld jeg siger det (ved ikke om jeg er den eneste der tænker det)… men synes ærligt talt det virker så “falskt” og måske også en smule for meget efterhånden, at nærmest alt hvad du har på/bruger i den dagligdag er reklame eller sponsoreret… det er som im du ingenting betaler selv men kun får, får og får.. beklager, men det virker simpelthen overfladisk og opstillet”

Jeg blev simpelthen så ked af det og faktisk også vred! Jeg er på ingen måde overfladisk eller opstillet, jeg er HUNDREDE procent mig selv. I skulle bare vide, hvor meget jeg siger nej tak til, netop fordi jeg ikke være overfladisk, opstillet eller UTROVÆRDIG.

Jeg har de sidste 2 år knoklet en vis del ud af bukserne for at opbygge mit eget navn/brand, det ville jeg ALDRIG sætte overstyr og en bluse, kagedåse, køkkenudstyr eller andet til mine børn for at få det gratis. For nej, det er faktisk langt fra gratis!!! Jeg skal betale skat at alt jeg får og meget andet. Men det vigtigeste at sige her er, at jeg ikke har “råd” til at mindst troværdighed, derfor er det troværdigt, når jeg skriver reklame eller sponsoreret.

HVAD ER HVAD // REKLAME ELLER SPONSORERET??

Der skal skrives sponsoreret, når jeg er købt og betalt for at udføre en opgave, og det kan blot være at udvikle en opskrift og placere den på en bestemt tallerken eller fordi jeg har anvendt et særligt produkt i min kage, men husk på, at jeg har sagt JA til opgaven, fordi jeg 100% kan stå inde for det! Derfor er det troværdigt.

Der skal skrives reklame, når jeg reklamerer for noget også selvom jeg har betalt det, for jeg som offentlig person omtaler et produkt og må ikke gøre skjult reklame for det. Jeg kan personligt ikke finde hoved og hale i, hvor grænsen går, derfor skriver jeg reklame oftere end hvad godt er, men jeg vil heller være på den sikre side. Beklager!

Men jeg får, får og får ikke bare! For det vil jeg ikke. Jeg køber det jeg selv godt kan lide, eller hvis jeg er betalt af et firma, vælger jeg altid selv tingene, fordi det skal passe til mig, min stil og den JEG ER..

Jeg havde bare sådan brug for at sætte lidt ord på det og forklare jer virkeligheden. I kan læse meget mere om de nye regler, hvis I har brug for det – Ny markedsføringslov.

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (14)
 1. I guder. Synes du gør det super godt. Du prøver bare at finde rundt i jungle af markedsføringsloven. Du svare paa dine følgere, og ligger dit liv og din familie ud saa alle kan følge med. Og virker troværdigt. Du deler de gode og de daarlige stunder. Og prøver paa at leve op til dine egne ambitioner. Godt gaaet unge dame

 2. Jeg synes, at det lyder lidt som om, at misundelses er en grim ting, fra hende som har skrevet den kommentar til dig eller også har hun ikke forstået blog verdenen. Blev du endelig ved med, at gøre lige præcis det du gør. Du ER troværdig og du skal bare være dig selv. BUM BASTA SLUT PRUT FINALE!!!!!!

 3. Min svigermor har altid sagt: Hvis ikke man har noget godt og sige – skal man lade vær med at sige noget! Nyder at følge dig – ja min mand bliver også draget ind i alle Instagram videoerne, fordi de tit bliver kigget igennem efter ungerne er puttet – så er DET bare HAHA ? Der er altid nogen der skal brokke sig – men det kommer ikke fra os ?❤

 4. Kære Ditte

  No need to explain: ALLE der følger mere end én blogger, ved da at det er sådan tingene hænger sammen… Så du skal ikke tage dig af det!!! Beklager, men det lyder for mig, mest som endnu én i rækken af danskere, der er misundelig og derfor føler en trang til at skrive sådan noget til dig. Folk må simpelthen ta’ sig alvorligt sammen, eller lade være med at følge diverse blogs. ??

  Stort kram & kh herfra

  Charlotte

 5. Kære Ditte.
  Synes du gør det super godt og kan sagtens forstå du bliver ked og vred på engang over sådan en besked, om at får og får. Synes godt nok lige folk skal tænke sig om inden de skriver til dig, ja og alle andre. For det har altså være en del i nhedernepå tv om at bloggere skal skrive hvem/hvor tingene kommer fra og har også hørt og læst mange som siger som dig, at det er en jungle med de regler, så ja jeg ville gøre lige som dig, skrive reklame/sponsoret for og være på den sikker side, ellers kan det jo blive mega dyrt.
  Så op med humøret igen og bare fortsætte som før, elsker at finde nye opskrifter på din blog. 🙂
  Mvh Pia

 6. Kære Ditte
  Jeg kende mange i min omgangskreds som bare elsker at se dine insta videoer, især mig. Og vi er da ligeglade med om det er reklame eller sponsoreret.
  Vi elsker dig og din personlighed. Og jeg synes du er troværdig og så skøn at følge.
  Blive endelig ved med at være dig og følge de regler som der nu en gang er ❤️???
  Rigtig god mandag. ?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram