Bûche de Noël // Fransk juleroulade
22. december 2017

Bûche de Noël // Fransk juleroulade

6-8 personer

Ingredienser

CHOKOLADEBUND

100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
50 g hvedemel
10 g stødt kakao
1 tsk. bagepulver

NOUGATCREME

150 g nougat
100 g god mørk chokolade
1½ dl piskefløde

CHOKOLADEOVERTRÆK

150 g god mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 spsk. glukosesirup (kan undlades)

I øvrigt

lidt mandelflager
10 små friske blåbær
lidt mini-marengskys
lidt bronzestøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEBUND

Pisk æggeblommer og 100 g sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk æggehviderne let, tilsæt 20 g sukker og pisk det hele stift. Vend mel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og vend herefter æggehviderne forsigtig i massen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader varmluft i 10-15 min. Tag bunden ud og vend den over på frisk bagepapir. Rul med det samme i rent viskestykke og læg bunden på køl.

2
NOUGATCREME

Smelt nougat og chokolade over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og vend den sammen med nougatmassen. Rør cremen glat med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Dæk cremen med husholdningsfilm og lad den køle helt af ved stuetemperatur.

Rul bunden ud, smør et lag nougatcreme på og rul den stramt sammen. Stil rouladen på køl i mindst 2 timer. Resten af nougatcremen opbevares ved stuetemperatur.

Smør herefter hele rouladens overflade op med nougatcreme. Smør overfladen flot og stramt op. Stil på køl igen i mindst 1 time – eller gerne natten over.

3
CHOKOLADEOVERTRÆK

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde og glukosesirup til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør det forsigtigt sammen i små cirkulære bevægelser. Blend chokoladen igennem til sidst – pas på luftbobler.

Placer den helt kolde roulade på en rist med et fad under. Hæld den lune chokolade over rouladen og lad den overskydende chokolade dryppe lidt af. Placer din Bûche de noël på et fad.

4
I øvrigt

Pensl mandelflager, blåbær og marengskys med lidt bronzestøv og dekorer rouladen med pynten.

Klassisk Bûche de Noël

Klassisk Bûche de Noël eller på dansk fransk juleroulade (ej oversat), men det er i hvert fald hvad en Bûche de Noël er. Smagen er fantastisk. En luftig og tung roulade på en og samme tid.

I forbindelse med hele Pillivuyts store julekatalog udviklede jeg 5 klassiske juleopskrifter med et tvist. Alle opskrifter skulle naturligvis kunne relatere sig til Frankrig. Det er jo Pillivuyt! Derfor får du igennem december 5 lækre klassiske franske juleopskrifter med et tvist af Ditte 😉 Glædelig jul.

buche de noel opskrift

fransk roulade opskrift

Se også min opskrift på konfekt roulade med nougat og solbær.

GemGem